Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOveMeLady

Co zrobić by WŁOSY SZYBCIEJ ROSŁY?

Polecane posty

Gość LOveMeLady

co zrobić by włoski szybciej stały się przede wszystkim DŁUGIE,gęściutkie i puszyste??bo podcinanie co miesiąc końcówek prawie w ogóle nie pomaga:/końcówki czy się rozdwajają czy nie to i tak włoski nie chcą rosnąć:/jaki jest najlepszy szampon i odżywka do pielęgnacji włosków??

Gość nie podcinaj tak często
bo co urosnie to zetniesz.Na przyspieszenie wzrostu polecam szampon Eva medica,jako odżywka Seboradin lotion i do łykania-witamina B

Gość LOveMeLady
a Capivit mocne włosy może być zamiast wit B?powinien być skuteczny?

Gość czy ktoś wie...
długie, gęste i puszyste są tylko w czasopismach. im dłuższe włosy tym mniej puszyste. ja mam włosy do pasa, są grube i gęste ale zapuszczałam je dwa lata. zaczęłam gdy sięgały ramion. nie stosowałam różnych preparatów przyspieszających jest wzrost. trzeba czekać:)

Gość LOveMeLady
właśnie fryzjerka poradziła mi bym co miesiąc sobie podcinała by mi fajnie rosły bo tak to końcówki się rozdwoją...

Gość czy ktoś wie...
i tak się będą rozdwajały. włosy długie tak mają... często ocierają się o ubranie, źleznoszą czesanie i upinanie. nie ma rady. ja podcinam co 2-3 msc. i wystarczy:)

Gość LOveMeLady
a ten szampon i odżyweczka mają fajny zapach i zostawiają włoski takie miękkie w dotyku?bo na tym mi też zależy...

Gość LOveMeLady
to jak mają włoski urosnąć jak się co chwile rozdwajają końcówki...a podcinanie podobno ma pomagać...chociaż z drugiej strony włosy to nie trawa....

Gość czy ktoś wie...
ja Evy nie używam, wole inne szampony a z odżywki polecam Glisskur do spłukiwania z olejkami:) efekt taki jakiego oczekujesz:)

Gość czy ktoś wie...
nam miękkie włosy jest jeszcze fajny jedwab, stosuję i polecam. rewelacja

Gość LOveMeLady
to może na przyspieszenie wzrostu włosków kupić sobie szampon i odżyweczke z Glisskur?to podziała?a jakbym zastosowała jeszcze jedwab to nie bedzie za dużo?a jakich Ty używasz kosmetyków do włosków?jakiej marki?:)

Gość LOveMeLady
czy ktoś wie... odpowiesz??:)

Gość czy ktoś wie...
ja używam szamponu YUNG by Rossmann:D tani ale swietny, wydajny, pięknie pachnie, włosy są miekkię i miłe w dotyku. potem odżywka do społukiwania glisskur olejki pielęgnacyjne a na koniec jedwab i włosy są miękkie, łatwo się rozczesują, lepiej układają i są milusie w dotyku. nie uważam, zeby było to za dużo, włosy wyglądają fajnie. i w ciągu 2 lat z włosów do ramion urosły do pasa. a już raz zdążyłam je obciąć ok. 15-20 cm

Gość LOveMeLady
a jedwab gdzie mogę kupić i jakiej firmy??:)

Gość LOveMeLady
a po umyciu włosków i nałożeniu jedwabiu mam go spłukać??:)

Gość czy ktoś wie...
ja jedwab kupuję w zwykłym osiedlowym sklepiku, za 12 ml płacę 7 zł. opakowanie jest dosć małe ale tego nie daje się zbyt dużo bo będą wyglądały na przetłuszczone. kupisz w każdym sklepie z kosmetykami czy drogerii. jeśli chcesz mieć puszyste, lekkie włosy to stosuj na wilgotne - ja tak robię. a jesli je prostujesz np. za pomocą prostownicy to wtedy stosuj jedwab na suche (właściwie to mozesz i na suche i na wilgotne jednocześnie - ważne, zeby nie przesadzic) jedwabiu po nałozeniu już się nie spłukuje. fajna sprawa taki jedwab:)

