Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona40

smierdząca pupa

Polecane posty

Gość zmartwiona40

No niestety tak to musze nazwac. Zaczełam zauważac to od jakiegos tygodnia. Nawet zaraz po umyciu jak dotkne odbytu to palce maja ten specyficzny zapach, kiedys po calym dniu, no to owszem byl taki zapach potu tam, ale nie takie cos. Malo tego jak sie wyproznie i podmyje sie tam, to po probie przetarcia papierem nadal na papierze jestkał. Co to moze bgyc? Ratunku.

Gość zmartwiona40
nikt nie pomoze?

Gość zwieracze nie trzymają
???

Gość puszysta jola
może masz robaki?

Gość jhgfdsa
Zwieracze nie trzymają. To przychodzi z wiekiem i jest w pewnym sensie normą. Pracuję w tzw." domu starców" i nawet po gruntownym umyciu pacjenta jest tak jak u ciebie. Niektórzy mają też tzw.szczeliny odbytu, przez które resztki kału wydostają się na zewnątrz. Możesz takie szczeliny mieć. Z tego, co wiem, to większe można leczyć operacyjnie.

Gość jhgfdsa
Chyba przesadzasz. Owszem, stosunki analne bardzo szkodzą, ale w przypadku mioch wiekowych pacjentów o analu mowy nie było. Oni nawet nie wiedzą, co to jest. :) A jakby wiedzieli, to byliby w ciężkim szoku.

Gość puszysta jola
moim zdaniem robak

Gość jhgfdsa
No to ona sama powinna się wypowiedzieć, ale zniknęła. :) Tak czy inaczej powinna zasięgnąć porady lekarza, bo może można z tym coś zrobić.

Gość zmartwiona40
Przepraszam obiad mnie oddalil od kompa, ale dziekuje za liczne odpowiedzi. Na to co napisalyscie, to tak, analu nigdy nie uprawialam. W ogole w swoim zyciu mialam bardzo niewiele stosunkow. Myje sie wystarczajaco dokładnie i czesto. Ale faktycznie moglo sie cos rozluźnic w ogole, bo przy ostatnim stosunku chlopak mowi, ze jestem albo bardzo podniecona albo co, bo bylam luźna, co tez bylo dla mnie bardzo dziwne, bo zawsze bylo odwrotnie, no i nigdy tez nie rodziłam. Gdyby bylo to rozluźnienie, to tylko operacyjnie ?? A o jakich robakach piszecie?

Gość jhgfdsa
Coś namotałaś. czym innym jest luźna pochwa, a czym innym osłabione zwieracze. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.

Gość zmartwiona40
jhgfdsa ja wiem, ze to nie ma nic współnego w sumie, ale jakby w jednym czasie te dwie sprawy wystapiły.

Gość masz nierówno pod sufitem
to chyba normalne, że z dupy nie pachnie fiołkami, a szczególnie jak się tam pcha łapy. Ty chyba chora jesteś psychicznie.

Gość puszysta jola
glista ludzka, owsiki, drożdże, sporo tego

Gość zmartwiona40
puszysta jola cholerka byl taki moment, ze mnie swedzialo tam. Ostatnio na basen jezdzilam namietnie, czyli jednym slowem do lekarza? moze znacie jakies domowe sposoby przed pojsciem? masz nierówno pod sufitem a wyobraz sobie, ze moja zawsze pachniała, chociaz nie fiołkami. Jak nie masz nic konstruktywnego do pwiedzienia, to moze nic nie pisz.

Gość puszysta jola
zrób sobie badanie kału na obecność pasożytów i grzybów. żeby lekarz ci je dał powiedz np. że masz częste biegunki.

Gość może masz zespól jelita
drażliwego i dlatego jelita Ci wariują:o Czy masz jeszcze jakieś inne objawy(np.bóle brzucha,skurcze,kolki,zaparcia,biegunki,zgaga itp.)???

Gość zmartwiona40
napewno mam biegunki, wzdęcia i wtedy to jest połączone z niemiłym zapachem z ust. Żołądek tez mnie faktycznie bolal czesciej niz zwykle i ta zgaga tez ostatnio sie pojawila.

Gość zmartwiona40
puszysta jola dziekuje, zrobie to badanie. A i jeszcze jedno mam takie wrazenie, jakby mi wlasnie jelito wychodziło na zewnątrz. Jak nosze normalne majtki, to oprocz tego nieprzyjemnego zapachu nie ma nic, ale jak nosze stringi, to ostatnio no wlasnie sa brudne :(

Gość gość
Może choroba Crohna?Idz do proktologa.

Gość zmartwiona40
O ja dziekuje Pozdro to dopiero mnie przestraszylaś. Acha oczywiscie sie pomylilam z tymi biegunkami, chodzilo mi o oddawanie czeste moczu.

Gość elkabelka
co to jest?? kazdy tak ma jak sie do konca nie wyprózni to ma kał na papierze !

Gość zmartwiona40
elkabelka zeby to bylo to, to by bylo super, no ale ja mam to od tygodnia!

Gość zmartwiona40
od tego czasu jak sie to pojawilo, to tak, tylko, ze nie zawsze nosze stringi. Po opróżnieniu albo wchodze do wanny i dodatkowo sie podmywam, albo na mokro po wytarciu przecieram jeszcze pupe i jak po kilku razach nie ma brazowego sladu na papierze, to jest zapach.

Gość njnnnnm
zmartwiona 40 ale ty stara jestes i głupia :-)

Gość zmartwiona40
njnnnnm tak? a dlaczego?

Gość dldlddlld
Jeżeli faktycznie widzisz kał - to jest sprawa absolutnie do lekarza. Ja mam akurat właśnie zespól jelita drażliwego, biegunki na okrągło, cały czas lużne stolce, a nie mam żadnego problemu ze zwieraczami w związku z tym. Po prostu nigdy ni się jeszcze nie zdarzyło.

Gość earten
Może za dużo gazów? Gazy czasami, hmmmm... bywają mokre.:)

Gość zmartwiona40
dldlddlld a czy da sie to wyleczyc? No wlasnie i u mnie pojawilo sie to po 2, 3 dniach luźnego stolca. Na poczatku myslalam, ze sie czyms zatrułam wiec dlatego on tak wyglada, ale potem jak sie luźne stolce skonczyly, to problem i tak zostal.