Gość gffggffdg Napisano Marzec 10, 2009 Jak dla mnie tylko wanna wchodzi w grę; uwielbiam kąpiele, a jak nie mam czasu to mogę wziąść przysznic. Z kabiną nie ma dwóch możliwości :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość w domu rodzinnym Napisano Marzec 10, 2009 miałam wannę, aktualnie mam kabinę, jeśli miałabym miejsce to zrobiłabym 2w1 lub w każdej łazience coś innego, ale do codziennego użytku najlepszy jest prysznic - z czyszczeniem nie mam problemu - polecam wytarcie kabiny po użyciu, u mnie to się sprawdza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dziabong 0 Napisano Marzec 11, 2009 jestem za kabino-wanną - zawsze miałam wanne teraz mam sam prysznic - i brak mi wanny - najgorzej to mi się włosy myje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość slonce1983 Napisano Lipiec 13, 2011 A po co zastanawiać się i wybierać? Może lepiej zamontować wannę z parawanem nawannowym i cieszyć się prysznicem lub długą kąpielą- wszystko w zależności od humoru. Ja zastosowałam w swojej łazience takie rozwiązanie i jestem mega zadowolona. Jeżeli chodzi o parawan to mogę polecić parawan firmy Sanplast- super jakość za przystępną cenę. Polecam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość łaskooootka Napisano Lipiec 13, 2011 jak dla mnie to tylko wanna często jestem fizycznie zmęczona po rowerze albo siłowni, a jak wracam z pracy to jestem bardzo zmęcozna psychicznie i potrzebuj e takiego relaksu w wodzie z pianką... Zazwyczaj wracam z pracy, gotuję mały obiad i wskakuję poleżeć godzinę w wannie by sie odprężyć, wychodze jak woda jest zimna. Nakładam troszkę obiadu i rzucam się w fotel k książką, od czasu do czasu podjadając naleśnika ze szpinakiem;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcepanowylizak Napisano Lipiec 14, 2011 Ja kupiłam kabinę prysznicową z hydromasażem http://www.kupujemy.pl/ceny-oferty/prysznic-z-hydromasażem?acws=1 dalam jakieś 1500 zł ale warte jest to swojej ceny. Jak wracam padnięta z pracy to taki masaż jest dla mnie błogosławieństwem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Magnolia pospolita Napisano Lipiec 14, 2011 Miałam małą łazienkę i też w grę wchodziła wanna lub prysznic... Wybrałam wanne bo ta się lepiej sprawdza. Zalety wanny: - łatwo ją umyć - kąpiele są rewelacyjne nie to co prysznic.. - można w niej coś uprać - można wykąpać małe dziecko a dzieci lubią kąpiele - zabiera więcej miejsca ale jest tańsza niż wypasiona kabina - jest szeroka a kabiny bywają bardzo wąskie - w łazience podczas kąpieli jest fajna atmosfera... można sobie zapalić świece i się wykąpać z ukochanym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasztyk33 Napisano Lipiec 14, 2011 wanna. w wannie mozna sie położyć, zrelaksować, mozna tez przykucnąć i opłukać się prysznicem ze słuchawki prysznicowej. Prysznic jest dla mnie koszmarem, zawsze bardzo marzne pod prysznicem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ereka kiska Napisano Wrzesień 26, 2011 To zależy od twojej sytuacji. Jeśli masz dziecko to lepiej wanna. Jeśli dzieci są większe to prysznic. Np. taki http://www.e-inclusive.pl/Prysznice-%C5%82azienkowe-i-brodziki/Drzwi-i-%C5%9Bciany-prysznicowe/Ko%C5%82o-NIVEN-wn%C4%99kowe-skrzyd%C5%82owe-90-cm-chrom/satyna-prawe.html Generalnie zawsze prysznice są rozwiązaniem korzystniejszym ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość prysznic nie jest trudny Napisano Wrzesień 26, 2011 do utrzymania w czystosci, jesli wie sie jakich srodkow uzywac, ja juz mam kilka lat i wyglada jak nowy, mi umycie zajmuje 10 min, nigdy nie szoruje swoich chromowych baterii, mam srodek ktorym pryskam i kamien sie rozpuszcza a przy tym nie zostawia plam na bateriach, bo czasem mozna zrobic ale to juz potem niestety nie nadaje sie do umycia, zostaje na stale, plastikowe brodziki myje sie bleachem najlepiej, a wode po kapieli na szybie sciaga taka gumowa sciagaczka, polecam bardzo dobra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agidor 0 Napisano Wrzesień 26, 2011 Wanna zwykla i zaslonka prysznicowa.Mozesz sobie normalnie brac prysznic albo sie kapac w wannie.Najpopularniejszy typ lazienki w USA.Przewaznie ludzie maja trzy lazienki i zawsze w tej dla dzieci jest takie rozwiazanie.Jak maja male mieszkanie to tez tak rozwiazuja sprawe wanny i prysznica.Polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość MamaZosieńki Napisano Wrzesień 27, 2011 tez mialam ten dylemat i ostatecznie mamy cos takiego tylko wanna jest w calosci biała polecam : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?133820-Wanna-prysznic-w-jednym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wenlock Napisano Październik 31, 2012 Polecam rozwiązanie 2 w 1, czyli wanna z parawanem nawannowym i zamontowanym natryskiem. Obecnie jest bardzo duży wybór, jeżeli chodzi o wanny i parawany. Chyba najwięcej modeli i rozwiązań ma firma Aquaform. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość antek milec Napisano Maj 16, 2013 Połączenie jednego i drugiego. Można przy niewielkim koszcie mieć wannę i kabinę. Kupujecie wannę mniej więcej taką - http://e-inclusive.pl/2779-large/wanna-prostokatna-170-x-75-kolo-perfect-xwp1070.jpg W kolejnym kroku stawiacie jakiś murek, ewentualnie kabinę, i macie efekt 2 w 1 ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tylkoinie5 Napisano Maj 25, 2013 Jedni wolą wannę inni prysznic, poza tym wanna bardziej pasuje do dużej łazienki, chociaż taką wannę każdy chciałby mieć w swojej łazience http://www.roca.pl/wanny-zeliwne-okragle-owalne-wieloosobowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Hyzio Napisano Lipiec 8, 2013 Ciężko powiedzieć co jest lepsze. Jeden woli poleżeć sobie w wannie, a drugi wziąć szybki prysznic. Ja polecam rozwiązanie 2 w 1. Wannę (najlepiej z płaskim dnem) i parawan nawannowy. Na przykład taki: http://www.aquaform.com.pl/index.php/pl/produkty/4,26,48,2589,parawan-nawannowy-modern-3-chrom-szklo-przejrzyste Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 9, 2013 mam wannę ze szklaną ścianką wydzielającą część na prysznic. Jak chcę poleżeć to leżę, jak potrzebuję szybko to biorę prysznic. Wszystko w bloku. Faktycznie trochę się osadza kamienia ale ja nie mam jakiejś manii z tym związanej i myję szybę raz na tydzień albo półtora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mordoklejkas Napisano Lipiec 9, 2013 Najlepiej mieć dużą łazienkę , albo dwie i pogodzić jedno z drugim, choć oczywiście nie wszędzie się da, a jak się nie da to trzeba rozważyć potrzeby. Kilka pomysłów poniżej www.decoroom.eu/realizacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jutii Napisano Sierpień 8, 2013 Teraz zestawy są w spoko cenach na lazienkapluspl http://www.lazienkaplus.pl/pl/lp/zestawy-prysznicowe?kwnazwa=Zestawy_prysznicowe&kwinfo=No%C5%9Bniki_i_LP_01.08.2012 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Amarantus12 Napisano Sierpień 11, 2013 Zdecydowanie polecam wannę. U siebie mam model Simi Aquaformu. A jak ktoś jest zwolennikiem prysznica to zawsze można zamontować parawan nawannowy. Ta firma ma ich spory wybór. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 12, 2013 A ja tam wolę prysznic, nie mam dzieci, mieszkam sam, jest szybciej, praktyczniej i taniej. Jak to kiedyś powiedzieli moi projektanci z DecoRoom : najważniejsze to zachować proporcje między estetyką i wyglądem, a praktycznością aranżacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gruszyn Napisano Listopad 27, 2013 no własnie - lazienkaplus.pl - tam wejdź i posprawdzaj albo zadzwoń do nich, to doradzą! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Żubi Napisano Grudzień 5, 2013 Osobiście mam i to i to ale częściej używam kabiny bo szybsza i ekonomiczniejsza. Mam kabinę od Aquaformu i jestem zaskoczony jej wykonaniem i wytrzymaloćsią ! Polecam . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 5, 2013 2 w 1, ale ściankę, nie zasłonkę prysznicową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 5, 2013 Wanna zdecydowanie! przez dwadziescia lat (w mieszkaniu rodziców) miałam wanna i teraz przyszło mi żyć z prysznicem i tak bardzo marzę o kąpieli w wannie ;( prysznic jest beznadziejny, nawet nóg dokładnie nie ma jak ogolić, nakładam odżywke, a woda z góry za chwilę ją spłukuje. często wracam po pracy zmęczona i nie mam siły stać 30 min pod tym prysznicem, depilować się, nie mówiąc już o zrobieniu sobie stóp pumeksem ;/ czasem nawet siadam po turecku w brodziku i tak biore prysznic. jak kiedyś bedę miała własne mieszkanie to tylko wanna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 5, 2013 Jeśli masz miejsce to zdecyduj się na wannę. Ja mam sam brodzik, bo mam maleńką łazienkę w bloku i nie było miejsca, a teraz ubolewam, że nie mam wanny, bo w domu rodzinnym lubiłam sobie poleżeć w cieplutkiej wodzie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 5, 2013 tylko wanna, nic innego. Ja mam kabine i bardzo zaluje:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 5, 2013 ja mam prysznic i sobie chwale, szczegolnie latem jest przydatny. wanne mialam, niby przyjemnie polezec ale woda szybko stygnie i to juz nie jest przyjemne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 5, 2013 Wanna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
garncareczka 0 Napisano Grudzień 6, 2013 Z wanny łatwo zrobić 2 w 1, więc jeśli tylko masz miejsce, to lepsze rozwiązanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach