KLAPAUCIUS26 0 Napisano Luty 13, 2009 Lonka - pracuję razem z koleżanką która jest w 20 tyg ciąży. Ją też czasami bolał brzuch jak na @ nawet miała w dniu @ delikatne plamienia.Narzekała bardzo na mocny bół piersi po bokach tak że w nocy spać nie mogła i miała więcej śluzu w tych dniach niż zazwyczaj.Ty dodatkowo zrobiłas test (jeśli dobrze pamiętam) i wyszły 2 kreski co z tego że ta druga słabiutka, ale była.Ja myślę, że jak zrobisz 2 test to dopiszesz się do tej drugiej tabelki i na opuścisz ;(Lonka wierzę że Ci się udało bo mi i pewnie innym dziewczynom doda wiary że MOŻNA ;). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Luty 13, 2009 Lonka czekam na skok tempki i wtedy wezmę duphaston. Bardzo możliwe, że owulka się przesunie, bo miałam sesje i ciche dni z męzem co było dla mnie stresujące. Rób test i daj znać co i jak ;-) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lonka20 Napisano Luty 13, 2009 Klapaucius b. bym chciala, ale czasme mam wrazenie ze dostane tej @, moze to jest normalne...ale dzieki, ze mnie podtrzymujecie na duchu:), Malwinka dokladnie, wystarczy troche stresu i juz sie poprzesuwa...musisz poczekac troszke;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Luty 13, 2009 Dobra kończę prace i uciekam do domku ;) Pa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pomoc dla chorego chlopca Napisano Luty 13, 2009 Gdyby ktos z was chcial pomoc zapraszam na aukcje charytatywne: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10006145 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lonka20 Napisano Luty 13, 2009 Nadal nie mam @.... a brzuszek pobolewa, jutro tescik.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Luty 13, 2009 Lonka na początku ciąży tak może być że boli brzuch jak na @ która ma nadejść ale jej nie ma i nie nadejdzie, pisałam ci przecież o tym wcześniej. Rób ten test:) Malwinka ja nigdy nie brałam tego leku więc ciężko mi doradzać, porozmawiaj z ginekologiem o swoich obawach, a zapewne rozwieje twoje wątpliwości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Luty 13, 2009 Lonka na początku ciąży tak może być że boli brzuch jak na @ która ma nadejść ale jej nie ma i nie nadejdzie, pisałam ci przecież o tym wcześniej. Rób ten test:) Malwinka ja nigdy nie brałam tego leku więc ciężko mi doradzać, porozmawiaj z ginekologiem o swoich obawach, a zapewne rozwieje twoje wątpliwości Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lonka20 Napisano Luty 13, 2009 jeju Karolka to mnie pocieszylas;) to juz moj 32 dc, a mam po 29...jutro walentynki...moze dostaniemy z narzeczonym jakis milutki prezencik;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Luty 13, 2009 masz test żeby zrobić rano????????????????????? jak nie to niech twój facet biegnie do apteki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gfdsgtfhj Napisano Luty 13, 2009 Malwina21! A ty jesteś lekarzem że sama sobie ustalasz, kiedy zacząć brać Duphaston??? Lekarz wie co robi, powinnaś brać według jego wskazań, ponieważ jak zrobisz po swojemu, tzn zaczniesz brać kiedy Ci się podoba, to rozregulujesz się na maxa. A wtedy naprawdę ciężko będzie zajść w ciążę. A tak ogólnie to uważam że jeszcze nie dojrzałaś do roli matki- jesteś młoda, i po twoich wpisach widzę że jesteś troszkę dziecinna! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Luty 13, 2009 Do gfdsgtfhj--> Po pierwsze- mam nieregularne cykle i jesli nie było owulki to ten lek mi ją zahamuje, a tego niechce!! A po drugie to chyba moja sprawa kiedy chce zajść w ciążę, nieprawdaż? Skąd możesz wiedzieć czy nie dojrzałam do roli matki, skoro mnie nie znasz. Każdy z nas jest trochę dziecinny! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Luty 13, 2009 najlepiej spytaj lekarza:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Luty 13, 2009 Najlepiej chyba będzie jak opuszcze to forum. Nie należe do osób, które lubią komuś dowalać czy kogoś się czepiać. A już poraz drugi ktoś ma do mnie jakieś ...ale... