Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NA PRAWDE JUZ NIE MOGE

NIE MAM JUZ SILY - TRĄDZIK MNIE ZABIJA OD ŚRODKA

Polecane posty

Gość never ever
myslalam o..... a ile dokladniej?pojawia Ci sie cos na twarzy?u mnie teraz bedzie rok od odstawienia

Gość ja wyszłam z trądziku
ale u mnie miał on podłoże typowo hormonalne, leki od dermatologa nie pomagały i w końcu wysłał mnie do ginekologa, miałam badania poziomu hormonów między innymi testosteronu, usg, wyszedł ponad trzykrotnie podwyższony testosteron. Brałam Diane 35 przez 3 lata, do tego peelingi azjatyckie i teraz nie mam śladu. Po odstawieniu Diane nie miałam nawrotu, ani żadnych skutków ubocznych.

Gość kiedys
juz podaje nazwe ale najpierw: 1. Nie chce Wam dziewczyny wciskac zadnego kitu. Po prostu mnie ktos kiedys bardzo tu pomogl i czuje sie zobowiązana przekazac teraz paleczke. Nie daje Wam zadnej gwarancji ze to Wam pomoze bo jak ktos juz zauwazyl - kazdy jest inny i kazdy tradzik jest inny. Krople jednak nie sa drogie a podejrzewam ze w porownaniu z tym co juz wydalyscie na leczenie (podobnie jak ja kiedys) to bedzie to kropla w morzu 2. Nie moge rowniez zagwarantowac ze to wlasnie te krople wyleczyly mnie z tradziku (moze przeszedl sam ) ale tak na 90 procent to jednak one :) Jedne z nich to wlasnie psorinoheel - na oczyszczenie organizmu z toksyn a drugie - hormeel SN na uregulowanie pracy hormonow. Jak widac ani jedne ani drugie nie są przeznaczone tylko do leczenia tradziku. Ale skoro mnie pomogly i pomogly dziewczynie ktora mi je polecila to byc moze pomoga rowniez Wam czego Wam oczywiscie zycze. Nie zniechecajcie sie tylko za szybko, pijcie 3 razy dziennie jedne po drugich rozcienczone w malej ilosci wody (po jedzeniu) Ja pokonalam tradzik w 100% pod koniec drugiej buteleczki Pozdrawiam

Gość karla07
Atrederm to jest plyn, byl dostepny bez recepty, a teraz znow trzeba ja miec. Najsilniejszy jest Zorac, on jest w postaci zelu, ale po nim to juz wojna ;), mnie makabrycznie podraznial, ale zlazilo az milo ;)

Gość kiedys
Ja tez mialam tradzik o podlozu hormonalnym. Hormony w postaci tabetek anty tylko pogorszyly i to makabrycznie sprawe. Dermatolog rozkladal rece. Bralam antybiotyki, smarowalam sie roznymi mazidlami, stosowalam diety, etc etc Tradzik byl bardzo silny, zaskorniki na calej twarzy, w okolicy zuchwy ropne nacieki i ogromne podskorne grudy. Jak juz zlikwidowalam te grudy kropelkami to poszlam 2 razy na oczyszczanie do kosmetyczki i pozbylam sie wagrow. Teraz walcze tylko z bliznami ktore dzieki tej walce sa juz duzo mniej widoczne :)

Gość a myślalaś o
Prawie 7. Wydaje mi się, ze ta twoja dermatolog trochę ci ściemniła. Wiadomo, ze zdarzają się nawroty, że wyskakują pojedyncze pryszcze ( mi czasem pojawiają sie takie mała, czerowne kropki), ale żeby w większości były mniejsze nawroty? Wątpię. Chyba, że się nie wybierze minimalnej dawki. Ja wzięłam maxa tzn. ponad 160mg/kg. Aha, i trzeba pilowac żeby tabletki przyjmować z tłuszczem bo w przeciwnym razie lek się nie wchłonie i wtedy mogą być problemy.

Gość karla07
Ja teraz mam nieliczne ropne pryszcze, ale najgorsza jest tzw. kaszka, te drobne krostki w kolorze skory, czuc pod palcami i widac je bardzo, powoduja ze skora jest jeszcze bardziej nierowna. Pewnie skonczy sie na wizycie u kosmetyczki, bo mechanicznie jednak one najlepiej i na dluzszy czas zostaja usuniete. Sprobuje tez tych kropelek hormonalnych !

Gość never ever
hmm tzn ona twierdzi,ze u mnie nie ma nawrotu,tez wzielam maksymalna dawke,ale pojawiaja mi sie dosyc czesto wlasnie takie malutkie czerwone kropeczki,az za czesto moim zdaniem i obawiam sie,co bedzie pozniej...chociaz ja jestem przewrazliwiona i w porownaniu z tym,co bylo,to teraz jest b.dobrze

Gość a myślalaś o
Rozumiem, też tak mam (z tym przewrażliwieniem) :)

wiecie co....ja tez kupie jutro te kropelki. mam kilka innych pytań: 1. co z makijażem? malowałyście się podczas kuracji? tuszowałyście to, czy wręcz przeciwnie? 2. jaka dieta? co wolno jest a co nie. ja nie jem czekolady, kakao, ostrych rzeczy, fastfoodow..to wiadomo... 3. jak radzicie sobie z bliznami?

Gość a myślalaś o
No i się podbudowałaś. Zwarta i gotowa do dzialania, brawo!!! :)

Gość LadyMarmolade
psorinoheel stosowałam...nie pomógł mi :(

tak racja...lepiej mi.... dziekuje.

