Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prokop

kolki u noworodkow

Polecane posty

Gość prokop
witam moj maluszek jest bardzo wczesnym wczesniaczkiem ur.sie o 3-mce wczesniej i ma teraz problem z kolkami jak temu zapobiec

Gość prokop
prosze pomozcie mojemu synkowi

Gość prokop
czy jest ktos kto moglby pomoc mojemu snkowi co zrobic z tymi kolkami jak im zapobiegac!!!

Gość z tego co
slyszalam to zalezy co jesz jezeli karmisz piersia aby zapobiec kolkom to nie mozna jesc smazonego z owocow to mozna jesc jabka no i herbatka z kopru dla niemowlat pomaga i masowanie brzuszka

Gość eeeeeeee
zamów kropelki SAB SIMPEX z internetu z niemec., o połowe zmniejsza ból. moja tez urodziła sie wczesiej i pomaga albo espumisan w Polsce.i woda koperkowa GRIPER WATER.

Na kolki każdemu pomaga coś innego, niektórym nie pomaga nic. mojej herbatka koperkowa tylko zwiększyła wzdęcia i była jazda na maxa. o wiele lepiej jest po odstawieniu herbatki i przy podaniu Esputiconu w kroplach. No i oczywiście ścisła dieta,niestety, bo kolki może wywoływać czynnik zawarty w mleku (potrawy ciężkostrawne + uczulające).

Gość tak tylko
Moja mała miała kolki jak cholera od samego początku płakała i prężyła się 22godziny na całą dobe-strasznie cierpiała! pomogła jej ciepła kąpiel masowanie brzuszka w kierunku zegara a w najbardziej krople Espumisan. Powodzenia trza to przetrwać i strac się pomóc maleństwu i dzuuuzio tulić:]

Gość tylko Debridat
niech pediatra zapisze

u nas było to samo po 18 godzin na dobe czasami pomagał espumisan infacol a prawdziwą ulgę przyniósł debridat przepisany przez pediatrę no i oczywiście noszenie,tulenie i nasza cierpliwość choć z tym ostatnim czasami było trudno ale po 3 miesiacu życia naszczęście samo mineło

Może to będzie śmieszne co napiszę ale moja miała kłopoty ze zrobieniem kupki. Zawsze się prężyła i często towarzyszył temu płacz. Nie pomagały herbatki a jadłam wg, mnie odpowiednio. Jakiś tydzień temu chłop na kolacje jajka mi zrobił. Po zjedzeniu 4 jajek mała zaczęła puszczać mega smrodliwe bączki:) Od tamtej pory ani razu nie płakała przy kupce i nie prężyła się a ja codziennie na kolacje jem jajeczka. Nie wiem czy to na prawdę przez to czy może po prostu jej minęło ale może to jest jakiś sposób na brzuszek bo bączki puszcza cały dzień wiec nie ma co jej męczyć. Oczywiście trzeba sprawdzić czy po jajeczku nic dziecku nie będzie

no to mojej chyba nic nie pomaga najpierw espumisan bez recepty, pozniej debridat na recepte na 4 tygdonie, a na koniec sab simplex sprowadzony z niemiec no i dzis musze powiedziec ze jest spokoj, ale u nas to tak jest, raz spokoj caly dzien a innym placz co karmienie ktore trwa 1,5 godziny kazde :-/ syn wogole nie mial kolek-nigdy a mala miala na cycku i ma na butelce...