Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evka marchevka

ratunku - kolka i zaparcia w nocy !!!

Polecane posty

Gość evka marchevka

moja corcia ma 2 miesiace i jeszcze do niedawna ladnie przesypiala noce. od jakiegos czasu budzi sie codziennie o tej samej porze czyli miedzy 1.00 a 2.00 w nocy i nie spi do 6.00. prezy sie, napina, prostuje nozki, czerwienieje na buzi. na pewno ma kolke bo co jakis czas puszcza baczki i na chwile jest spokoj. czasem tez napina sie jakby chciala kupke zrobic i dopiero nad ranem robi kupke - duza jak ze trzy na raz. nie wiem czy zaparcia to dobre okreslenie, bo kupka jest rzadka. wyprobowalam juz esputicon, infacol, po gripe water niestety wymiotuje od razu po podaniu. herbatki koperkowe to standard i nic :( dalej sie meczy. karmie piersia i naprawde zrezygnowalam juz calkowicie z wielu produktow a to dalej trwa:( zaczynam myslec o przestawieniu jej na mleko modyfikowane... nie chce tego robic, ale jezeli ma sie tak meczyc. lekarz rozlozyl rece, polozna zalecila dopajac ja woda i masowac - co nie przynioslo efektow, a pielegniarka zalezila podac jej troche soku z jablek - czego nie zrobilam bo corcia ma dopiero 2 miesiace... juz sama nie wiem co robic:(

mi się wydaje, że przestawienie małej na mleko modyfikowane nie rozwiąże problemu, bo właśnie dzieci karmione butelką często połykają więcej powietrza i stąd kolki. Upewnij się najpierw czy córeczka na pewno dobrze trzyma brodawkę podczas ssania, wraz z całą otoczką. A po drugie to warto się wybrac do innego pediatry na konsultacje, bo to może być jakis problem z jelitami albo coś. Moja kolezanka przy takich zaparciach pomagała dziecku termometrem. Trochę oliwki na koniec termometru i wsunąć kilka razy w odbyt, są tez czopki glicerynowe. Ale najpierw radziłabym ci iść jak najszybciej do innego lekarza aby wykluczyc jakieś problemy gastryczne. Co do herbatek, to ja nie wiem czy 2 miesięczne dziecko powinno pić je w nadmiarze, zresztą może własnie pijąc przez butelke łyka dodatkowo powietrze.

Gość MamusiaSynusia
Moj syn miał kolki juz w drugim tygodniu zycia nie pomagało nic do poki nie kupiłam gripe water na początku tez zwracał a le potem dawalm mu do herbatki pare kropelek i przeszło moze sprobuj tak/ale do lekarza idz to oczywiste