A ja Ci proponuję wizytę u kosmetyczki. Mi pomogło. Najpierw byłam na oczyszczaniu twarzy. Potem byłam u niej kilka razy na tzw. kwasach owocowych. Mówiła też zebym myła twarz żelem Iwostin i do tego zimna wodą i acnederm lub jakaś inna maść wysuszająca. Miałam całą rzuchwę w trądziku. W tej chwili pryszcz mi wyskoczy z jeden przed okresem i to wszystko. Polecam.

Gość karla07
Ja sie malowalam, lekkim podkladem, matowilam skore. Delikatnie by dodatkowo nie zapychac tej cery. Jem w zasadzie wszystko, ale ograniczam slodycze, pije duzo zielonej herbaty, biore tez ten suplement Face Okey. Skora od jakiegos roku jest naprawde w DUZO lepszym stanie, tzn najwazniejsze nie mam juz wielkich, bolesnych gul, gojacych sie tygodniami !! A to byl najwiekszy dla mnie koszmar, bo nie dosc ze bol, to nie dalo sie doslownie nic z tym zrobic, ona np. zasuszala sie na zewnatrz, a przy dotyku bylo czuc jak gleboko tam wszystko siedzi. Koszmar. Brrr.

Gość kiedys
pozwole sobie odpowiedziec na Twoje pytania ( jesli byly skierowane do kogos innego to przepraszam :) ja jednak zrozumialam ze chyba do wszystkich?) 1. Malowalam sie oczywiscie ale bardzo wazne jest zeby malowac sie podkladem ktory NIE ZATYKA POROW badz NIE POWODUJE ZASKORNIKOW ( w moim przypadku vichy). Informacja na ten temat musi byc na opakowaniu. Jesli jej nie ma to podklad do kosza 2. Moja dieta wygladala tak ze nie wolno mi bylo jesc praktycznie niczego oprocz warzyw owocow razowego pieczywa i nabialu ( ale tez chudego i bez cukru) zero cukru (nawet np w musli juz jogurcie truskawkowym) zero smazenia pieczenia duszenia, zero oleju, zadnej smietany, zadnych przypraw, fast fodoow kotletow ciezkich sosow... o rany moglabym wymieniac do rana. Jak najwiecej oczywiscie wody i sokow wyciskanych z owocow. Efekt byl taki ze przez pierwszy tydzien lezalam niemalze nieprzytomna z bolu glowy a w drugim zemdlalam z niedocukrzenia. Ogolnie nie polecam, poprawy nie bylo (chociaz rzeczywiscie prawda jest ze jak sie teraz nazre slodyczy to nawet kropelki nie pomagają i cos tam drobnego wyskakuje) Teraz jem to wszystko z umiarem i tradzik nie powraca 3. Na blizny krem super silnie zluszczający (czy jakos tak) firmy noviderm (ok 50 zl w aptece wysylkowej na internecie)

P.S.Na ślady po pryszczach miałam robioną mikrodermabrazję u kosmetyczki.

Dobry dermatolog, najlepiej prywatnie i nie dotykac twarzy ! Zajmij się czyms, jesli fluid, to tylko antybakteryjny i dla cery z takimi problemami ! Nie łam się, wyjdziesz z tego !

Gość kiedys
Tak! Zel do mycia twarzy Iwostin jest swietny! No i pamietajcie o filtrach. Moja siostra dzieki nim wyleczyla swoj tradzik (dermatolog jej powiedziala ze jej tradzik jest wlasnie od slonca chociaz sie prawie wcale nie opalala) Smarowala sie codziennie nawet w zime filtrem30-50 i po roku ma buzie jak pupa niemowlaka. Ja polecam krem biodermy akn mat filtr 50. Chroni i matowi skore.

Gość kiedys
ups przepraszam. filtr w kremie bioderma wynosi 40, nie 50 :)

Gość wjeude7y
ja bralam izotek 14miechow..i niestety mam nawrot:(teraz bylam u gin-endokrynologa przewpisal mi tabletki cyprest i jakies drugie i pierwszego dnia cyklu mam zaczac je pic..mam nadieje ze mi to pomoze;(robilam badania hoermonow i testosteron mialam podwyzszony..to moja ostatnia nadzieja...izotek owszem bardzo mi pomogl al co z tego skoro byl narot:(a co do autorki topik to bar5dzo doibrze Cie rozumiem..ja tez nmam takie duze gule;(

DZIĘKI WSZYSTKIM, KTÓRZY WCZORAJ ODEZWALI SIĘ I ODPISALI! Buziaki wielkie. Miałam bardzo zły wieczór, a choć pryszcze, gule i strupy takie same, dzień dzień jakby milszy....

Gość jelonak
A czemu brałaś izotek tak dlugo? Jaką dawkę dzienną przyjmowalas?

:)

a jak u Was z przetluszczajaca sie skora?? Macie jakies pomysly?? A jesli bralyscie Izotek to przetluszczanie skory wrocilo?? ;/

JA NIESTETY NIE BRAŁAM JESZCZE IZOTEKU, WIEC RACZEJ CI NIE POMOGĘ. jak dlugo go bierzesz? widzisz rezultaty.... ja w tych wszystkich lekach najbardziej sie boje....ze tradzik i tak wroci.

Gość dziewczyna kierowcy f1
PIJ ZIELONA HERBATE I DUZO NA SWIEZYM POWIETRZU PRZEBYWAJ ...o to moje zlote srodki na piękna cere

Gość ggggg22222
a probowalas moze produktow propolisowych? mydlo Apidermal do mycia... a do smarowania maść propolisowa ale koniecznie 7%

ja piję tylko zieloną herbatę :) plus bratka. soki i wode mineralną.

Gość ggggg22222
zobacz terapie propolisem to czesto wybawienie.. tradzik mam juz 15 lat.. a teraz juz praktycznie wszystko zwalczylem.