Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge tego zrozumiec

Jak to liczyc? Ile tyg ma ciąża? Czy porod w 38 to normalny czy .....

Polecane posty

dziewczyny czesc mam dylemat bo nie mam pojecia jak sie doliczyc pewnych kwesti to juz moja druga ciaza a ja nadal nie wiem jak ci lekarze to liczą. Dzis jest 24 tydz mojej ciazy termin porodu mam na 8 luty a 24 tydzien to przeciez koniec 6 mc czyli z tego wynika ze zostalo mi jeszcze 16 tyg a to przeciez jest 4 mc wiec wychodzi na to ze w ciazy mam byc 10 mc czy jak ? Moze mi ktos to wyjasnic?

Gość kwintesencja smaku
Ciążę liczy sie nie od dnia poczęcia, a on dnia ostatniej miesiączki.Policz, czy się zgadza, bo sama nie sprawdzałam.

1 kwietnia mialam okres ok 16 kwietnia moglo dojsc do zaplodnienia wiec jak mam to policzyc? Moze mi to ktos policzy normalnie a nie tak jak lekarz ?

Najlepiej nie przejmowac sie miesiacem ciazy:) I tak wszystko liczone jest w tygodniach:) Mialam ten sam dylemat co Ty;)

no ok ale z tych tyg wynika ze jest 10 mc tak? Skoro liczą 40 tyg to jak np rodzi sie w 38 tyg to ciaza donoszona czy za wczesnie czy jak? To tak z ciekawosci pytam.

zwróć uwagę na to że miesiąc ma zazwyczaj trochę więcej niż 4 tygodnie, więc tak naprawdę 24 tygodnie to trochę mniej niż 6 miesięcy

Gość myszska
ja urodzilam w 38 tyg i byla to ciaza donoszona......a wychodzi prawie 10 miesiecy jak znajde rozpiske od lekarza po ile tyg ma kazdy miesiac ciazy to napisze.....pozdrawiam...nieko\tore kobiety rodza w 38 a niektore w 42

według mnie to powinnaś rodzić na początku stycznia tak ok. 7.01.2009, jeśli Twoje cykle trwają 28 dni. według moich wyliczeń to 28 tydzień

nie wiem ja to chyba licze po hebrajsku bo mi sie wydaje ze powinnam urodzic w polowie stycznia to chyba zle mi sie wydaje:(

no wlasnie ancel mnie tez cos takiego sie wydaje a lekarz twierdzi ze 8 luty ? I nie wiem o co chodzi.

Gość kokaao
9 miesiecy kalendarzowych 10 ksiezycowych totez 38-40 to ciaza donoszona

Gość kokaao
kiedy mialas ostatnia miesiaczke`?

Gość kokaao
dla okresu 1kwiecien Prawdopodobna data poczęcia: 15-4-2008 Szacunkowa data urodzenia: 7-1-2009 12. tydzień rozpocznie się: 8-7-2008 22. tydzień rozpocznie się: 16-9-2008 Obecny tydzień: 26

Gość ja miesiące liczę tak
termin porodu na 20 grudnia, wiec jak nadchodzi 20 października, to wiem, że skoncze 7 miesiac i przede mną jeszcze dwa. A tak w ogóle, to te miesiace do niczego mi nie są potrzebne, tylko tygodnie

Gość bez sensu to jeśli
statnią @ miałąś 1 kwietnia to nie ma szans byś miała termin na 8 lutego:O jakiś niedorobiony lekarz Ci wyliczył ten termin, bo to niemożliwe by owulacja przesunęła Ci się aż o cały jeden miesiąc, bo termin na 8 lutego może mieć osoba, która owulacje miała 15 MAJA

no wlasnie dziewczyny tez mnie to dziwi :) kurcze to znaczy ze koniecznie musze zmienic lekarza.

Gość matkoicórko
co ty wogóle gadasz kobieto????? jesli 1 kwietnia mialas okres tzn ze jesteś w 27/28 tygodniu - liczyc nie umiesz???

matkoi corko - och jakas ty mONdra - wyraznie napisalam ze ja licze tak a lekarz tak i ze wlasnie z tym mam problem bo w jego mniemaniu to tyle trwa ciaza. A Ty jakbys choc troche ze zrozumieniem poczytala to moze bys sie domyslila :classic_cool: