Go艣膰 wiktorynka13a Napisano Kwiecie艅 13, 2011 zmartwiona ,wiesz moze czego sie boisz ,co tak cie nakreca,bo napewno cos w tobie siedzi,i powoduje leki,u mnie na przyklad jest wiele aspektow ktore moge nazwac,moja slabosc ,nad ktora nie moge zapanowac,mam duzo obowiazkow z dziecmi,boje sie ze nie podolam,maz calymi dniami w pracy,boje sie chorob,boje sie ,ze maz bedzie mial dosc moich stanow i mnie zostawi z dziecmi,jest wiele malych strachow i z tego moj stan ,a jak u ciebie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Kwiecie艅 13, 2011 hej hej Par臋 dni mnie tu nie by艂o, widze ze zmartwiona i wiktorynka troche popisa艂yscie no i dobrze:) Dzi艣 tez mam nie najlepsze samopoczucie, jakies wrazenie 偶e kr臋ci mi sie w glowie... Bianko a jak twoj z膮b? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wiktorynka13a Napisano Kwiecie艅 13, 2011 hej to ja ,zmartwiona ,chyba nie powinnysmy sie tyle martwic ,zrobilam maly eksperyment,czulam sie be,be naprawde slabo ,leki itd,poszlam do pracy popoludniu ok,maz mnie odebral z pracy i zawiuzl bezposrednio do kumpeli na urodziny ,bylo nas 5 kobitek popilysmy koktajle,super,dawno tego nie praktykowalam,teraz wlasnie wrociam do domu,super sie czuje ,wiec to naprawde tylko psycha choruje,zmartwiona i innie musaimy cos robic dla siebie ,wyluzowac ,pa Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oliwinka83*83 Napisano Kwiecie艅 14, 2011 ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zmartwiona37 Napisano Kwiecie艅 14, 2011 wiktorynka13a ja to wszystko wiem,tylko ci臋zko z tym walczy膰:(.Ja wiem ,ze to ma zwi膮zek z moim ojcem alkoholikiem(jestem DDA).A teraz tez moja mama zacz臋艂a powaznie chorowa膰,ci膮gle martwi臋 si臋 o dziecko(cz臋sto choruje).Pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zmartwiona37 Napisano Kwiecie艅 14, 2011 stres-stop te偶 mi si臋 ci膮gle kr臋ci w g艂owie,niestety...I mam wra偶enie,ze p艂yn臋 lub zapadam si臋 jedn膮 nog膮(okropne).My艣la艂am,ze nerwic臋 mam ju偶 z g艂owy,a ona teraz z taka si艂膮 mnie dopad艂a,ze wymi臋kam:(.Pozdrawiam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
niewiemgdzie 0 Napisano Kwiecie艅 14, 2011 witam chetnie dolacze sie do forum. moj lekarz stwierdzil u mnie nerwice juz ponad pol roku temu. kazal mi sie zglosic do psychologa badz psychiatry ale nie zrobilam tego raz z powodu braku czasu dwa boje sie ze przepisze mi jakies leki po ktorych nie bede mogla normalnie funkcjonowac. moja nerwica powsta艂a z ciaglego stresu poniewaz jestem osoba ktora denerwuje sie nawet jakas bzdeta. schud艂am, czesto sie tak poce ze nawet pod kolanami jestem mokra, sere czasem mi wali jak szalone, bole i klucie w klatce piersiowej, non stop jestem zdenerwowana.czesto mi sie chce spac, mam zawroty glowy to wszystko nie pozwala mi normalnie funkcjonowa膰 w zyciu codziennym. wczesniej jakos sobie radzi艂am z nerwami i tymi dolegliwo艣ciami. ale ostatnio wymyka mi sie to juz z pod kontroli . zrobilam sie tak wybuchowa ze zaczyna na tym cierpiec moje malzenstwo i relacje z moim mezem. moj maz jest wyrozumialy ale kazdy czlowiek ma swoja cierpliwosc. jak mam sobie radzic z wybuchami agresji przeciez nie moge caly czas zazywac tabletek uspakajaj膮cych. bardzo prosze o pomoc Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
niewiemgdzie 0 Napisano Kwiecie艅 14, 2011 a i dodam ze czesto od razu po przebudzeniu czuje jakis niepokoj mimo ze nie mam zadnych powod贸w ku temu naprawde ta choroba wykancza czlowieka. jak spojrza艂am na pierwsz膮 strone tego tematu to ile ludzi sie z tym boryka na tym forum a co dopiero poza nim. jak wy sobie z tym wszystkim radzicie??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 do niewiemgdzie Napisano Kwiecie艅 14, 2011 psycholog! Tylko psychoterapia pomo偶e a leki bierze si臋 je偶eli ju偶 to wspomagaj膮co, bo one nie tyle lecz膮 ile zmniejszaj膮 objawy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
