Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NA PRAWDE JUZ NIE MOGE

NIE MAM JUZ SILY - TRĄDZIK MNIE ZABIJA OD ŚRODKA

Polecane posty

Karla07- z tymi peelingami mozesz mieć racje. Bylam jakies pol roku temu u kosmetyczki w Szczecinie. B. Krajnik z wizazu. i polecala mi ziolowe peelingi, ale warunkiem byly wczesniejsze badania na demodex. Demodexu nie mam, odwiedzilam za to kolejnego dermatologa....dostalam kolejne cudowne leki.... moze jestem zbyt niecierpliwa...ale gdy ciągnie się to latami - to mam dość. obecnie kończe unidox solutab, aknemycin plus i rozex. wczesniej bralam tetralysal...slyszalam ze po jego odstawieniu jest wysyp...nie wim czy to jego wina czy nie...ale mega wysyp jest. Retenoidy...slyszalam o nich wiele, ale glownie przy okazji trądziku rozowatego...ja takiego nie mam...jakie leki zawieraja je? a myślalaś o - na pewno pomysle o izoteku. I masz świętą racje: wkurzające są opinie ludzi, ktorzy tak na prawdę nie maja pojecia czym jest tradzik, a użalają się na dwie krostki...

Gość czekoczeko
Renifer Ziolo a jaką dajesz gwarancję że jej pomoże???

Gość a myślalaś o
czekoczeko "Mi pomogła maść więc nie musiałam decydować się na tak radykalny krok jak Izotek" No i ok. Ktoś ci każe sie decydować na izotek? :D Chodzi o to, że autorka tematu ma naprawdę poważny problem (widac po liście leków jakich używała i które jej NIE pomogły). Dlatego z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że kolejny krem również jej NIE pomoże

Gość czy ktoś wie...
znam swietny płyn do przemywania twarzy. jest na receptę, robi się go na zamówienie i kosztuje 5 zł. jak znajdę ulotkę to podam skład:)

Gość Renifer Ziolo
statystyki:) plus jak to nie pomoze to juz nie ma nadzieji, wejdz na izotek.pl poczytaj dzienniki osob to sama zobaczysz. Kuracja nie jets mila to fakt,ale warto przez nia przejsc

skinoren to chyba to samo co acnederm...a tego bez powodzenia używalam... aa nie napisalam ze wciaz 3 miesiac biore diane...czy biorac hormony moge zrobic sobie te wszystkie badania...i jakie DOKLADNIE powinny to być badania, na co? rozumiem ze powinnam je zrobić zanim udam sie do kolejnego dermatologa.

Gość Renifer Ziolo
ALAT,ASPAT, trójglicerydy

Gość a myślalaś o
czekoczeko Nie bądz dziecinna :O Wiadomo, że nic nie daje 100% pewności. Izotek daje 80% pewności na całkowite wyleczenie. Moim zdaniem to dużo.

Gość lolka ta od bolka
a wiesz ze diane mozna brac max 6 mies? czesto jak konczysz brac diane masz wysyp pryszczy? mam nadzieje ze robiłas wczesneij badanie przed diane

Gość czekoczeko
A powiedzcie mi ... Czy Izotek mogą przyjmować osoby tylko w ''Ciężkim stanie''???

bylam na tej stronie juz nie raz...i tez moge straszyć takimi ladnymi zdjęciami :) chetnie zobaczę ten lek na zamowienie. 5 zl to pryszcz w porownaniu do tego ile kosztuja inne leki. kiedys myslalam ze moze mam jaka bakterie skoro lecze sie na ten tradzik i ciagle cos nowego wyskakuje gdy niby te stare sie goją...ale nie, wyniki jak najbardziej ok.

Gość Renifer Ziolo
Ja mam umairkowany tradzik i biore,wiec jak widac nie tlyko ci w "ciezkim stanie" go przyjmuja.

Gość karla07
Polecam Ci Atrederm, sa trzy stezenia 0,025, 0,05 i 0,1% . Jest na bazie wlasnie wit.A, przecierasz nim skore, jesli stosujesz co dzien to po ok.3 dniach skora zaczyna sie dosc mocno luszczyc, oczywiscie jak to wszystko zlazi, to wyglada sie strasznie, platy odpadajace, podrazniona skora, ale wtedy nalezy odczekac znow ze 3 dni i jest naprawde lepiej. Wazne jest rowniez odpowiednie nawilzanie, bo czesto nam sie zdaje ze skoro skora sie przetluszcza to trzeba ja podsuszyc, a to bledne kolo bo jak jest sucha to gruczoly jeszcze mocniej pracuja, blokuja wszystko i nastepny pryszcz gotowy. Ja uzywam do nawilzania kremu odzywczego Avene - jeden z niewielu ktory nie zapchal mnie. Te peelingi ziolowe rowniez naprawde mi pomogly, choc wcale nie byly on komfortowe, bo jednak "po" trzeba bylo siedziec w domu, nie wolno myc po tym twarzy, skora wprost odpada ogromnymi platami, ale jak sie jest cierpliwym i jak sie przezyje to, ze nie wyglada sie fajnie przez te kilka dni to pozniej jest juz duzo lepiej ! Tylko to tez nie jeden zabieg, a kilka! Ja mialam straszne przebarwienia, az brazowowe ! Gleboko pod skora, zanim kosmetyczka dostala sie poprzez peeling do nich to minelo sporo czasu. Ale bylo warto !

Gość kiedys
juz bardzo dawno temu wypowiadala sie jedna dziewczyna na forum na temat tradziku. Mowila ze brala 2 rodzaje kropli homeopatycznych i calkowicie zwalczyla nimi tradzik. Stwierdzilam wtedy ze ja tez ich sproboje, bylam juz wyniszczona antybiotykami, zoladek wysiadal, kondycji zero a wiadomo, homeopatia jak nie pomoze to chociaz nie zaszkodzi. Dziewczyny, pokonalam tradzik z korym walczylam ponad 4 lata. Do dzisiaj w to nie wierze. Nawet nie chcialam tego probowac bo absolutnie nie wierze w homeopatie ale moja mama nalegala. Latala do apteki i kupowala ciagle nowe jak sie jedna buteleczka skonczyla. Tradzik zniknal po okolo miesiacu stosowania 3 razy dziennie. Nie wiem jak Wy ale ja uwazam ze zawsze warto sprobowac. Jesli jest ktos zainteresowany to chetnie podam nazwe kropelek. Pozdrawiam Ps nie stosowalam razem z nimi zadnych super kosmetykow, zadnej diety ani nic po czym tradzik moglby ustapic.

lolka ta od bolka - diane biore 3 miesiac, po raz pierwszy, zaczynam nowe opakowanie... iedys bralam cilest i przed nim mialam badania. na tej samej zasadzie lekarz przypisal mi ta diane...choc szczerze mowiac nie chcialam bo wiem ile osob sie na nia skarzy...ale cóż...głupia bylam ze pokazalam karteczke od dermatologa z tym co gin powinien mi niby przypisac...

Gość czekoczeko
Renifer Ziolo Ile już przyjmujesz?Po jakim czasie było widać pierwsze efekty?

Ja wiem co to trądzik.. kiedyś nie mogłam się dotknąć na twarzy żeby nie bolało.. wstydziłam się iść do szkoły.. teraz wciąż mam trądzik ale to już tylko drobne zmiany skórne.

Gość karla07
Co to za krople Homeopatyczne ? Moja mama jest fanka tej medycyny, wyszla naprawde dosc powaznej choroby, choc my z ojcem nie dowierzalismy, gdy lekarka np. kazala przyjmowac jej jedna lyzeczke jakiegos plynu raz na tydzien ;) Ale zadzialalo, do tej pory wydaje mi sie to dziwne ;)

Gość lolka ta od bolka
powiedz kiedys jakie to kropelki. wiecie co jest najgorsze w tym wszytkim? ktoras pisze ze ma tradzik to od razu kazda doradza co jej pomogło, a przeciez tak naprawde nie wiemy dlaczego kazda z nas ma tradzik, on ma przeciez rozne podłoze i zanim woeimy siedlaczego sporo sie nacierpimy.

Gość czekoczeko
Słyszałam też o kropelkach Psorinohell

Gość lolka ta od bolka
diane to naprawde mocne tabletki, nie beierz tego dłuzej niz 6 mies. Ci durni lekarze, teraz tez pownien wysłac Ciebie na badania a nie tak od razu wypisac recepte.

a ja wierze w homeopatie...wszystkie inne grypki tym lecze..teraz na przyklad zajadam sie slodkim merkuliuszem. zartuje z tym zjadaniem...ale tak oczywiscie podaj.jesli ci pomogdly...homeopatia ma jedna zasade: nie szkodzi a moze pomoc. jak je stosowalas. co ile. karla07- Atrederm-czy on jest na recepte? to plyn? masc? najbardziej mi pomagaja leki po ktorych sie luszcze...bo po prostu schodzi to ze mnie....tez uzywam ktemu Avene :) A co do wychodzenia z domu. Nie musze. Nie dawno obronilam sie.(stres - ponic mam trądzik na podłożu neurotycznym wg jednego z dematologow) Jestem architektem z możliwością pracy w domu.

Gość Renifer Ziolo
dopiero 5 dni,dawka 10 mg dziennie waga 58 na 176 cm,pierwsze efekty dzis. Mala dawka bo na dobra sprawe od 2 lat na antybiotykach bez pzrerwy. Skora zaczyna sie zmieniac,na plecach nie ma nowych zmian ale wypycha te stare.

lolka ta od bolka tonący brzytwy się chwyta... stąd ta diana... czyli ktora z Was wyszla z trądziku?

Gość never ever
hmm a czy ktos z Was,ktos bierze roa/izotek zakonczyl juz kuracje? bo po jej zakonczeniu tak bajkowo to juz nie jest :> ja mialam sredni tradzik,bralam ponad rok izo i wrocil,co prawda w mniejszym stopniu,ale tak,i derma powiedziala,ze w mniejszym stopniu wraca bardzo czesto.dlatego polecam to osobom z naprawde duzym tradzikiem

Gość Renifer Ziolo
ja zcesciowo,wyleczylam twarz vibramicyna:P

Gość a myślalaś o
Tak dla pocieszenie to mogę ci powiedzieć, ze ja kilka lat temu łykalam diane przez 8 m-cy i żadnego wielkiego wysypu po niej nie miałam czyli nie pomogła mi, ale też nie zaszkodziła szczególnie.

Gość a myślalaś o
Ja brałam izotek i skończyłam kilka miesięcy temu.

....to jak sie te kropelki nazywają?