Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Myslalam ze z Warszawy :) Bo mam namiary na dobrego psychologa i psychoterapie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tabletomanka2009
DDA tak maja wanesso ze ich " rozsadza " od srodka! poszukaj tez pomocy u psycholog贸w z tej dziedziny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
Boze wczoraj wszystko super...MIALAM NAJNORMALNIEJSZY DZIEN a dzis ledwie synka do szkoly zawiezlismy...wrocilam..jem sniadanie dzwonie gdzies i nagle czuje jak sie zbliza...serce telepalo, goraco...czulam jak mi cisnienie skoczylo..zaraz panika ze cos sie dzieje ZNOWU ...a cisnienie mialam 135/88...wzielam pol tabletki...ale od razu jak zmierzylam mialam 117/72... i teraz caly czas nawet mimo ze nie chce to czuje napiecie i lek...jakby mialo cos przyjsc..rece mokre...i znowu sie nakrecam ze moze cos ze mna nie tak bo wzielo mnie rozmawiajac przez tel...!!!! co mam robic...chce normalnie zyc ;-((( a boje sie tych skokow cisnienia...mimo ze mam serducho rpzebadane to stale nie cierpie tych atakow i mam treme ze za chwile znowu...boje sie spotykac ze znajomymi bo jak sie podelscytuje to boje sie ze mnie WEZMIE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
co to sa DDA? przepraszam za glupote ale nie wiem ;-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tabletomanka2009
Doros艂e dzieci alkoholikow Ja tez nim jestem i wiem ze ciezkie zycie przede mna:(

Udost臋pnij ten post

do wyssany 5 Czy tych s艂odyczy nie wolno wog贸le u偶ywa膰.Tz nie mog臋 s艂odzi膰 herbaty itp jak drzemy,ciasta .A co powoduj膮 s艂odko艣ci - czy pog艂ebiaj膮 nerwic臋.

Udost臋pnij ten post

cukier prosty od偶ywia m贸zg i jedzenie s艂odyczy powoduje nag艂e skoki cukru we krwi i i skokowe dostarczanie go do m贸zgu, co jest zupe艂nie niew艂a艣ciwe dla syst. nerw. oraz m贸zgu, gdy偶 zaraz po wzro艣cie , nast臋puje szybki spadek zawrto艣ci cukru , co si臋 odbija na ca艂ym uk艂adzie . Dlatego nale偶y je艣膰 w臋glowodany , jako cukry z艂o偶one , kt贸re rozk艂adaj膮c si臋 dostarczaja paliwa do m贸zgu stopniowo i stale. Spo偶ywa膰 te偶 nale偶y kilka posi艂k贸w dziennie , aby to dostarczanie by艂o w miar臋 jak najbardziej sta艂e. Sam cukier ma te偶 du偶o toksyn, kt贸re od razu dostaja si臋 do krwi i uk艂. nerw. Nie nale偶y te偶 pi膰 gazowanych napoi , gdy偶 CO2 w zwi膮zku z trawionymi bia艂kami tak偶e tworzy zatruwaj膮ce toksyny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lekka przesada z cukrem

Udost臋pnij ten post

niestety , wszystkie publikacje dotyczace od偶ywiania w depresji i nerwicy nie spo偶ywania cukru. Nie ma kategorycznego zakazu stosowania, ale wszyscy s膮 na nie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
ja tez jestem ;-( DDA w takim razie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milky5
ale dzisiaj sie mecze dlabienie w klatce...jakby cos na niej siedzialo...zadyszka ech ;-(

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki za odpowiedz.M贸j organizm stale si臋 domaga cukru.Codziennie musz臋 sobie zafundowa膰 co艣 s艂odkiego., jak nie ciacho z kremem to p膮czka albo jakiego艣 wafelka .Zaczyna mnie to denerwowa膰 .Nie mog臋 sie obej艣膰 bez s艂odyczy.Ale skoro tak to musz臋 zmieni膰 system 偶ywieniowy.

Udost臋pnij ten post

A ja dzisiaj czuj臋 si臋 nie藕le, mimo lekkiego spi臋cia og贸lnie nie jest 藕le daje sie wytrzyma膰.Boje si臋 偶e to ponownie powr贸ci.ci膮gle o tym z艂ym stanie ducha mysle, nie jestem wstanie zaj膮膰 sie czym艣 innym.Sama zastanawiam sie ju偶 czym by tu sobie samemu pom贸c.Wiem 偶e same leki mi nie wystarcz膮.

