WANESSA1984 0 Napisano Listopad 16, 2008 prosze o pomoc Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
justah 0 Napisano Listopad 16, 2008 Wanessa musisz chodzic na terapie! zapisz sie do psychologa na terapie indwidualn膮, a jakie masz objawy nerwicy i od kiedy? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
WANESSA1984 0 Napisano Listopad 16, 2008 w sierpniu na wakacjach uzadlil mnie szerszen,i od tego sie zaczelo,nastepnego dnia po przebudzeniu mialam zawroty glowy,mdlosci,wymioty,szybkie bicie serca,dusznosci,oslabienie bardzo silne nie umialam wstac z lozka,lekaze nie wiedzieli co mi jest a wyniki wychodzily dobre bralam rozne leki i nic nie pomagalo,1,5 miesiaca temu poszlam do psychiatry ktory stwierdzil nerwice3,i przepisal mi leki,ale sama zrobila sobie test na borelioze i wynik jest dodatni,a termin do przychodni mam dopiero na 21 kwietnia 2009 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 demi90 Napisano Listopad 16, 2008 a ty na wsi zabitej dechami mieszkasz ze do przychodni masz na 2009 , puknij sie w g艂owe. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
WANESSA1984 0 Napisano Listopad 16, 2008 chyba ty na wsi mieszkasz jak nie wiesz jakie terminy sa do przychodni w polsce Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Listopad 16, 2008 Jak otworzy艂am przed chwil膮 okno to ma艂o mnie nie wywia艂o na drugi koniec domu. Nie znosz臋 wiatr贸w najbardziej ze wszystkich atmosferycznych kaprys贸w. Jutro nowy tydzie艅. jak zaczyna sie weekend to jakby nowy duch we mnie wst臋powa艂 a na odwr贸t to juz nie.. zawsze obawy przed nowym dniem. A najbardziej to ju偶 o to sie boje aby nie mie膰 zaburze艅 艣wiadomosci.. Zawsze jestem wtedy z艂a na siebie i czuje si臋 wyg艂upiona przed lud藕mi.. no i co tu du偶o m贸wi膰, mam problemy z publicznym wypowiadaniem si臋 i funkcjonowaniem w towarzystwie.. Mam swoje kole偶anki ale ludzie naprawd臋 nawet nie wiedz膮 jaka potrafi艂abym by膰 fajna gdybym prze艂ama艂a t臋 swoj膮 nerwicowsk膮 natur臋, osobowo艣膰.. matko. chyba pogoda podzia艂a艂a na mnie nostalgicznie;) sorki:P Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
mloda31 0 Napisano Listopad 16, 2008 co wy sie sprzeczacie trzeba dziewczynie udzielic wsparcia do czasu kiedy pojdzie do lekarza sluchai jdz do rodzinnego da c jakis lek od nerwow ja tam mieszkam na zadupiu ale lekarz przyjmuje codziennie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Listopad 16, 2008 pogoda do kitu....leje co chwila mandzia probowalas z mezem jakos szczerze pogadac jakie masz potrzeby, ze chcialabys z nim isc na spacer, do kina czy do jakiejs restauracji??????? Niech sobie wbije do glowy ze Ty jestes wazniejsza od kolegow, a no i jak to nie dziala to daj mu jakies powody do zazdrosci>>>to czesto skutkuje:)Ja chyba znow musze zastosowac te metode studentka III roku >>>> no ja mialam dwa razy przeboje w tym roku z jajnikami Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Listopad 16, 2008 wanessa a do jakiego lekarza masz na 21.04.09 ?? bo nie wiem czy przeoczylam czy nie napisalas Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
WANESSA1984 0 Napisano Listopad 16, 2008 na 21.04.2009 mam do lprzychodni chorob zakaznych w sprawie tej boreliozy,a psychiatra przepisal mi neurol sr o,5mg bralam go przez 5 tygodni,2 tygodnie temu go odstawilam a od poczatku leczenia biore zotral 50mg 2 razy dziennie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Listopad 16, 2008 no tak nasza polska rzeczywistosc....czyli kolejki do lekarzy:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Listopad 16, 2008 nie wiem czy u Was za oknem to co u mnie.ZEFIR, ULEWA Juz dawno takiej nie by艂o. Jak tu rano wyjsc z domu?? bu. wydaje mi si臋 dodatkowo 偶e ten wiatr wzmaga moje duszno艣ci Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Listopad 16, 2008 zdrowko powaznie? u mnie tylko pada,wiatr taki w miare raczej slaby. Ale jak bedzie u mnie jutro tak jak piszesz to chyba sobie odpuszcze zajecia jutro, a jeszcze ze znajomymi mielismy isc na jakies piwko...Ale jak taka pogoda to lepiej w domu siedziec Chcialam dzis napisac ze mnie nic nie boli,ale za to mam problemy z jelitami heh no i krzyz nawala cos musze na noc sie posmarowac mascia rozgrzewajac膮 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Listopad 16, 2008 teraz troszk臋 usta艂o ale dalej leje i wieje. No ale przed chwil膮 to nie przesadzajac by艂 zefir. ja mam jutro do po藕na zaj臋cia, i po藕no zaczynam. Nie wiem co ze sob膮 zrobi臋 bo rano b臋de musia艂a czeka膰 jeszcze 2 godziny do rozpocz臋cia zaje膰. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Listopad 16, 2008 zdrowko a ty na ktorym roku jestes?:) ale meczace te zaparcia uffff Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdr贸wko 0 Napisano Listopad 16, 2008 na trzecim;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Listopad 16, 2008 u mnie wieje :) ale nie pada :) nie lubie takiej pogody , a juz w og贸le nie cierpie jak s膮 spadki ciesnienia albo wahania , wtedy sie kiepsko czuje! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
nikitka5 0 Napisano Listopad 16, 2008 U mnie wieje i okropnie pada :-( ogl膮da艂am zm臋偶em film na tv7 katastroficzny i dosta艂am ataku paniki, zacz臋艂o mnie tak bole膰 w 偶ebrach na plecach 偶e mysla艂am 偶e mam atak trzustki bad藕 kamicy przewodowej ... ca艂a dygota艂am i mdli艂o mnie okropnie,m膮偶 pociesza艂 i kaza艂 si臋 zda膰 na wyroki nieba i nie my艣le膰 bo osiwiej臋 .... boli mnie krzy偶,bol膮 jelita, nie mog臋 si臋 za艂atwi膰 :-(( jestem w rozsypce, do tego znowu piers zacz臋艂a piec, odechciewa sie wszystkiego,wpadam w panik臋 jutro od nowa ca艂e 5 dni sama z dziecmi i do tego deszcz ... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wracajmy na stronke rosy Napisano Listopad 16, 2008 wracajmy na stronke rosy tam bylo czuc ten klimat PROSZE Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
justah 0 Napisano Listopad 16, 2008 to ja wam powiem ze u mnie tak wialo ok 19 ze mi parasol dobry powygina艂o na wszystkie stron!!!:D a mojemu tacie sie z艂ama艂!!! ledwo co doszlismy Nikitka ja ci powiem tak: nie ogl膮daj takich film贸w! najlepiej jakies komedie albo przyrodnicze lub muzyczne programy, ja na poczatku nerwicy gdy bylam w zlym stanie nie moglam nawet serali ogl膮da膰 bo jak byly tam przedstawione jakies problemy rodzinne lub milosne albo choroby to ja od razu p艂aka艂am! zrobilam sie po prostu bardzo bardzo wra偶liwa:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 stronka rosy nie dziala Napisano Listopad 16, 2008 nie ma mozliwosci plynnej wymiany informacji.post idzie 2 godziny! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
nikitka5 0 Napisano Listopad 17, 2008 witam, dzi艣 zauwa偶y艂am 偶e po mojej stronie kanapy,tej na ktorej 艣pi臋 s膮 pod spodem wystaj膮ce twarde elementy,jak przejade r臋k膮 to czuj臋 jakies pr臋ty, ma偶 moiw 偶e mo偶e to sprezyny,po jego stronie tego nie ma, bo ja spi臋 na tej cz臋艣ci siedz膮cej za dnia. Czy od tego mo偶e mnie bolec codziennie kr臋gos艂up i 偶ebra i gnaty ? Wsta艂am z b贸lem wszystkich gnat贸w,od razu zacz臋艂am sobie pier艣 maca膰, m膮偶 prosi艂 偶ebym przesta艂a bo to co ja wyczyniam jest po prostu straszne ... Znowu poniedzia艂ek i od nowa zaczyna si臋 m贸j kierat ca艂e 5 dni sama z dzie膰mi od rana do nocy :-( i z moimi strachami. Nawet nie mam jakiej艣 fajnej zaufanej kole偶anki tutaj 偶ebym mogla pogada膰, 偶aluj臋, 偶e si臋 tu przeprowadzi艂am :-( jestem tu totalnie sama. