Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaaaaaaaaa

Wyprowadzka

Polecane posty

Gość Aniaaaaaaaaaaa

Cześć dziewczyny! Mam wielki problem... Za 3 miesiące kończe 18 lat, ale chce się wyprowadzić... Moi rodzice mnie biją (głową w ściane, itp.) i nie pozwalają mi się wyprowadzić, bo powiedzieli, że za mnie odpowiadają, i zawiadomią policję . Co mam zrobić? Jak myślicie? Gdyby wezwali policje, to co by się mogło dziać? Pomóżcie mi, i to szybko, prosze!!! ;(

Gość madlen20
jesli bedziesz miala skonczone 18 lat to nie maja zadnych podstaw do tego zeby Cię tam zatrzymali...chyba ze siłą, a gdzie sie wyprowadzisz?

Gość bbooo
jak skończysz 18 lat to moga Cie co najwyżej pocałowac w przysłowiową dupe.

Gość gggggggggggggrrr
ty niewdzieczna dziewczyno- pewnie sciane dzialową chcieli usunąc a ty im plany psujesz

Gość Aniaaaaaaaaaaa
Rodzice mojego chłopaka zaproponowali, żebym się do nich przeprowadziła, bo bardzo mnie lubią, a poza tym jestem z nim juz 1,5 roku, i wiem, że mnie ie zostawi. Tego co mi robią nie da się wytrzymać ;(. Cały czas wyzywają, biją, itp. ;(. W tymm problem, ze chce sie juz teraz wyprowadzić. Jakie by mogły być tego konsekwencje? (jesli by zawiadomili policję)

Gość gggggggggggggrrr
taaaaaaa jasne przyznaj ze chcesz zamieszkac z chlopakiem zeby sie z nim bzykac do woli a nie ze cie rodzice bija - tak bez powodu???? a uczysz sie juz czy do pracy idziesz?

Gość Aniaaaaaaaaaaa
i na dodatek wczoraj mi zabrali pieniądze które od niego dostałam na buty, i ubrania (bo to on mnie utrzymuje, bo moi rodzice nie chcą mi na nic dawać)

Gość bbooo
Dopóki nie masz 18 lat to niestety bez zgody rodziców nie mozesz. Lepiej poczekaj te 3 miesiace i dopiero sie przeprowadzaj.

Gość Aniaaaaaaaaaaa
Uczę się w Liceum, i mam całkiem dobre wyniki w nauce

Gość Aniaaaaaaaaaaa
a gdybym się teraz wyprowadziła, to wiecie jakie by mogły być konsekwencje gdyby wezwali policję?

Gość bbooo
pewnie zarpwadzili by Cie siła do domu, albo jakiś osrodek opiekunczy. moim zdaniem nie warto ryzykować, wytrzymałaś 18 lat to wytrzymasz jeszcze 3 miesiace

Gość Aniaaaaaaaaaaa
Tylko bardzo cięzko będzie wytrzymać, bo jest z nimi bardzo zle ;(. A moja matka, to chyba ma jakis uraz na psychice, bo zachowuje sie jak wariatka ;(. urodziny mam w styczniu, wiec najwyzej wyprowadzę się odrazu po nowym roku, wtedy kalendarzowo bede miała juz 18 lat.. ale ine wiem jak wytrzymam ;(

Gość Aniaaaaaaaaaaa
Chociaż mój chłopak mi radzi zebym sie wyprowadziła już teraz... Bo moi rodzice są tacy, że u nich wszystko jest tylko na pokaz, wiec nie wiem, czy by zawiadamiali policję...

Gość Aniaaaaaaaaaaa
prosze, niech ktos sie odezwie ;(

Gość ty sie zgłos na policje
powiedz ze cie leją. zgłos sprawę w prokuraturze. zabiorą cie z tego patologicznego otoczenia. a na rozprawie powiesz zeby nie umieszczali cię w domu dziecka tylko ze będziesz mieszkała w domu chłopaka. moze jego rodzice mogliby wziac cie pod opiekę. nie dajs ie terroryzowac.

Gość Aniaaaaaaaaaaa
boje sie zgłosić na policje, bo co bedzie, jesli mnie nie umieszczą u niego, tylko w jakims domu dziecka, lub cos takiego? a na dodatek mam mlodsza siostrę która ma 9 lat :(

a czy z nią robią to samo??

