Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

********pudełeczka na słodycze************

Polecane posty

Zamow sobie po 1 sztuce, rozloż na cześci pierwsze i sama pokombinuj z szablonem. Skoro porywasz sie na zrobienie czegoś takiego samodzielnie to znaczy , że jakieś tam zdolności plastyczne masz, a skoro tak to powinna być to dla ciebie bulka z masłem. Ja bym tak zrobiła:) ale ten wzor mi się nie podoba, będę robić zwykłe kwadraciki dlatego, że można na nich napisać podziękowania.

Dziękuję Kobietki :* Mam trochę czasu bo ślub za rok a szkoda mi wydawac 300 zł na takie pudełeczka, więc poprubuję sama :)

Gość pinki54
Cymbałka! A motywujesz się sama do zrobienia tych ozdóbek, czy masz wsparcie narzeczonego? Bo ja w sumie też myślę o tym, żeby zaproszenia zrobić, ale narzeczony mnie raczej zniechęca:(

Mój Narzeczony mówi, że na wszyskko się zgadza, bo jeśli mi się podoba, to jemu na pewno tez będzie się podobało :)

podnoszę temat :) Jedno pudełeczko już złożyłam i nawet mi się podoba :) Czytałam jescze raz topic i oczywiście w wypowiedzi z 13.10 o 21.49 mialo byc *popróbuję :):):)

Gość pinki54
to na które w końcu się zdecydowałaś? Ja postanowiłam, że zrobie kilka zaproszeń, jeśli mu się spodobają to zrobię więcej. a jeśli nie to będa dla 'moich' gości.

Pudeleczka z migdalkami uznalam za swietny pomysl bedacy podziekowaniem dla gosci. Byly one ustawione obok talerza. Po zakonczonym weselu, o zgrozo, zostalo ich na stole cale mnostwo... i nie podejrzewam zeby goscie zapomnieli zabrac swoje pudeleczko do domu. Jesli nie chcesz uznac tego za strate pieniedzy i czasu, lepiej poinformuj delikatnie swoich gosci, ze jest to prezent dla nich...a to co do srodka wsadzisz jest jadalne.

Gość pinki54
A w mojej okolicy nie robi się prezentów dla gości. Każdy dostaje tylko na odchodne paczkę z ciastem.

ja w ogóle uważam, że to jest niepotrzebny zachód czy wydawanie pieniędzy. Giściom dziękuje się za przybycie samym weselem podsadzając im pod nos tyle jedzenia na jeden wieczór, że sozk, dodatkowo na odchodne dostają ciasta, chociaż tez mi się to nigdy nie podobało, mieli na stole-mogli jeść :o jeszcze miałabym im sklecać takie misterne paczuszki w pdoziękowanie? no bez przesady!

Podam Ci jeszcze inny pomysł, mało pracochłonny ale równie miły :) Wycina się kółka z tiulu o średnicy, np 15 cm. Kładzie się na to ziarenko pszenicy (na przykład), cukierek i grosik. Zawiązujesz to ozdobnym sznureczkiem lub tasiemką i dołączasz karteczkę, na której jest napisane: \"Chleba powszedniego, życia dostatniego, zdrowia i słodyczy - Młoda Para życzy\". Może nie jest to takie widowiskowe, jak zaprezentowane przez Ciebie propozycje, ale wierz mi, wiele osób skorzystało z tego pomysłu (na przykład ostatnio siostrzenice Panny Młodej i Pana Młodego rozdawali je gościom wychodzącym z kościoła - otrzymali je również goście zaproszeni jedynie na ślub). Pozdrawiam cieplutko :)

Gość barbara nananana
fajne takie pudełka, z chęcią bym takie zrobiła, ale pytanie - jaki papier powinnien być do tego ??

Gość brystol powinien być ok
ja robię z brystolu :) ale nie na wesela jako hobby ;)

Gość Jasiek______
jeśli to mają być resztki ciast, które nie znalazły się na stole, to ja mimo wszystko proponowałbym szczelne plastikowe. Chyba bardziej poręczne i do spakowania i do zabrania ze sobą.