Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona przyszla mama...

Czy moj pecherzyk ciazowy moze byc pusty?

Polecane posty

Witam jestem w 13 tygodniu ciazy.Pierwszy raz bylam u lekarza w piatym tygodniu,ale wtedy byl widoczny tylko pecherzyk ciazowy.Nastepna wizyte mam dopiero w piatek czyli 17 pazdziernika i boje sie jej,bo czesto sie slyszy ze pecherzyk ciazowy moze byc pusty.czy w takim wypadku wystapiloby jakies krawienie? Dodam ze nie mam okresu ani zadnego plamienia,bola mnie piersi i macic troszke mi sie powiekszyla w okolicach wzgorka lonowego. Czy myslicie ze wszystko jest wporzadku i rozwija sie maly czlowieczek?

dzieki ale jednak nie daje mi to spokoju.jeszcze 4 dni i mam nadzieje wszystkiego sie dowiem

ja to przeszłam , moj pecherzyk tez był pusty :( objawy ciażowe mialam jak najbardziej , nie plamilam , pozniej juz tylko zabieg :( ale mam nadzieje ze u ciebie bedzie wszystko okej

Ja mam taką samą schizę.Powaga.Jestem w 8 tygodniu,robiłam usg w 4/5 i też było widać tylko pęcherzyk ciążowy i się zastanawiam,czy aby na pewno wszystko gra i jest tak jak powinno czy jeszcze może się wszystko schrzanić.....

kurcze,dziewczyny myslalam ze to sie jakos objawia,np wczesnym krwawieniem itp. A ty OLaaaa kiedy sie o tym dowiedzialas jak moge zapytac? amialas krwawienie?

Gość ej po co
tak czesto robicie usg??? przeciez to nie jest obojetne dla zdrowia, juz nie wspominajac o schizach jakie teraz macie...:o Ja swoje usg zrobilam dopiero w 9 tc i zobaczylkam serduszko. Normalny lekarz nie zrobilby usg w 4-5 tc bo i po co? skoro dla nich ciaza jest dopiero wtedy gdy pojawia sie serduszko....

tak ale to bylo USG dopochwowe.lekarza przeciez musial je zrobic zeby dowiedziec sie czy jest ciaza lub tylko nawet pecherzyk ciazowy

dziewczyny, 4-5 tydz. to za wcześnie, by zobaczyć serduszko... do lekarza najlepiej iść koło 7 tc, bo wtedy unika się właśnie takich sytuacji i stresów... lekarz i tak dopiero, gdy zobaczy serduszko stwierdzi, że ciąża jest żywa... ja właśnie z tego powodu czekałam dwa razy z 1. wizytą do 7 tc... :)

Tak tylko ze ja nie bylam pewna czy to ciaza i poszlam do lekarza bo spoznial mi sie okres,za poltorej miesiaca poszlam i okazalo sie ze piaty tydzien i jest pecherzyk ciazowy.jakbym byla pewna na 100 procent to pewnie bym poczekala,ale ciekawosc mnie zzerala..bardzo chce miec dzidziusia:-)

Gość ej po co
a od czego sa testy ciazowe i beta hcg z krwi? taka niecierpliwa jestes a teraz schizujesz i usg zamiast dac ci poczucie pewnosci to zaniepokoilo cie jeszcze bardziej. Teraz zyjesz w stresie co nie jest zbyt dobre dla twojego dziecka. Aaaa i radze zmienic ginekologa na takiego ktory nie bedzie wykonywal usg na zyczenie pacjentki tylko wtedy gdy jest koniecznosc.

życzę Ci, żeby było wszystko dobrze :) ja też jestem w 13 tc i czekam na kolejną wizytę u lekarza... tylko ja już dwa razy widziałam maluszka, ostatnio czyli jakieś 3 tyg. temu miał całe 3 cm wzrostu... będzie ok :)

Gość Dokładnie tak
Po to usg,żeby wiedziec czy ciąża nie jest pozamaciczna.Dziewczyna sie martwi i ma prawo.

test tez zrobilam i wyszlu swie kreski,ale nie bylam pewna czy jestem bo te tez moga klamac,a jak juz to od kiedy. Ale lepiej wiedziec cocby nawet tylko o pecherzyku niz nie wiedziec nic i zastanawiac sie dznien po dniu,jestem czy nie? a to ze akurat byl piaty tydzien to skad to niby mialam wiedziec.moglam przypuszczac,ale zawsze moglam zajsc w ciaze miesiac wczesniej. a co do USG dopochwowego to byla to decyzja mojego lekarza nie moja.

Ja też miałam tak wcześnie usg.Nie jestem lekarzem i jeśli podjął taką decyzję widocznie miał w tym swój cel,przecież nie wypisałam sobie sama skierowania.Naturalne chyba jest,że każda matka martwi się i myśli o tym,żeby wszystko było dobrze z dzieciątkiem.

baderka dzieki.A ile razy mialas juz robione USG ?

ja miałam dwa razy, bo na początku była u mnie ciąża bliżniacza tzn. były dwa pęcherzyki, z tego jeden taki trochę niewyraźny bez serduszka... no i potem okazało się, że ten drugi obumarł...

Oj to bardzo mi przykro..:-( Ale z dwojga zlego przyjamniej jeden pozostal:-) Duzo szczescia ci (Wam) zycze :-)

U mnie też 2 pęcherzyki. W jedynm serduszko bije a w drugim nic. Idę w środę na badanie. Boję się. Będzie 8tc

dlatego lepiej chodzić do ginekologa w minimum 6 tygodniu ciąży...Wcześniej nic nie widać a później tylko stresujecie się i myślicie, że to jest dobre dla dziecka ;( Nie nalezy wcześniej chodzić (nic nie widać!!!!! ) A nawet jakby to czy nie lepiej zobaczyć większe maleństwo;)

Gość sze
Piszecie o tygodniach ciązy, liczycie je od pierwszego dnia ost mies. czy od dnia zapłodnienia?

Gość Widac widac
Widać czy ciąża niejest pozamaciczna.