Gość Aniaaaaaaaaaaa
z nią narazie nie... tylko raz zamkneli ją w ciemnym pomieszczeniu, i czasami ją bili... a teraz cały czas jej gadają, że ma ze mną nie rozmawiać, a mi wmawiają, ze niby jestem chora psychicznie... W lutym tego roku to nawet mi tipsy obcinali i bili ;(

Gość Aniaaaaaaaaaaa
nie jest tak zle, bo teraz sa w pracy, a ja zostałam w domu....

badx silna nie daj się im. poczekaj 3 miesiace jak będziesz pełnoletnia to będziesz mogła zabrac ją ze sobą. będziesz mogła byc jej prawnym opiekunem. ale znajac zycie nie będziesz mogła jej utrzymac. zadzwoń na jakiś telefon zaufania i popytaj jak to jest

Gość Aniaaaaaaaaaaa
a gdybym sie wyprowadzila juz teraz, to bym mogla miec wielkie problemy?? :(

nie narazaj sie im teraz \"chodz pod sciana\" i czekaj az skonczysz 18 lat spakuj sie jak ich nie bedzie w domu albo niech pomoze ci Twoj chlopak i po rostu sie wyprowadz. inaczej policja sila doprowadzi Cie do domu.. a takie zglaszanie ze cos sie dzieje i plakanie na komisaariacie ze nam zle to zalozenie sprawy ktora bedzie sie ciagnela i ciagnela, poza tym jesli ktos zezna ze z Twoja siostra jest tak samo to rodzicow moga pozbawic wladzy rodzicielskiej nad nimi a moze ona wcale tego nnie chce bo zly stosunek maja tylko do Ciebie:/... z reszta po co masz teraz stwarzac taka burze czekaj do 18 i sie wyprowadz i faktycznie jesli dalej bedziesz sie uczyc to mozesz zadac alimentow wiem bo moj znajomy tak zrobil. Tylko w sumie nie wiem dokonca jak to jest poniewaz dla mnie to torche dziwne by dorosla kobieta ( pelnoletnia i nie meiszkajaca z rodzicami ) nagle zlozyla pozew o alimenty.. niby z jakiej racji mialy by jej przysługiwać, no nie wiem sama komu przysluguja akomu dkladnie nie:O:O... ale jesli rodzice chlopaka chca bys zamieszkala to zamieszkaj:) i nie boj sie. w takich przypadkach tylko przyprowadzka jest skutecznym rozwiazaniem.

Gość Aniaaaaaaaaaaa
tylko nie wiem, jak wytrzymam do 18stki :(. Wczoraj zeby juz mnie nie bili, to powiedzialam, ze niby jestem w ciazy, i wtedy przestali. Ale mam juz dosc tego wszystkiego :(. Dzisiaj wcale nie spalam, bo bałam się, że coś mi zrobią:(. Zamkneli mnie w domu, i zabrali kluczze :(. Wczesniej jak byla taka sytuacja, to skakalam przez balkon, ale juz teraz nie mam na to wszystko sily ;(.

hhe to nie jest takie proste zebys teraz zamieszkala u rodzicow chlopaka i zebys na rozprawie powiedziala ze chcesz tam to ok sad Ci pozwoli. a rodzice?? musieli by byc pozbawieni Twoi wladzy a wladza powinna byc przyznana rodzicom Twojego chlopaka co wydaje mi sie nierealne zeby przyznali opieke przyszlym tesciom:O:O:O tesciowie musieli by sie o to starac eeeee a to by sie ciagnelo miesiacami dluzej niz te 3 miesiace do twojej 18.. dlatego daj sobie na luz teraz z sadami i policja bo naroisz sobie tylko problemow. z reszta wydaje mi sie ze jesli juz teraz bys sie wyprowadzila to rodzice wcale nie zawiadomili by policji.... hym........ jak bys powiedziala im gdzie jestes to w sumie nie mieli by zbytnio podstaw nawet jak by sie wkurwili .. wydaje mi sie ze bali by sie rodmuchiwac sytuacje

tez mialam zabieranie kluzy zamykanie w domu zabieranie tel kom. zabieranie dokumentow i wiezienie jak psa. tyle ze ja po mojej 18 sie wyprowadzilam wiec nie bylo problemu. kurde no faktycznie fajnie by bylo jak bys sie dowiedziala czy przed 18 mozesz sie wyprowadzic. jak siedzisz na necie to wejdz na jakas stronke z poradami fachowymi

Ty na pewno masz prawie 18 lat? Bo na razie po opisie to wydaje mi się, że z 15 najwyżej. Jeśli przestaniesz wkurwiać swoich rodziców to ci odpuszczą, ale widzę że jestes nieznośna. A jeśli mimo tego, że będziesz przykładną córką będą cię bili to ich oskarż. Co w tym trudnego? :/