Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miskaac

Czas protrombinowy

Polecane posty

Gość miskaac

Ginekolog kazała zrobic badania przed wypisaniem recepty na pigułki. Moj czas protrombinowy to 15,5 sek, na wynikach mam normy 9,9-14,2. W necie są inne (12-18sek)... Inne wyniki zwiazane z czasem protrombinowym (wskaźnik protrombiny, INR mam w normie...). na co własciwie wplywa ten czas (no ok, na krzepniecie krwi, ale jak to sie ma do pigulek)? i jak myslciie, pani dr wypisze mi je?

Gość alalalbamba
tak to się ma do pigułek że zwiekszaja ryzyko zakrzepicy (szczegolnie jak palisz) a czy ci wypisze zalezy od lekarki, moze najpierw kaze ci powtorzyc badania

Gość alalalbamba
ale powinna ci wypisac bo przy zakrzepicy czas protrombinowy jest krotszy, jak ktos ma za duzy to raczej klopoty z krzepnieciem

Gość fiołekaniołek
trafiłaś na bardzo mądrego lekarza, ponieważ te badania które kazał ci zrobić sa bardzo ważne, mój lekarz nie widział żadnych przeciwskazań i dał mi tabletki anty, po 6 miesiącach dostałam zapalenia zył, a po następnym miesiacu zatorowości płuc, mogłam przez to umrzeć!!!! a mam 35 lat!!!więc warto zastanowić się czy brać tabletki anty!!!!