Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Normalna16

Zagranica

Polecane posty

Gość Normalna16

Ostatnio byl temat ::za granica:: chce do niega nawiazac.. wiec 2 miesiace temu musialam wyjechac z Polski do Włoch do szkoły poniewaz moi rodzice nie mieszkaja w Polsce.. wczesniej mieszkalam z dziadkami..[bylo mi bardzo dobrze] prowadzilam bardziej zycie nie domowe tylko wiecznie na imprezach i ze znajomymi ale nie mialamtez zaleglosci w nauce.. przeprowadzajac sie do wloch stracilam wszystko.. sotawilam to co kochalam.. teraz zaczynam nowe zycie.. jest bardzo ciezko.. nawet sie nie spodziewalam ze bedzie az tak bardzo... w pierwszych dniach chcialam wrocic do PL ale obiecalam mamie ze sprubuje.. nadal jest mi ciezko.. znam niewiele osob.. raz w tygodniu wychodze ze znajomymi to dla mnie za malo.. musialam sie bardzo przyłożyc do nauki zeby nauczyc sie poprawnie jezyka.. w szkole niby ie jest zle wszyscy mi pomagaja ale nie moge znalesc osoby z ktora moglabym sie bardziej zaprzyjaznic.. Bardzo tesknie za Polska i wszystkim co z nia zwiazane.. Zyje wspomnieniami.. Naprawde siedzac calymi dniami w domu z mama jest ciezko.. nie miec kontaktu nikim innym.. w koncu mama to nie to samo co znajomi,.. Teraz prosze Tylko Boga zeby wszystko sie ułozyło.. sorrki za Ortografie

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
a jak sie dogadujesz ze znajomymi? przez dwa miesiace nauczyłas sie jezyka? wątpie. ci twoi znajomi mowia tylko po włosku? czy są wsrod nich polacy?

Gość jessikk
a masz mozliwosc wrocic do Polski? zobaczysz jak tam bedzie a jesli ci sie naprawde nie bedzie podobac to mozesz wrocic do PL.

Gość MICDHDFJV
A dlaczego musiałas wyjechac? nie miałas zadnego wyboru? powiedz mamie ze chcesz wracac do Polski. jesli jestes pełnoletnia to mozesz juz mieszkac sama.

Gość Normalna16
nauczylam sie mowic bo wczesniej przyjezdrzalam do rodzicow na wakacjie.. wiec mialam juz do czynienia z jezykiem wloskim.. Mam znajomych Polakow ale to nie jest moje srodowisko.. wole spedzac czas z wlochami mam wieksza mozliwosc zeby sie nauczyc jezyka..

Gość Normalna16
nie jestem pelnoletnia mam 16lat.. moglam zostac w Polsce.. ale od 10lat nie mieszkam z mama.. i wiem jak ona sie czuła gdy mnie nie bylo tak samo ja bez niej.. dlatego obiecalam jej ze sprobuje.. ja chce tu zostac tylko jest mi naprawde bardzo ciezko i bardzo smutno...

Gość Normalna16
zle to ujełam.. nie ze Polacy to nie moje srodowisko tylko akurat Ci polacy ktorzy sa tutaj...

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
to czemu jest ci smutno skoro masz tam znajomych? w czym problem?

Gość Normalna16
Jak to czemu mi jest smutno? wychodze z domu tylko w soboty bo mam znajomych czyli 1dziewczyne i 3chlopakow z ktorymi raz w tygodniu wychodze tak zeby sie napic posiedziec.. to ie to co w polsce.. Tam zostawilam wszytskich przyjaciol.. Nie wyobrazasz sobie jak bardzo jest ciezko zostawic wszystko.. przez cale zycie pracowalam na dobre zdanie o sobie.. a teraz zostawilam to i zaczynam od nowa kolejny etap

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
we Wloszech tez mozesz osoągnąc to co w Polsce tylko ze na to potzeba miesiecy a nawet lat, a do Polski nie zamierzasz juz wracac?

Gość jessikk
ja tez chciałabym pomieszkac we Włoszech

Gość jessikk
w jakim miescie mieszkasz? lub w jakiej czesci Włoch?

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
dobrze ze masz tych znajomych bo niektorzy są zagranicą sami jak palec

Gość Normalna16
Północna czesc Włoch niedaleko od Venezi..:| Fajnie przyjezdrzac tu na ferie albo na wakacje ale na stale to nic ciekawego...:| Do Polski bede wracala na swieta i wakacje.. Mam nadzieje ze poznam wiecej ludzi z ktorymi bede mogla spedzac wolny czas...