Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaliiinaaa

Mamy dwulatkow, zapraszam

Polecane posty

hej, mam dwuletniego synka i szukam mam dwulatkow chetnych do poznania innych mam i pogadania sobie o dzieciaczkach i nie tylko zapraszam mamy niezrzeszone na innych topikach

Gość babki
ja tez mam synka dwuletniego .moj urwis wlasnie wybral sie na przejazdzke z tatusiem, a twoj?

Gość fantastyczny przykład
to się dopisuję :) właśnie dzisiaj, moje królewny skończyły dwa latka.

Gość babki
no to widze ze niezle ci idzie to sprzatanie przy komputerku:-)

Gość babki
moj maluch (bo przeciez ciagle bedzie moim maluchem < nawet jak bedzie wyzszy odemnie o glowe>) to uwielbia podworko. mieszkam na gospodarstwie wiec kocha traktory i te wszystkie inne maszyny. i po za traktorami to uwielbia jeszcze swojego miśka juz taki jest wymęczony ze sie dziwię ze sie jeszcze nie rozsypal.

z tym sprzataniem to zawsze tak mam, a potem biegam jak maly samochodzik zeby zdarzyc ze wszystkim fantastyczny przyklad- widzialam zdjecia twoich dziewczynek, sliczniusie sa

Gość babki
MILKO->oj chyba poszlas sprzatać .

Gość magdylena
moja córeczka ma 2 lata.Właśnie poszła z tatą w gości do znajomych a ja siedzę z laptopem w fotelu i jeszcze oglądam telewizję.

Gość babki
a poowiedz mi czy twoj chlopczyk jeszcze spi w dzien? bo ja swojego nie klade juz . ostatnio wstaje okolo 8.00 i nie ma sensu go klasc w dzien. no i o 20.30 klade go na noc spac.

my rowniez na wsi mieszkamy, blisko miasta ale tak troche na odludziu, bo sasiada mamy jednego, ale dosc daleko maly oprocz traktorow kocha jeszcze kopary, i kombajny, a jego ulubione zajecie to ogladanie filmikow na youtube z jego ulubionymi maszynami, a poza tym straszny z niego dran

Gość babki
o to widze ze prawie wszystkie dzieciatka wyruszyly w trase. a mamusie maja spokoj.

jesli chodzi o spanie to nadrabia tym w zwiazku ze swoim charakterkiem :) spi mi w dzien po 3-4 h a w nocy klade go tak o 21 i spi do 7 ale on zawsze duzo spal witaj magdylena, napisz nam cos o was

Gość babki
mowisz ze to drań? taki nieznosny? w koncu jest facetem :-) ja mam troszke wiecej sasiadow bo az 2!!! :-) my mieszkamy tak z boku wsi. nie na odludziu ale dalej od innych. przynajmniej tak nam samochody nie jezdza .

Gość babki
to naprawde sporo ci spi. a nauke nocniczka macie juz za soba? bo my juz tak. bylam nawet z nim miesiac temu na bilansie. ma 83 cm. i wazy 13,5 / olbrzym no nie?

ja jestem w trakcie przygotowywania kolacji, na cześć urodzin moich córek, przychodzą teściowie i rodzice, tyle. dzieciaki już zabrane, po ogólnym chaosie imprezowym ogarnięte, a teraz kolejni goście.

babki- nas dopisali do tej wsi bo pola wokol ktorych mieszkamy do niej naleza :) ale mieszkamy przy trasie na Lublin i ruch straszny

Gość babki
,isze uciekac bo mąz wrocil z synkiem jutro sie odezwe . trzymajcie sie kobitki. to lece!

Gość magdylena
moja córeczka ma 2 lata i 4 miesiące, ma 97 cm i waży 16 kg -jest bardzo duża , tak mi się wydaje. Ale niestety nie robi na nocnik i to mnie bardzo martwi :-( Kiedyś bardzo mi zależało, i trzymałam ją na siłę na nocniku co skończyło się źle bo kojarzy nocnik z traumą. Robi w pieluchę i przychodzi do mnie i mówi --mama zlobiłam kupe, jestem ciuś ciuś---

ja właśnie do piekarnika wstawiłam zapiekanki, akurat 30 minut będą się piekły, to cieplutkie na stole wylądują, już wszystko praktycznie przygotowane, a dziewczynki biegają po domu i krzyczą a gdzie prezenty, gdzie prezenty :D już wiedzą, co jest najważniejsze w tym dniu.

Witajcie,ja również jestem mamą dwulatki,skończy 2 lata 15.11.2008r ,usilnie próbujemy się nauczyć się robić pisiu na nocnik,wychodzi nam różnie raz lepiej raz gorzej,ale mamy nadzieję,że wkrótce odniesiemy sukces🌼 Co do drzemek po południowych,to Lena śpi od 15-16 30,spać idzie o 20 i śpi do 7 lub 8. Teraz poszła z tatą po zakupy,a mama siedzi i serfuje hehe:) Najbardziej uwielbia spacery,układanie klocków,zabawy z ciastoliną,farbami,bajki o kubusiu puchatku, no i ostatnio opiekowanie się swoją lalą:) Czy Wasze maluchy robią już na nocnik?Tak bym chciała,żeby już wyszła z tych pieluch:( Pozdraiwam

hej dziewczynki magdylena ja mam podobny problem z nocnikiem, cos mi sie zdaje, ze tez malego chyba przestraszylam wczesniej :( no ale staram sie dalej, musi sie w koncu udac, chyba wiele mam ma problem z tym nocnikiem :) kuala lampur- twoje male w tkim razie bardzo ladnie juz mowia, moj Kacper laczy najwyzej trzy wyrazy, ale mowi juz duzo, tylko w zdania jakos nie chce laczyc

Gość magdylena
nie chce mi się sprzątać :-O kuala - to najlepsze życzenia z okazji urodzin :-) ja też zawsze robię imprezy z okazji urodzin, rocznic itp

Mój synek ma 90 cm i 13 kg. On to dobiero jest duży :) Jesteśmy w trakcie nauki załatwiania się na kibelek bo nocnik całkowicie odpada- jest płacz i wrzask. Woli po dorosłemu, kupiliśmy nakładkę dla dzieci na sedes i chętnie z tego korzysta. Co prawda jeszce nie zawsze zgłasza a więc muszę biegać za nim z mopem. Kilka miesięcy temu sam odrzucił smoczka więc jeden problem z głowy. W ciągu dnia nie ma już drzemek, chyba że jest bardzo zmęczony. Wstaje o 7 rano i zasypia ok.20. Niestety jeszcze mało mówi ale już co kilka dni pojawia się nowe słowko w jego słownictwie :)