Udost臋pnij ten post

urszulla a co z ta psychoterapia ??? pipek troche daleko do warszawy ;),po jakim czasie od erapii wszystko sie normuje?ja jestem niecale 2 tygodnie po tabletomanka2009 przechodzilas jakas terapie DDA???

Udost臋pnij ten post

Wanessa 1984 - sama nie wiem jeszcze.Ale pr贸bowa艂am ju偶 czyta膰 r贸偶ne ksi膮偶ki na temat pozytywnego my艣lenia i nic nie daje.S膮 dni 偶e troszk臋 spi臋cie ust臋puje i znowu ponownie wraca.Pisa艂am do psycholog na forum poleci艂a mi k膮piele z dodatkiem olejk贸w etyrycznych, gimnastyk臋,zaj臋cia na basenie,muzyke relaksacyjn膮 no i oczywi艣cie pomoc psychologa.Nie wiem mo偶e zastosowa膰 jog臋, medytacj臋.Mo偶e kto艣 z was podzieli sie informacjami co pomaga. Jak widz臋 wyssany5 napisa艂 偶e wa偶ne jest prawidlowe 偶ywienie, my艣l臋 偶e sw贸 tryb 偶ywieniowy musz臋 stanowczo przestawi膰 , zrezygnowa膰 z jasnego pieczywa no i tych slodko艣ci. Zobacz臋 jaki b臋dzie efekt.

Udost臋pnij ten post

Wiesz mam nadzieje. Do tej pory siedzia艂am bezczynnie z zalo偶onymi r臋kami i bra艂am tylko leki i nic nie pomog艂o.Zamierzam co艣 zrobi膰 aby to jak najszybciej sie sko艅czy艂o, mam nadzieje 偶e sie uda. Zapisa艂am sie do psycholog r贸wnie偶 na nfz., gdy偶 prywatnie mnie nie sta膰.Ale kolejki s膮 d艂ugie i okres wyczekiwania r贸wniez mam wizyt臋 dopiero na 16 lutego, nic nie pozostaje tylko uzbroi膰 si臋 w cierpliwo艣c

Udost臋pnij ten post

urszulla az sie dziiwie ze tyle czasu wytrzymalas z ta choroba,ja choruje 1,6 roku i mam DOSC,juz mozesz zaczac stosowac rozne techniki relaksacji,do 16 juz nie daleko,szybko przeleci :)

Udost臋pnij ten post

Wiesz tyle lat co ja na ni膮 cierpi臋, poprostu przyzwyczai艂am sie do tego.Wydawa艂o mi si臋 偶e bez lek贸w nie da si臋 funkcjonowa膰.To by艂y ci臋偶kie lata , mo偶na powiedzie膰 偶e cz臋艣ciowo zmarnowane.Nie chc臋 ju偶 d艂u偶ej tak si臋 m臋czy膰, chce by膰 pogodna , u艣miechnieta.,z rado艣ci膮 patrze膰 w przysz艂o艣膰 a nie wegetowa膰 z dnia na dzie艅.P贸艂tora roku temu odstawi艂am lexotan kt贸ry uzale偶nia , my艣la艂am 偶e to ci膮gle s膮 objawy odstawienne ale teraz ju偶 nie mam z艂udze艅 to nadal nerwica.Gdybym podczas odstawiania tego leku korzysta艂a z pomocy psychologa napewno uda艂o by mi si臋 ju偶 wyj艣膰 z tego wszystkiego a tak wszystko sie we mnie umocni艂o.

Udost臋pnij ten post

Wiesz na pocz膮tku bra艂am.Przez 2 lata ale trafi艂am na takiego lekarza jeszcze w dodatku otolaryngolog ktory mnie uszcz臋艣liwi艂 lexotanem.Nie informowa艂 mnie 偶e ten lek uzale偶nia i nie wolno go bra膰 d艂u偶ej.Wi臋c bra艂am.A 偶e skutek dzialania jest natychmiastowy i cz艂owiek czuje sie dobrze wiec bra艂am .Najpierw 膰wiartke , potem po艂贸wke a偶 dosz艂o do ca艂ej i czasami wiecej.Nie wyobra偶a艂am sobie 偶ycia bez tego leku,wiedzia艂am 偶e jak go odstawie to nie dam sobie rady. A偶 doszlo do tego 偶e lekarz rodzinny nie chcia艂 mi go d艂u偶ej przepisywa膰 i powiedzial 偶e uzale偶nia,wiec postanowi艂am co艣 z tym zrobic. Odstawilam go w wakacje kiedy by艂am na urlopie , my艣la艂am 偶e przez okres 4 tygodni uporam sie ze wszystkim a tu klops dopiero gechenna sie zacz臋艂a.I co pozostalo albo trwa膰 w tym wszystkim albo wr贸ci膰 spowrotem do niego. My艣la艂am 偶e wytrwam , tymbardziej 偶e larz pociesza艂 mnie 偶e 3 m-ce i sie z tym wszystkim uporam ale nie uda艂o sie , wszystko nadal jest bez zmian.

Udost臋pnij ten post

nerwica jest preludium do depresji ,nerwica jest stanem wyczerpania i labilnosci uk艂adu nerwowego kt贸ry by funkcjonowac potrzebuje witamin z grupy b,weglowodan贸w z艂ozonych i wzglednej r贸wnowagi neuroprzeka藕nik贸w -serotoniny,noradrenaliny i dopaminy ze szczeg贸lnym uwzlednieniem tej pierwszej-gdyz to w艂asnie niski poziom serotoniny odpowiada za zaburzenia depresyjne a takze nerwicowe...podaz na s艂odyczy,zaburzenia snu,chwiejnosc emocjonalnato zwiastuny depresji i typowe objawy nerwicy.. warto wspom贸c sie preparatami 5 htp,cukrami z艂ozonymi,witaminami z grupy b choc najlepsze efekty daj膮 leki przeciwdepresyjne z grupy SSRI a szczeg贸lnie lek z grupy SNRI -wenlafaksyna... nie ma najlepszego leku przeciwdepresyjnego!!! kazdy lek dzia艂 inaczej na r贸zne osoby,,,zatem lek kt贸ry nie dzia艂a,badz dzia艂a niezadowolajaca na osobe x moze wysmienicie dzia艂ac na osobe y..warto sie leczyc bo jaki sens ma zycie w cierpieniu bez lek贸w kt贸re zwykle pomagaj膮 ,lepiej je brac i byc zdrowym niz cierpiec i miec nieuzasadnione uprzedzenia do antydepresant贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fruktoza12
urszulla to bardzo 藕le ze sie juz przyzwyczailas do nerwicy i jej objaw贸w.

Udost臋pnij ten post

urszula ten lek co bra艂a艣 by艂 lekiem starej generacji . uspakajaj膮cym i niestety uzale偶niaj膮cym( taki " glupi jasio " ).Co艣 takiego teraz przy rozwoju wsp贸艂czesnej medycyny na ciag艂e stany nerwicowe ,absolutnie nie powinien by膰 zapisywany ( ew. traumy, nag艂e , ci臋偶kie przej艣cia ), ale nie nerwica, czy depresja

Udost臋pnij ten post

Mo偶liwe 偶e to lek starej generacji.Pierwszy m贸j kontakt z tym lekiem mial miejsce 15 lat temu.B臋d膮c z synem u otolaryngologa dosta艂am go na moja nerwic臋 i tak z nim obcowa艂am do 2008 roku.A 偶e by艂 dla mnie rewelacyjny i nie zdawa艂am sobie sprawy 偶e jest on bardzo niebezpiecznywi臋c go sobie tak bra艂am jak chcia艂am .Zale偶a艂o od dnia jak sie gorzej czulam bra艂am wiecej a jak lepiej to mniej i tak z nim funkcjonowa艂am tyle lat.Teraz chcia艂abym sie uwolnic od tego wszystkiego tylko nie wiem jak.

Udost臋pnij ten post

gdzie艣 15 lat temu zacz臋艂y si臋 leki nowej generacji , na poczatku drogie i nie przetestowane ,. Teraz te l偶ejsze tak si臋 sprawdzi艂艂y , zw艂aszcza na depresj臋 , 偶e przepisuj膮 je lekarze pierwszego konraktu na l偶ejsze stany depresyjne

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