Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakies info

sprawdźcie mi torbe

Polecane posty

Gość jakies info

czy cos dołozyc czy wyciągnąć 2 koszule 2 klapki( papcie i klapki pod prysznic) 2 reczniki szlafrok majtki jedn wkładki lakt podpaski bepathen stanik do karmienia śr czystości woda miner biszkopty chusteczki dokumenty dla dziecka ciuszki sudokrem pampersy

Gość WRETHRYT
wez komórke , bedziesz mogla nabluzgac wszystkim podczas bolow porodowych - polecam przynosi ulge ... w jakims tam stopniu :?

Gość mala20000
nozyczki do obcinania paznokci dla dzidziusia

Gość tez mi sie zdarza cos takiego
do porodu????? kup sobie majtki takie jednorazowe jeszcze , sa specjalne w aptece :) ja bym wzieła mp3 jak bedziesz długo lezec dobrze posłuchac ulubionej muzyki zeby sie zrelaksowac :)

Gość bmv7
rekawiczki na raczki ,czapeczke kocyk

Gość bmv7
zgadzam sie z bazylia i dla tego najlepsze sa rekawiczki....butelke wody tez ci sie przyda

Gość tez mi sie zdarza cos takiego
bez przesady z tym kocykiem i rozkiem wszystko w szpitalu jest , rozek i kocyk juz przy wypisie ktos przywiezie zeby malenstwo zapatulic , zadnych czapeczek w szpitalu jest goraco o nozyczkach juz nie bede pisac :P

może w większości szpitali są rożki i kocyki ale w moim był z tym problem najlepiej zapytać kogoś kto rodził w szpitalu do którego się wybierasz

Gość jakies info
tak ,tak-majtek jedn mam wiecej czyli jescze oliwke

Gość jakies info
a brać kapturki ?

Termometr do szpitala... :) Weź jakieś skarpetki dla siebie, mnie na przykład było zimno w stopy. :) Rodziłam w styczniu.

Biustonosz do karmienia jest potrzebny. Ja np. miałam taki nawał mleka w 2 dobie, że sobie nie wyobrażam bez. Poza tym gdzie włożyć wkładki laktacyjne? przykleić? Skarpetki obowiązkowo! Mi było zimno w stopy, dobrze, że wzięłam.

Gość zakochana w czesławie
skarpety faktycznie obowiazkowo :) ale powiem wam ze przy kazdym obchodzie lekarz mnie opierdzielal ze mam sarpety :P jednak nie zdejmowałam :P krzyczałam ze mi w stopy zimno :P nie wiem czemu im to przeszkadzało :P a no i majtek tez nie pozwalali nosic hehehe niektore kobiety pomykały z zacisnietymi nogami aby im lignina nie wypadla bo podpasek tez nie mozna bylo uzywac :P na uspokojenie dodam ze rodziłam juz jakis czas temu i pewnie sie zmieniło :P

Hmm, dziwne z tymi skarpetami. Ja rodziłam w lato i nosiłam, bo mi w stopy zawsze zimno było. A co do majtek to teraz już tak nie zrzędzą. Można normalnie nosić, tylko do obchodu się ściąga. Ja tam bym nosiła mimo wszystko. No sorry, latać z gołą dupą i się stresować czy mi cieknie czy nie:P

LATAĆ Z GOŁĄ DUPĄ TO PÓŁ BIEDY. NAJLEPSZE JEST WCHODZENIE NA TO WYSOKIE ŁÓŻKO NA KÓŁKACH, KTÓRE ODJEŻDŻA Z POZSZYWANYM KROCZEM I WKŁADKĄ MIĘDZY NOGAMI KIEDY NIE MA SIĘ MAJTEK. ;) P O W O D Z E N I A!!!

zgadzam się z tobą tijo. to jest chyba najgorsze, zwłaszcza, że w tych łóżkach jest ten stelaż i czasem wystaje ponad materac. ja dostawałam opiernicz, że z dzieckiem śpię w nocy, bo niby moge udusić. I tez się kłóciłam, że wstawać nie będę co chwila, chyba że mi schodki przystawią. Te łóżka sa dla wygody lekarzy, bo jak badają to se plecków nie muszą zginać raz dziennie. Ja już nie mówię o łóżku z pilotem, bo wiadomo, ale któś powinien wpaść do szpitali z Husqvarną i tym łóżkom nogi podpiłować:P

