Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysssa

kto swiadkiem?

Polecane posty

Gość marysssa

Mam pytanie... kto może być swiadkiem na ceremoni zaślubin? Czy ksiadz nie bedzie mial nic przeciw aby swiadkowało małżenstwo?? tzn moj brat z żoną??

Gość Na świadków nie powinno
wybierać się małżeństwa.

Gość marysssa
nie wolno bo nie wypada... głupio, czy poprostu kościół zabrania... mam problem z wyborem zastepczej pary swiadków... z rodziny nie mam zadnych wolnych dziewczyn po 18-tce, ni przyjaciolki. Jesli zas wybiore za swiadka mezczyzne.. z podobnym problemem zostawie narzeczonego...

Na ogół nie wybiera się małżeństw na świadków a Kościół tego nie zabrania. Jest to raczej związane ze zwyczajami i przesądami ślubnymi :) Jeśli nie macie żadnych bliskich osób, które mogłyby świadkować zamiast jednego z małżonków, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby Waszymi świadkami zostało małżeństwo :) Chyba, że... jesteście przesądni ;) Pozdrawiam cieplutko :)

Gość a ja dumam
Kościół niczego nie zabrania,możesz wziąść na świadków małżeństwo i kogo tylko chcesz...Tak samo na zakrystii dokumenty nie muszą podpisywać Twoi ślubni świadkowie(stojący za Tobą w kościele) ale wogóle inne osoby,ważne żeby miały dowód osobisty!