Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemniutkaa

Jak rozjaśnić włosy farbowane na brąz?

Polecane posty

Gość ciemniutkaa

Witam! Jestem naturalną blondynką, ale rok temu ufarbowałam włosy na średni brąz. Od około 3 miesięcy nie farbuję już włosów, ale używam szamponów koloryzujących. Chciałabym wrócić do blondu, może nie bardzo jasnego, ale średniego? Jak to zrobic w domu? Mieszkam w Anglii, a fryzjer tu jest masakrycznie drogi ;/ Czy mogę kupić rozjaśniacz po prostu? Ale boję się, że to bardzo włosy zniszczy, albo pomarańczowe włosy mi wyjdą. Proszę, pomóżcie :)

Efekty takiego domowego rozjaśniania mogą być tragiczne. Ja też miałam włosy w odcieniu jasnego brązu, ale źle się z nimi czułam, bo naturalnie jestem blondynką. Nie ryzykowałam, poszłam do fryzjera. 5 godzin trwało doprowadzanie moich włosów do stanu z przed farbowania. Był bardzo delikatny rozjaśniacz, po którym włosy przybrały barwę różowo-pomarańczową (i to Cię pewnie czeka, jeśli zrobisz to bez fachowej pomocy), a potem dwukolorowy balejaż. Wyszły ślicznie. Wydałam wtedy na to wszystko majątek, ale nie żałowałam ani przez moment, mam taką pracę, w której nie można siedzieć w czapce :D

Gość ciemniutkaa
A czy jeśli najpierw położę sama rozjaśniacz, a potem delikatną farbę/szampon to będzie ok? Ile czasu musi upłynąć, zanim po rozjaśnianiu można farbować?

Tego Ci już nie powiem. U fryzjera robią to wszystko od razu, czyli najpierw rozjaśniacz, a zaraz po tym jak zadziała, farba, ale z drugiej strony na koniec nakładają na włosy mocno nawilżającą odżywkę i przycinają końcówki. Na Twoim miejscu wysupłałabym z kieszeni te pieniądze i mimo wszystko poszła do fryzjera.

Gość ciemniutkaa
no wiem, samemu nie warto eksperymentować ;) ale jakoś wizja tłumaczenia po angielsku, czego chcę, mnie nie zachęca....