Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka19..

prosze o pomoc faceta lub kobietki ktore znaja sie na komputerze.chodzi o kamere

Polecane posty

Gość majka19..

Co ja mam zrobic jezeli podlanczam do komputera kamerke internetowa a gdy ja uruchamiam wyskakuje mi niebieskie okno na caly ekran a komputer sie resetuje.co ja mam zrobic zeby to dzialalo?

Gość ftgyuhjikl
zrob kupe i wysmaruj nią monitor

Gość majka19..
nie wiem co to słownik ortograficzny. to przez to że wychowałam się w buszu:classic_cool:

Gość majka19..
bardzo smieszne

Gość ftgyuhjikl
huehue poka cycki :D

Gość majka19..
podłączam - pasuje wszystkim ;P prosze niech mi ktos pomoze

Gość ftgyuhjikl
tam wyzej byl jeden chetny... ale nic za darmo :D

Gość majka19..
moze jednak znajdzie sie jedna dobra duszyczka :) bardzo prosze( no chyba ze nikt nie wie co trzeba zrobic)

Gość majka19..
zainstalowalam

Gość ftgyuhjikl
tak szczerze to nie wiem... :D ale widze ze Glen b jest mądry

Gość majka19..
a moze to byc przyczyna systemu komputera?moze mam za stary?

Gość majka19..
nikt mi nie moze pomoc?to wazne dla mnie

Gość kobiety lubią brąz
odinstaluj kamerke i zobacz czy masz te sterowniki pod swój system, wsadź kamere pod inne usb - masz blad krytyczny po prostu i jak tak co chwila bedzie niebieski ekran to szlag ci kompa trafi

Gość majka19..
nic nie pomoglo .ktos ma inny pomysł?

Gość majka19..
hej a moze mi ktos powiedziec gdzie sie wylacza AEC ( acoustic echo cancellation)?

Gość Syser sprzętowy
Cześć, ja Ci pomogę, wiem skąd ten problem :D

Gość majka19..
to prosze o ta pomoc jezeli nie zartujesz

Gość Syser sprzętowy
Nie, spoko nie zartuję :) Naprawiam komputery od kilku dobrych latek i całkiem niedawno miałem właśnie taki sam problem co ty :) Powiedz mi wpierw jakiej firmy to jest kamerka... :)

Gość kobiety lubią brąz
Jak ten wyżej nie pomorze zrób tak, na pulpicie na mój komputer kliknij lewym klawiszem mysze i własciwości, potem zakładka zaawansowane i na tole samym masz pole uruchamianie i odzyskiwanie, to kliknij obok na ustawienia i wyczyść zaznaczone pole "automatycznie uruchom ponownie" Teraz uruchom kamerke i znów dostaniesz niebieski ekran tyle że tym razem komp sie nie zresetuje, przepisz wszystkie informacje i takie numerki np. 0x0xxxxxxxxxx( 0xxxxxxxxxx...........) , potem kompa restartuj i wpisz tutaj co tam napisało.

Gość Syser sprzętowy
Pomogę, tylko czekam aż się pytająca odezwie... :)

Gość majka19..
logitech quickcam express

Gość majka19..
spoznilam sie. :(

Gość majka19..
Syser sprzętowy prosze jezeli zajrzysz tu prosze napisz co mam zrobic.bede bardzo wdzieczna

Gość devz
kobiety lubią brąz dobrze napisal/a. Zastosuj sie wpierw do tej rady

Gość Syser sprzętowy
no szkoda że Ciebie nie było, bo właśnie przeglądałem to forum i miałem chęć napisać, a teraz już nie bardzo mam jak bo.. zaraz lecę Ale dobra, napiszę Ci w skrócie tyle ile się da! Bład jaki ci się pojawia na 99 % jest wynikiem niezgodności sterownika. Twojej winy tutaj nie ma żadnej, system windows też najprawdopodobniej jest w najlepszym porządku. Zakładam że masz system Windows XP zwykły (ewentualnie Vistę, ale też zwykłą, nie 64x). Oprogramowanie jakie zainstalowałaś do kamerki na chama wrzuciło niedobry sterownik przeznaczony do systemu 64-bitowego (x64). W momencie uruchamiania kamery system znajduje niezgodny plik systemowy sterownika (.sys) wynikiem czego jest wyświetlenie niebieskiego ekranu zatrzymania. Faktycznie zbyt często tego typu błędy i późniejsze resety źle oddziałują na działanie dysku twardego a tym samym znajdujących się na nim danych... ROZWIĄZANIE PROBLEMU: Jeśli sama nie dasz rady, to chociaż spróbuj zrobić to co Ci napiszę... 1) Mając podłączoną kamerę uruchom menedżer urządzeń - wejdź prawym klawiszem na Mój Komputer -> Właściwości -> Sprzęt - > Menedżer urządzeń. 2) Uruchomi się obszerna lista sterowników, znajdź wśród nich gałąź "urządzenia do obrazowania" czy coś w tym stylu. Jak to rozwiniesz pojawi się Twoja kamerka "Logitech ... itp". 3) Kliknij 2 razy na tą ikonkę tej kamerki a następnie zakładkę "Sterownik" i z opcji wybierz "aktualizuj sterownik". 4) Włóż płytkę ze sterownikiem od kamerki, po czym używając kreatora aktualizacji wymuś mu aby ręcznie wyszukał sterownika. Zrób "przeglądaj", wejdź następnie na dysk CD (na płytkę z driverem od kamerki) i wybierz ręcznie lokalizację oznaczoną: Nie gwarantuję że tak będzie, to zależy od oprogramowania: DRIVERS\WinXP32 -> WAŻNE: nie istotna nazwa katalotu, ale NIE MOŻE lokalizacja z której wybierasz sterowniki zawierać literek "x64" itp. Postaraj się tak zrobić, po czym zgódź się na zmianę sterownika. Jeśli to było pzryczyną problemu - już go nie masz :) W razie czego będę w nocy z dziś na jutro, to możemy jeszcze o tym pogadać,ale na 99 % to jest właśnie to...

Gość majka19..
wiesz ja weszlam w szczegóły sterownika i tam wszystkie jakie sa cyferki to 32.a gdy biore ak jak pisales to do wyboru z drivers mam foldery:Bin,WinAll , XPRS,WinNew.a w tych folderach nigdzie nie ma czegos takiego jak WinXP32 .jezeli wybralam ktorykolwiek z tamtych to kreator aktualizacji sprzetu mial wyswietlone :nie mozna kontynuowac pracy kreatora aktualizacji sprzetu.moze ja cos zle robie ale naprawde jestem zielona z tym.jezeli chodzi o te niebieskie tlo i co tam jest napisane to jest to : Informacje techniczne: ***STOP:0x000000FE (0x00000002, 0x814F2560, 0x810A1DA0, 0x810F3972)

Gość Syser sprzętowy
A jak wyskakuje ten błąd to pojawia się nazwa pliku z zakończeniem .sys ???

Gość Syser sprzętowy
Dobra, ale jak możesz to napisz mi kod błędu jaki pojawił się na samej górze! Jak masz ten niebieski ekran to na samej górze jest napis oddzielany łącznikami "_ "- proszę przepisz go jak możesz, to ważne!

Gość majka19..
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL