Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynka86

bardzo prosze o pomoc-nadzerka.

Polecane posty

Gość mandarynka86

witam 3 lata temu stwierdzono u mnie dosc duza nadzerke i leczono solcogynem, w piatek by6lam u gina i ponownie odkryl dosc duza nadzerke, powiedzial ze nie mam sie mrwic jak wynik cytologii bedzie ok to spotkamyy sie na kolejnej wizycie za rok i zobaczymy co dalej (nie rodzilam jeszcze), prepisal mi tez jakies globulki. czytam na innych forach ze to chyba powazna sprawa i nie wiem czy dobrze zrobie jak sie go poslucham czy nie powinnam isc gdzie indziej...

Gość mandarynka86
lekarz ma opinie bardzo dobrego specjalisty.... ;/ powiedzial ze nigdy nie rodzilam i by mi nie radzil tego w zaden sposob usuwac tylko poczekac a jak cytologia wyjdzie zle to wtedyy bedziemy sie martwic sama juz nie wiem

Gość karollcciaa8686
ja mysle ze trzeba poczekac na wynik cytologii i juz ja tez nie rodzilam i mam nadzerke a;le mala i mam ja zostawic

Gość mandarynka86
prosze o opinie

ja mialam nieduza i poszlam ja wymrozic . teraz jestem w ciazy i znow mi sie zrobila ale jak tylko skonczy mi sie polog to ja znow usune . i nie wypalaj tylko wymroź!!

Ja także miałam dużą nadżerkę i ją wypaliłam pomimo że jeszcze nie rodziłam. Musiałam ją usunąć ponieważ miałam przez nią non stop stany zapalne i cytologię grupę 3 CIN I. Jestem 1.5 miesiąca po zabiegu i jest lepiej. Ja radziłabym Tobie poczekać za wynikami cytologii, jeśli będzie gr 2 to nie trzeba narazie jej usuwać. Jeśli wyniki będą gorsze to tj. gr 3 to należy ją usunąć.

Gość mandarynka86
dokladnie tk mi powiedzial lekarz dziekuje teoszke mi ulzylo :)

Gość ja też mam dużą nadżerkę
Tydzień temu byłam u ginekologa i odkrył dość dużą nadżerkę, zalecił jej wymrożenie, ale dopiero po urodzeniu dziecka ( ciążę dopiero planuję na przyszły rok). Nadżerka u mnie nie powoduje stanów zapalnych, cytologia II gr.

Gość dajcie ciekawe stronki
a ja slyszalam ze nadzerka wcale nie powoduje raka ze niby w ameryce stwierdzili czytalam na jakims forum

Lekarz z jednej strony ma rację, jeśli nie rodziłaś nie powinnaś tego wypalać, ale jest jeszcze jeden sposób, ja też własnie niedługo z niego skorzystam. Wymrażanie - mniej inwazyjne i w Twoim przypadku konieczne. Pozdrawiam.

Gość cilestowiczka89
kobiety przed ciążą nie powinny wymrażać nadżerki. Moj gin tez tak sądzi -a też jest uważany za najlepszego (najtańszzy swoją drogą też nie jest ;P) i mimo, że mógłby naciągac na wymrażankę (popr\edni próbował :/) to tego nie zrobił, twierdząc ze jestem dużo za młoda (19lat). więc ostrzegam młode dziewczyny -lekarze często naciagają na wymrazanki, a wcale one nie sa konieczne. a pytanie do autorki- który stopień nadżerki?