Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiajaca sie kasska

czy w zamian za opieke nad mojej siostry dziecmi moge prosic o zafundowanie mi 2

Polecane posty

czy w zamian za opieke nad mojej siostry dziecmi moge prosic o zafundowanie mi 2 biletow normalnych autobusowych wiec za kwote 5,60 zl ? sprawa wyglada tak, nie pracuje wiec czasami logicznym jest, ze moge pomoc przy opiece nad dzieckiem badz dwojka dzieci mojej siostry gdy ona np jedze do lekarza badz na zakupy itp. czasami jest tak, ze jestem wlasnie proszona o pomoc - czy moglabym zostac na godzine, dwie z dzieckiem badz dziecmi gdy ona musi wyjsc z domu sama cos zalatwic. wydawaloby sie ja jako bliski wujek tych dzieci i na dodatek brat mojej siostry powinienem robic to bezinteresownie i tak do tej pory zawze bylo. jednak jak wspomnialem nie pracuje, nie zadam od niej w zamian za to pieniedzy ( tak jak robia to typowe opieknuki bo traktuje to jako pomoc z mojej strony - wszystko w rodzinie ) sam dzieci nie mam, nawet zony, i w zwiazku z tym, ze nie pracuje nie da sie ukryc ( wiec powinna sobie siostra z tego zdawac sprawe, ze pieniedzy tez nie mam ) normalnie opieknuka wziela by ok 12 zl za godzine opieki w warszawie wiec mysle, ze jak raz powiem, ze spoko nie ma sprawy ale zafunduj mi za to 2 bilety autobusowe to nie bedzie jakims naduzyciem etycznym badz czyms co nalezaloby zle odebrac. jakie jest wasze zdanie w tej sprawie? i jesli jestescie za to jak radzilibyscie to zasugerowac, powiedziec siostrze gdy zapyta kolejny raz czy moge zostac na troche z maluchami o mojej prosbie w zamian ?

oczywiscie ze mozesz , toż to Twoja siostra ,ja bym sie absolutnie nie obraziła, jedynie pewnie głupio mi by sie zrobilo ze sama wczesniej tego nie zaproponowałam :) ...

Gość wujek praca be
? uczysz sie chociaż?

W sytuacji jakiej jesteś(brak pracy - to każda złotówka jest cenna) to sama siostra powinna zaproponować że opłaci przejazd :) Dlatego ja uważam że nie będzie coś w tym nie taktownego jeśli powiesz jej o tych biletach.

wracaj.. lekkie sprostowanie bo zle zostalem odebrany.. te zafundowanie biletow mialoby sie nijak do dojazdow poniewaz mieszkam dom dalej i to doslownie kwestia przejscia jak z pokoju do pokoju chodzi o to, ze chcialbym sobie gdzies pojechac zupelnie w innym czasie i w innej sprawie.

do wujek praca ble-jestem po studiach, nie pracuje powniewaz borykam sie z silna nerwica lekowa. na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie podjac pracy

Skoro mieszkasz vis a vis to po co mowa o biletach? :D :P Tu się rozchodzi o kasę za opiekę :D I sam sobie zaprzeczasz bo najpierw piszesz o dojazdach,potem że nie chcesz kasy bo to siostra itd idzie kota dostać za tą rozbieżność :D

principolo nic nie pisalem o dojazdach - przeczytaj jeszcze raz a dokladniej.

ja uwazam ze nie bedzie to nietaktem ... powiedz jej dokladnie to co nam napisałeś - zreszta, Ty znasz najlepiej swoja siostre i relacje miedzy wami , ja bym sie nie obrazila , nie poczula bym sie urazona , nie uznała bym to za nietakt itp jak dla mnie normalna rzecz .. a jak zareaguje Twoja siostra to juz inna sprawa :)

mini 55 mimo wszystko mam opor do takiego podejscia do sprawy, wiem, ze siostra unioslaby sie duma i przestala prosic o pomoc a to potraktowala jako cos nie w pozadku z mojej strony, pozatym robie to dla dzieci. to tylko takie moje zastanowienie sie nad tym wszystkim bylo :) ale dziekuje za wypowiedzi :) pozdrawiam

Gość ja bym sie nie wstydzila
bratu powiedziec czegos takiego ;) In zreszta tez bezwstydnie ciagnie ode mnie kase... Wieczny student cholera :P

;) ok koncze topik, znaczy ja koncze juz swoje wypowiedzi na nim :) to moj ostatni post :) dziekuje Wszystkim i duzo zdrowia a ewentualnym podszywaczom mowie, ze to ostatni moj wpis ;)