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 to jest strasaaaaaszne Napisano Listopad 17, 2008 ja tez mam chyba nerwice a w dodatku zespol jelita drazliwego, dzis wstalam cala w nerwach i od razu do ubikacji - tez tak wam sie zdarza ze te nerwy przekladaja sie na wasz brzuch? jak jestem spokojna to jest wszystko ok a jak zaczynam myslec to znow gazy wzdecia itd., codziennie sie boje czy nastepnego dnia uda mi sie normalnie wyproznic - ja juz do reszty chyba zwariowalam? a jak nie mysle to jest wszystko super! ale np. wczoraj zachcialo mi sie ten tego ale lazienka byla zajeta wiec wpadlam w panike , odechcialo mi sie i mnie meczylo przez caly dzien a udalo mi sie doslownie na sile zrobic tylko troszke - moja nerwica to chyba nerwica jelit Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 to jest strasaaaaaszne Napisano Listopad 17, 2008 myslicie ze to tylko moje nerwy? mialam robione badania, bylam u lekarzy- wszyscy stwierdzaja zjd - mam takie jakby przelewania sie g艂o艣ne w brzuchu, czasem po posilku wzdecia, a wieczorem gazy (a przez caly dzien nic, dopiero wieczorem), i CIAGLE o tym mysle, czy sie wyproznie nirmalnie nastepnego dnia, czy mi nie zqszkodzi to co wlasnie jem, czasem mam bol po lewej stronie pepka albo na dole w prawym boku (ale 2 usg nic nie weykazaly) ale te bole sa zwiazane ze wzdeciem - tak mi sie wydaje....a kiedy mam dobry dzien i jestem naprawde zajeta - jest o niebo lepiej...mysle ze moj stan sie pogarsza bo aktualnie nie mam pracy i duzo czasu na myslenie, jak sadzicie? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Listopad 17, 2008 do \"to jest straszne: ja tez tak sie tym przejmowalam pere miesiecy temu, dokladnie tak ja TY !!!ale jakos min臋艂o mi to przejmowanie sie tym ( a zarazem te dolegliwosci)w sumie mysle ze to zasluga psychologa,ale chyba od wczoraj wrocilo bo jak juz pisalam znow mialam klopot z wyproznianiem na noc zaczal mnie bolec brzuch do tego plecy i trwa to do teraz i teraz mysle czy to znow ten glupi zesspol sie odezwa艂 czy co innego. Na dodatek jak sie przebudzilam to jakby mnie mdlilo, moze to tez od tabl hormonalnych bo wczoraj zaczelam nowe opakowanie a niby do 3 miesiecy moga wystapic skutki uboczne(a ja teraz zaczelam 2op.) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Listopad 17, 2008 nikitka a sprobuj przez pare nocy spac po stronie meza:)mozliwe ze to od tych wystajacych sprezyn cie tak boli:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 to jest strasaaaaaszne Napisano Listopad 17, 2008 a co powiedzial ci psycholog, ze przestalas sie tym przejmowac? co przeciez to chore myslec o tym wszystkim ciagle Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Listopad 17, 2008 wiesz co juz nie pamietam,ale w sumie chyba nic specjalnego tylko ze to nie ma sensu sie zamartwiac o takie sprawy bo to calkiem normalna rzecz, ze mam sie cieszyc z malych drobnostek zamiast tym zamartwiac, znalesc sobie jakies zajecie itp. nie no na prawde nie nadaje sie sie dzis do pocieszania i pisania jak to wtedy psycholog mi pomogl:( wtedy chodzilam do innej psycholog niz teraz i tamta miala taki mily glos i takiego gadanego ze przemowila do mnie tym magicznym glosem. Przepraszam ze nie moge ci teraz pomoc, ale postaram sie zebrac mysli i pozniej cos ci napisac, teraz musze sie jakos wziac w garsc i uspokoic na chwile:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Listopad 17, 2008 a Ty bylas u psychologa zeby pogadac??? moze idz, zawsze jak inna osoba "na 偶ywo" powie nam co i jak i pocieszy to dobrze robi, wiadomo moze nie pomoze po jednej wizycie ale po prau na pewno bedzie lepiej. mi na prawde samo przeszlo...tzn nawet nie pamietam co zrobilam ze przestalam sie o to martwic, wiec chyba psycholog i to co powiedzial moj partner pomoglo ze nie ma sensu sie tym przejmowac bo sama siebie nakrecam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
agni-s 0 Napisano Listopad 17, 2008 Witam u mnie pikne s艂oneczko :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach