Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olllllaaaaaaaaaaaaaaa

czy was też to wkurza ze w PL wszystko jest dużo droższe niż w innych krajach UE

Polecane posty

Gość olllllaaaaaaaaaaaaaaa

szlag mnie trafia jak porównuje ceny takich samych rzeczy w Polsce i innych krajach ue. czy my jestesmy jakims krajem 3 swiata?? nie dosc ze mniej sie u nas zarabia to wszystko jest drozsze. wiem ze ostatnio byl o tym artykul we wproscie ale co z tego skoro sie nic nie zmienia. pod tym wzgledem jezeli euro wejdzie do pl to moze bedzie w koncu lepiej! aaa wkurza mnie to,ze np glupia kanapa z ikea w polsce kosztuje 3400 w szwecji identyczna 2400 a w stanach tylko 1800 zlotych!!!!

Gość uuuupppppppppppp
nie macie zdania na ten temat?

Gość Ingvar Kamprad
mi to pasi :)

Gość jgkj
no i macie tu politykę naszego zasranego rządu apropo jak wejdzie euro to będzie jeszcze drożej bo w najbilzszym czasie napewno sie nie ustabilizujemy

mam takie samo zdanie. Z powodu tak wysokich cen w Polsce, rzadko kupuje tutaj ciuchy- mam możliwość robienia zakupów za granicą i z tego korzystam. Nie dość, że nie spotkam osoby tak samo ubranej jak ja to jeszcze ubieram się za mniejsze pieniądze niż gdybym robiła to tutaj. Jako że uwielbiam perfumy jestem pełna podziwu dla cen, jakie osiągają one w Polsce, gdyż są to ceny często 2, 3 razy większe niż w innych krajach. No ale wiadomo- Polak pazerny to musi na wszystkim zarobić :D

Gość jgkj
własnie ubrania to porazka, wez tu sie ubierz wjakiś fajny ciuch jak wszystko takie drogie

Gość Justyna__Edynburg
Tak, ja jako osoba mieszkajaca za granica, tym bardziej chyba dostrzegam ceny w Polsce.sa bardzo wysokie. ubran w Polsce nie kupowalam od dawna, ale ceny zywnosci,srodkow czystosci i dla dzieci, kosmetyki, perfumy... Np. tutaj w Szkocji, za Chanel no 5 perfumy zaplacilam 90 funtow. to nie jest duzo, bo nalezy obliczyc,w ile godzin sie na nie zarobi. nie przeliczac na zlotowki. A z rzeczy codziennych: piers kurczaka na obiad dla 4 osobowej rodizny kosztuje 6 funtow. kto na tyle miesa zarobi wPolsce w niecala godizne (aj zarabiam 7,15/h co przeciez wcale nie jest duzo). Paczka pieluch 34 sztuki (na 4 dni) kosztuje 5 funtow, w Polsce 40 zlotych!!!

Gość penetrator
a ja mam na to wyjebane zarabiam na raczke 13 tys, swoja chata niezłe autko i 27 lat.

Gość ooollllaaaaaaa
ja mowie o cenach w sklepach takich jak zara h&m ikea itp. jak wejdzie euro to w polsce beda takie same ceny jak na zachodzie bo nie beda przeliczac tego po zawyzonym kursie euro ceny kosmetykow tez sa straszne. ja nie rozumiem dlaczego tak jest? moze jak sie konsumenci zaczna buntowac, zacznie sie o tym pisac to cos sie zmieni? ja to przestalam praktycznie kupowac kosmetyki w sklepach. kupuje na allegro, sa o polowe tansze. ubrania niestety w sklepach bo na wyjazdy za granice mnie nei stac

Gość ooollllaaaaaaa
i co penetrator nie wkurza cie ze debila z ciebie robia w sklepach? za to autko w stanach zaplacilbys polowe. hehe

Gość mnie tez to wkurwa
moja mama była w irlandii, kupowała ciuchy po kilka euro, kupiła na przykład kurtkę 18 euro- taką fajną, lekką z dobrego materiału na deszczowe i wietrzne dni.. najniższa krajowa w irlandii to chyba 1300 euro, także 18 euro dla Irlandczyka to pryszcz. W Posce najniższa krajowa to chyba 700 złotych na łapę a w Polsce wartość tej kurtki to wydatek od 90 do 200złotych , wiec kurwa przy takich zarobkach 200 złotych to kurewsko drogo wychodzi 😡

Gość penetrator
jedynie co mnie denerwóje to to ze jest marny wybór ubranek, wprawdzie kazdy by chciał zeby wszystkie artykuły były tansze, ale policz zusy ceny wynajmu i wychodzi ze inaczej sie nieda.

Gość ooollllaaaaaaa
no nie mow ze ceny wynajmu lokalu na sklep w polsce sa wyzsze niz np we francji czy wielkiej brytanii, tak samo pensje. chodzi o to ze w polsce jest tansze to wszystko a ceny sa wyzsze. wiec otwarcie sklepu w polsce - jest czystym zyskiem. chodzi mi o sklepy nalezace do sieci.

Gość mnie tez to wkurwa
ceny wynajmu jakiegokolwiek lokalu w polsce w dużym mieście to minimum 1200 złotych za rozwaloną i zapuszczoną spelune

Gość penetrator
no nie mialem na mysli sklepós sieciowych

Gość ooollllaaaaaaa
no domyslam sie. ale ja mowie o sieciowkach i o tym ze stsuja duzo zawyzony przelicznik euro. nie dosc ze w polsce taniej jest wynajac likal niz na zachodzie, pensje dla personelu są wyzsze to oni i tak chca wiecej za ten sam towar. wrr

Gość gulower
a jak sie dobrze poszuka to mozna znależć coś fajnego, np takich obrazów nie znajdziesz w ue w tak tanich cenach www.galeria-obrazow.home.pl

Gość boski Marian
nie macie zielonego pojecia o kosztach prowadzenia biznesu wiec stulic dzioby:o

Gość idealista z warsa
marian nie kozac, jedyne co prowadzisz to krowy z pastwiska... wielki z ciebie kozak.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
mam nadzieje ze w przeciagu 2 lat wejdzie na rynek polski konkurencja a zabije tych pseudoprzedsiebiorcow ktorzy tylko cene potrafia podnosic zeby sie utrzymac. trzeba byc konkurencyjnym niestety. mam nadzieje ze was wykoncza