Gość LOveMeLady
dzięki też muszę sobie go kupić:)

Gość aska radzi tez zapuszcza
moja droga, kup sobie skrzypowite, tam jest skrzyp, pokrzywa, witaminy i biotyna, do tego maske wax - raz w tygodniu i odzywke regenerujaca panteen pro v po kazdym myciu, mozesz tez uzywac jedwabiu, ja tak robie, zadnego rozdwajania sie włosow nie zauwazylam, pazurki mam mocne jak skała (po skrzypowicie:) ) włosy mi nie wypadaja i rosna jak oszalale:) trzeba je wzmacniac od wewnatrz i na zewnatrz;) Wypróbuj - polecam

Gość aska radzi tez zapuszcza
aha ja je podcinam raz na 3 miesiace, co miesiac to chyba za czesto troche... powstrzymaj sie troche z tym podcinaniem, koncówki zeby sie nie rozdwajały to mozna w nie wcierac oliwę z oliwek wtedy dłuzej wytrzymasz bez fryzjera;) pozdrawiam

Gość włosy rosną w takim tempie
jakie masz zaprogramowane w genetyce. Nic ani nie pogrubi włosa, ani nie przyśpieszy wzrostu. A co podcinania końcówek co m-c, to jeśli podcinasz tyle co Ci urosły, to w zasadzie długość ciągle będzie ta sama. Skoro rozdwajają się Ci włosy to masz je słabe i pewnie długie Ci nawet nie pasują

Gość a moze jutro juz bedziesz
powiem ci ze kiedys urosly mi wlosy bardzo szybko,nawet nie zauwazylam bo nie zapuszczalam,po prostu rosly,zaczely wypadac i kupilam szampon joanna z rzepa,i mylam z 2 miesciace chyba.i serio urosly duzo bo poszlam je wtedy obciac bo mnie wnerwialo ze sa za dlugie.teraz myje eva 3 zioła.

Gość Kaja1990
Dla zadbania o strukture wlosa poloecam olejek rycynowy i nafte kosmetyczna swietnie regenerwuje wlosy (jednak po nafcie polecam jakas odzywke by wlosy byly miekkie)....A co do tego by szybciej rosly, to proponuje mazaz skory glowy...pobudza on krazenie krwi w skorze glowy co ulepsza wzrost wlosa (nie mylcie jednak wzrostu wlosa z porostem wlosa).Jakie kolwiek tabletki na porost wlosow to tabletki by wspomoc porost nowym wlosom(wskazane u osob o cienkich i slabych wlosachj)

Gość Sywia
Hej dziewczyny ;* Tez mam taki problem z włosami więc nie jesteście same;) Ja kupiłam sobie w rosmanie tsbletki ze skrzypu polnego 50 tabl ok. 10zł biore je codzień 2 razy. Polecam taka miksturke 2 żółtka z jajek+olejej rycynowy+cytryna wgniedzcie to we włosy , nałuzcie na to czepek i zdejmijcie jak wlosy wyschna, potem spłuczcie i na suche włosy na końcówki nałużcie jedwab do włosów np. ja mam z avonu na dodatek pijcie dużo zielonej cherbaty chodź jest obrzydliwa ;/ i masujcie cebulki włosów to je pobudzi :P pozdrawiam...to daje efekty ;D

Gość klaudia144
Ojj, poczytaj trochę w sieci, jest wiele info na ten temat.. Znalazłam w google : www.handsomemen.pl/Tag,Nowe%20włosy.html Może się przyda..

Gość włosy_mam_do_pasa
Moja prababka przekazała, babci, a ta mamie recepturę na silne włosy. Robi się z tego specjalną ziołową mieszankę i wciera co tydzień w skórę głowy na godzinę, a potem płucze. Skład to dwie gallinae fecais, garść acalephe, bufo papillae, płatki róźane i orzechy kasztanowca. Działanie niezawodne. Polecam

Gość dł włosy
cześć mam 15 lat niecale 2 misiace temu moje włosy siegały mi do pepka teraz mam 5 cm za pasem pomogło mi duzo owoców i jajka na głowe i trzymać asz wyschnie głowa