Emi dobre z tą piłą ;) Oj mordęga się wczłapać na łożko szpitalne :o Nawet i bez ciąży czy podrodu, do tego te zimne rurki :o

Zamiast podpasek podkłady poporodowe np. Bella, chusteczki dla dzidziusia i krem na odparzenia, skarpetki dla Ciebie, aparat foto. fajnie mieć,komórka, ja miałam nożyczki i już pierwszego dnia musiałam obciąć młodej paznokcie, nie wyobrażam sobie tego nie zrobić bo urodziła się z dosyć długimi, poza tym miałam dla niej szczoteczkę do włosów i lubiła jak ją czesałam delikatnie. Nie przydały mi się papcie... mało chodziłam a jak już to w klapkach bo było mi wszystko jedno, ciuszki, rożek, kocyk mi się nie przydały w torbie - można dowieźć później ale to od szpitala zależy, czapeczka i rękawiczki w ogóle nie używałam, termometr - jak wolisz, u mnie był ale miałam swój bo nigdy nie wiadomo gdzie tamten był wsadzany;) Aha i sztućce oraz kubek.. u mnie robili problem z tego że babki swoich nie miały. Miałam jeszcze kuchenny ręcznik papierowy, bo bardziej miękki niż papier toaletowy ( u mnie w szpitalu był twardy szary), smoczek na wszelki wypadek też miałam

Gość Anialisa
Oliwkę niekoniecznie, jak ja rodziłam w lutym, to wszystkie położne i pielęgniarki mówiły, że generalnie odchodzi się od oliwek na rzecz balsamów i mleczek dla niemowląt, bo po oliwce często dzieci mają potówki i oliwka rozgrzewa (a na salach szpitalnych zazwyczaj duchota). A czy mydło w płynie dla siebie masz antyalergiczne? Jeśli masz zamiar karmić piersią, to lepiej nie używaj perfumowanych mydeł. Ja używałam przez 3 miesiące po porodzie antyalergiczne i bezzapachowe firmy AA. Jeśli będziesz rodzić siłami natury może się zdarzyć, że wyjdą ci żylaki odbytu od parcia, wtedy prawdziwym ukojeniem będzie takie specjalne nadmuchiwane kółeczko do siadania (wygląda jak miniatura tego do pływania). Znajdziesz takie w hurtowni dziecięcej lub aptece. Mi tego bardzo brakowało i ledwo siadałam na tyłek - tak jak ktoś napisał - to nie lada wyczyn usiąść taką obolałą i pozszywaną d.u.p.ą na odjeżdżającym, wysokim łóżku. Za jednorazowe gacie opieprzali u mnie w szpitalu, mówili, że zaparzają i krocze się nie goi tak jak powinno. Powiedzieli, że lepiej zwykłe, nie uciskające bawełniane. Podpaski mogą ci nie wystarczyć - za małe. Lepiej kup podkłady poporodowe w aptece, są dłuższe i grubsze. W ciągu kilku dni na oddziale pójdzie ci około 3-4 paczek, lub więcej. Weź ze sobą swój własny kubek i sztućce, ja nie lubiłam używać tych szpitalnych. Powodzenia!:)

Gość Anialisa
O właśnie! Tak jak napisała Catarinka71 weź ze sobą papier toaletowy miękki lub ręczniki papierowe. U mnie w szpitalu też był tylko szary i szorstki jak tarka, a nie o to chodzi, żeby zaciskać zęby z bólu podcierając się, prawda?:)

pozatym niegdy nie wiesz czy porod nie skonczy sie cesarka(czego ci nie zycze oczywiscie) dlatego majtki jednorazowe sie nie przydadza raczej wtedy (no chyba ze jakies reformy) nie weim gdzie rodzisz ale rzeczy dla dziecka lepiej zapakowac w oddzielna torbe zeby tatus nie mial problemow z szukaniem i pakowaniem i mozna dowiesc przy wypisie juz. ode mnie wymagano tylko chusteczek i pampersow. ubranka codziennie zmieniane szpitalne. ale to wszystko zalezy od szpitala. telefon masz napewno (to podstawa) i ktos ci tam zawsze cos dowiezie bez obaw

aha ja mialam cesarke i dziecka nie widzialam po porodzie ale maz byl u tych poloznych i zapytal sie poprostu co ma przywiesc dla dziecka