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Luty 13, 2009 Malwina weź wyzluzuj nie będziesz z nami pisać bo jakiś piździelec daje ci jakieś swoej dobre rady. Olej to. Po drugie po co ktoś pisze z takich nicow niech zaloguje sie normalnie a nie pali karasia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gfdsgtfhj Napisano Luty 14, 2009 Piździelcem jesteś Ty Karola!!! A co do leków które bierze Malwina to trzeba je brać ściśle według wskazań lekarza. To są hormony. Lek ten ułatwia owulację , reguluje 2 faze cyklu. Nie zmieniaj forum. P.S. Chciałam dać Ci tylko dobrą radę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Luty 14, 2009 Cześć Dziewczyny! A co tu tak gorąco?Spokojnie dziewczyny-złość urodzie szkodzi.Lonka a co tam u Ciebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lonka20 Napisano Luty 14, 2009 A UMNIE HMM....jestem w szkole...okresu nadal nie mam...a brzuch czaem boli..i piersi ech...dzis kupue test...zobaczymy, ale po tym brzuchu pewnie nic nie bedzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natulek 0 Napisano Luty 14, 2009 Lonka ale uparta jesteś , wszystkie ci mówimy że jesteś w ciąży :) Malwina - nie przejmuj się głupimy tekstami Pozdrawiam was gorąco i zmykam z mężem na zakupy, dzisiaj zrobi mi walentynkowy obiadek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Luty 14, 2009 Oj Lonka Lonka....podziwiam za wytrwałość......ja już dawno byłabym w toalecie z testem w ręku...no i taka niespodzianka w walentynki ;)Ja też ucieka do domku do mężusia i życzę Wam mile spędzonych walentynek no i oczywiście owocnych hi hi hi. czesc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Luty 14, 2009 dziewczyny jak miałyście liczone w którym jesteście tygodniu ciąży??? znalazłam na internecie kalkulator ciązy i wyszło mi że od pierwszego dnia miesiączki wychodzi mi 6 tydzien i kilka dni a od dnia zapłodnienia 3 tygodnie i 4 dni. mam taki dylemat bo nie wiem czy już dzisiaj mogę iść do lekarza i czy już tam coś zobaczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Luty 14, 2009 A gdzie jest mooncia??? dawno jej tu nie było:-( lonka mam nadzieje zę w koncu bedziesz miała dwie szczesliwe kreseczki:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Luty 14, 2009 czesc :) zjawiam sie po dlugiej przerwie, ale nie mialam czasu zeby tu wchodzic. ciagle cos zalatwiam, szukam sukni slubnej bo25.04 biore slub :) Lonka wedlug mnie jestes w ciazy, zreszta jak czytalam wszystkie tak uwazamy :) wiec rob ten test i mow nam :) Asienka poczatek ciazy lekarz liczy od dnia ostatniej miesiaczki, jak jestes w 6 tygodniu to jeszcze nic nie wykryje poczekaj z 2 tygodnie i wtedy idz :) bierz tylko kwas foliowy zeby dzidzus dobrze sie rozwijal :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaadddsaADDFGGFRTRTGG 0 Napisano Luty 14, 2009 dzieki mooncia:-) i co już suknie wybrałaś???zazdroszcze ci ja już mam upatrzoną suknie tylko czekać na slub ko,ścielny ale kiedy tego nie wiem:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mooncia Napisano Luty 14, 2009 mam 2 upatrzone ale jeszcze nie wszystkie sklepy odwiedzilam :) wiec napewno jeszcze jakies znajde :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Luty 14, 2009 Witam Dzwoniłam dzisiaj do ginki w sprawie tego duphastonu, aby sie dowiedziec czy jak go wezmę przed skokiem tempki czy sobie nie zaszkodzę, no ale nie odbiera telefonu ;-( Moja tempka z: 12.02 to 36,5 st 13.02 to 36,55 st a dziś to 36,6 st więc może jutro skoczy. Kurcze nie wiem co robić ;-((( http://wiki.28dni.pl/abc_progesteronu_i_duphastonu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Luty 14, 2009 Dzwoniłam trzeci raz i numer nadal nie odpowiada... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Karola1988 0 Napisano Luty 14, 2009 Malwina ja nie wiem jak ci doradzić ale może rzeczywiście powinnaś zażywać lek tak jak kazał lekarz. Jak walentynki?? Ja siedzę sama tzn nie sama:) dzidzia w brzuszku i moje dwa kotki leża obok mnie, męża nie ma wraca za jakieś 2- 3 tygodnie:( smutno mi troszkę bo w zasadzie nigdy go nie ma w takich momentach:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malwina21 0 Napisano Luty 14, 2009 Skusiłam się na test owulacyjny wczoraj i dziś. Wczoraj negatywny, dziś-dwie wyraźne krechy-pozytywny. Więc owulka przede mną. Doradzałam się dziewczyn na 28dni.pl i radziły mi aby powstrzymać się z braniem aż do skoku. Po wykresie widze, ze tempka pomału idzie w górę (nie zapeszając), więc na dniach powinien byc skok. Na 28 dni pisze--> \"Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę\". Wezme jak tempka pojdzie w górę, a jak pojdę na wizytę do gina to mu powiem jakie miałam obawy. Ewentualnie mi się tylko cykl wydłuży. Jak się weźmie za wcześnie mogły by powstać torbiele, a tego bym nie chciała. Miłych snów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Lonka20 Napisano Luty 15, 2009 Dziewczynki zrobilam dzis rano test i negatyw...pozostaje mi tylko czekac ns okres....:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach