Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przysssszla mama1

czy cos sie placi?

Polecane posty

Gość przysssszla mama1

hej, jestem w 9 tyg ciazy, jutro mam pierwsze usg.chodze panstwowo, mam skierowanie.wiem ze prywatnie sie placi, a ja sie zastanawiam czy za wydruk zdjecia panstwowo tez sie placi?bo chcialabym miec na pamiatke by pokazac mezowi, ktory nie moze ze mna byc podczas wizyty.

Gość a ty myslisz ze
panstwowo ktos ci bedzie wydruki robił? nie ma takiej opcji kochana a bynajmniej nie u mnie w miescie. Po 1 sprzeta jest takiej daty ze o zdjeciu mozesz pomarzyc a po 2 zanim zdazysz sie ubrac juz druga pacjentka czeka bys wstala ze stolu :( takie sa niestety realia. Lekarz nawet ci nic nie powie i nie wytlumaczy bo jak zapytasz to ci odpowie ze nie ma czasu ze na takie rozmowy to do swojego gin prosze sie udac itd. Nie raz to slyszylam i zeby bylo smiesznie to nie od tego samego lekarza. Watpie aby ten twoj mial czas i chceci na dyskusje z tobą i jeszcze drukowanie zdjęc. A mze sie uda mi sie nie udalo i od tamtej pory chodze prywatnie. Co prawda zdjecia nie mam nadal bo sprzet u tego prywatnie tez nie najlepszy za to lekarz genialny, o wszystkim mozesz pogadac o wszystko zapytac jak chcesz wiedziec plec dziecka to nawezt godz bedzie szukal. Naprawde fajny facet.

Oczywiscie,że może Ci wydrukować i wcale nic nie muszisz płacić.Jezeli poprosisz w trakcie badania lekarza o wydruk zdjecia i bedzie on człowiekiem to Ci je wydrukuje.

Gość nie wszedzie tak jest
ja place 5 zł za wydruk a dostaje 2-3 zdjecia, 5 zł niezaleznie ile zdjęc ginka super i dlugo trzyma w gabinecie, jest dokladna i dlatego ma zawsze mnostwo pacjentek mozesz zapytac czy moze ci wydrukowac, najwyzej powie ze nie albo kaze zaplacic

Gość a ty myslisz ze
tak jak czlowiek ale dzis w zapelnionych szpitalach i przychodniach o normalnego lekarza trudno a przynajmniej u mnie miescie ktore nie jest jakims tam zadupiem itd,.

Gość a ty myslisz ze
U MNIE W PRZYCHODNI NIE MA W GABINETACH SPRZETU DO USG JEST TYLKO JEDEN SPRZET, A usg robią np we wtorki i w czwartki i wszystkich pacjentow wtedy ma lekarz obslozyc a robi usg tylko od 12 do 14, i co rusz to inny lekarz jest na zmianie.

Gość mumusiullkaaa
W Polsce gdy bylam wciazy i chodzilam do gin w panstwowym osrodku zdrowia placilam za wydruk 10zl (byly w tym 3 fotki dzidziusia), USG najzwyklejsze, nic nie widac tyle co lekarz wytlumaczy co i gdzie sie znajduje. Teraz mieszkam w Niemczech, takze chodze do panstwowego gin. z tym, ze nie ma porownania co do polskiej opieki. Tutaj traktuja Cie jak czlowieka, jestes w gabinecie tak dlugo jak tego potrzebujesz,nikt Cie nie pogania. Wszyscy bardzo mili, pomagaja, tlumacza... Za wydruk z USG nie place nic, musze jeszcze dodac iz jest to wydruk z USG 3D.

Czy koleżanka wyżej sugeruje,że jeśli lekarz nie jest chamem,to znaczy ,że akurat znaleźliśmy się na zadupiu?Zaraz,zaraz,to,że Ty masz złe doświadczenia,nie znaczy,że tak jest wszędzie.Źle trafiałaś po prostu.Ja chodzę państwowo,lekarz,super facet i absolutnie nie było problemu,żeby dostać zdjęcie usg dzieciątka.Także nie mąć w głowie dziewczynie,która zadaje pytanie,ponieważ nie wolno generalizować.Wcale nie jest powiedziane,ze opieka to tylko prywatna,lub porażka,bez przesady:)

Gość a ty myslisz ze
przeciez nie pisalam ze kazdy lekarz a napisalam ze u mnie w miescie:( jakies problemy z czytaniem? Poza tym napisalam tez ze sprzet po prostu nie nadaje sie na drukowanie zdjec.

Gość a ty myslisz ze
z tym zadupiem to chodzilo mi o to ze czesto zdarza sie iz w malenkich miejscowosciach lekarze maja tyle pracy ze po prostu nie nadążają za swoimi obowiązkami.

Gość przysssszla mama1
wiecie co?jestem mile zaskoczona.dzis mialam to usg. nie dosc ze sprzet byl nowy, to sam lekarz spytal czy chce zdjecie i dal mi 4 za darmo :) szok! i to w panstwowej przychodni.sam pokazywal mi gdzie serduszko, raczki, glowka. smial sie i zartowal.