Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pseudo-nim

czy jest na sali.... prawnik?

Polecane posty

mam pytanie spoldzielnia mieszkaniowe w ktorej mieszkam zlamala prawo dot ochrony danych osobowych jakie konsekwencje groza spoldzielni? pytam, bo nie wiem czy warto kruszyc kopie jesli sprawa ma sie rozejsc po kosciach

poczytaj ustawe o ochronie danych osobowych, dowiesz sie co im grozi a przy okazji sama czegoś więcej się dowiesz

nie jestem prawnikiem ale wszystko zależy czy wynikły jakieś szkody dla Ciebie z tego tytułu, jezeli tak to można iść z tym do karnego, a jeśli nie to pozostaje tylko droga cywilna.

czytałam za naruszenie tych przepisów grozi kara grzywny oraz pozbawienia (lub ograniczenia) wolnosci do 2 lat co do moich szkod - nie ma materialnych

tzn najpierw trzeba by wystosować do nich pismo za potwierdzeniem odbioru zeby usunęli tamte dane i wypłacili Ci np odszkodowanie a jak się nie zgodzą to wtedy sprawa cywilna a jakos rażąco złamała to prawo?

czy rażąco... kobieta pracująca w SM wysłała pismo do mojego dalekiego krewnego z informacją o moim zadłużeniu całą korespondencję z SM prowadziłam sama i na bieżąco a nagle dziś sie dowoaduję, że 'wszyscy święci' wiedzą o moim zadłużeniu uważam, że to nie w porządku