bianka_120 0 Napisano Kwiecie艅 14, 2011 Ja juz nie mam si艂y od 2 tygodni problem z tym zebem co drugi dzie艅 je偶dze na opatrunki i najgorsze jest to 偶e ta rana po usunieciu korzenia wog贸le sie nie zasklepia jest go艂a ko艣c kt贸ra nie potrafi sie zregenerowa膰 , dentystka dzis zn贸w otwr艂a mi to bo b贸l mia艂am nie do wytrzymania i do srodka nawpycgha艂a lekarstwa ,,teraz mam teki b贸l 偶e mozna zwariowac ...........juz stwi3erdzi艂a 偶e niby od tej tarczycy jest taki problem ale co ma terczyca do niegoj膮cego sie zebodo艂u ........dziewczyny poradzcie cos bo zg艂upieje ..... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tez tak mia艂am Napisano Kwiecie艅 15, 2011 wiem co czujesz! Zmie艅 dentyst臋, a najlepiej jedz na nocny dy偶ur na pogotowie dentystyczne albo do kliniki w Katowicach! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zmartwiona37 Napisano Kwiecie艅 17, 2011 blanka 120 -to mo偶e by膰 "suchy z臋bod贸艂".Jest to powik艂anie po usuni臋ciu z臋ba.Zdrowia 偶ycz臋. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zmartwiona37 Napisano Kwiecie艅 17, 2011 niewiemgdzie-mia艂am tak samo,ale to by艂y pocz膮tki,teraz jest znacznie gorzej.Id藕 szybko na terapi臋 do psychologa! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zmartwiona37 Napisano Kwiecie艅 17, 2011 A ja dzi艣 znowu czuj臋 sie fatalnie...Bol膮 mnie oczy,mam zawroty g艂owy i nic mi sie nie chce.Kilka nocy nie spa艂am,a t臋 noc przespa艂am w ko艅cu ca艂膮 i 藕le si臋 czuj臋.My艣la艂am,ze jak si臋 cz艂owiek dobrze wy艣pi to czuje si lepiej,ale u mnie to zawsze wszystko na odwr贸t:(.Chodz臋 ju偶 na ten laser na zatoki.Jest minimalnie lepiej,ale tylko minimalnie... wiktorynka13a a co u Ciebie?Cos milczysz ostatnio:).Pozdrawiam wszystkich:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wiktorynka13a Napisano Kwiecie艅 17, 2011 hej zmartwiona,boze plakac mi sie az chce,pogoda piekna,sloneczko,byla bratowa z dziecmi,niby fajny dzien,a ja wrak czlowieka,bylam cieplej ubrana duchota,troche sie rozebralam dreszcze zimno,ledwo co na oczy patrze,piekai nie widze tak calkiem normalnie ,tak jakby mnie wszystko razilo w oczy uczucie totalnego wyczerpania,niby to nie atak ale takie poczucie zgrozy ,czuje sie jakbym miala goraczke,ale nie mam ,do kazdego ruchu musze sie zmuszac,wiesz jak sie boje ze jestem naprawde na cos chora i to poczatkowe objawy,jak by to wytlumaczyc,czuje sie jak w jakiejs wacie ,mialas kiedys juz tak ,napisz prosze ,pociesz mnie ,bo zwarjuje Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kaczikaczi Napisano Kwiecie艅 17, 2011 witam wszystkich, wiktorynka13a, mam tak samo teraz... jestem przezi臋biona od kilku dni wi臋c siedz臋 w domu i dzisiaj zacz膮艂 mnie bole膰 brzuch (艣cisk w 偶o艂膮dku), zjad艂am obiad, a potem si臋 zacz臋艂o... drgawki, ko艂atanie serca itp. wmawianie 偶e to grypa 偶o艂膮dkowa. ju偶 polecia艂am zmierzy膰 temperatur臋 (wysz艂o 36,3...), wzi臋艂am 2 nospy... wcze艣niej pi艂am du偶o coli wi臋c mo偶e od tego... i nagle mi ruszy艂o w jelitach polecia艂am do 艂azienki i od razu lepiej si臋 poczu艂am. 艣cisku nie mam, teraz tak jakby jelita ruszy艂y i czuj臋 tak膮 pustk臋 ;) to chyba dobrze... ale wraz niepewnie si臋 czuj臋, mam ko艂atanie serca. ca艂y czas si臋 boj臋 偶e to grypa czy zatrucie... w sumie to mo偶e by膰 te偶 z nerw贸w bo siedz臋 w domu i ci膮gle s艂ucham k艂贸tni. do tego jest pe艂nia, a przy pe艂ni zawsze 藕le si臋 czuj臋 ;) trzymajcie si臋 ciep艂o ! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
niewiemgdzie 0 Napisano Kwiecie艅 17, 2011 do zmartwiona - rozmyslam o pojsciu na terapie. ale czekam az skoncze w lipcu studia bo one sa jednym z czynnikow mojego wielkiego stresu. jesli nic sie nie zmieni ze troche odetchne to pojde do lekarza. meczy mnie bezsennosc spie po1- 2 - 3 godziny max. znowu schudlam. zmiesci艂am sie w spodnie z czasow kiedy mialam anoreksje. normalnie to byl dla mnie szok bo moja waga wskazuje caly czas taka sama wartosc. ale fakt to meczace. mam dziecko ma 1,5 roku i czesto trace cierpliwosc ale wtedy go wsadzam do lozeczka i ide sie uspokoic do lazienki albo na balkon powdychac swiezego powietrza i oczywiscie zapalic papierosa, moj synek jest jedyn膮 osoba przy ktorej trzymam nerwy na wodzy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
niewiemgdzie 0 Napisano Kwiecie艅 17, 2011 bo czesto tak wybucham ze moglabym rozniesc caly dom. a on jest przy mnie dzieki Bogu wiekszosc czasu wiec jakos daje rade z nerwami. ale z reszta dolegliwosci nie:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wiktorynka13a Napisano Kwiecie艅 18, 2011 wlwsnie ide do lekarza ogolnego ,i mam stresa ,bo mi glopio ,juz sama nie wiem co badac,ale krew nie mi pobiora to sie uspokoje,niech mi przepisze jakies lekkie tabletki na nerwy i namiar na psychiatre,tak dalej nie moge ,bo moj maz tez ma juz mnie dosyc,zreszta sama widze ze coraz gorzej ,pa Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zmartwiona37 Napisano Kwiecie艅 18, 2011 wiktorynka13a- miewam tak samo i nie wiem juz czy to zatoki czy nerwica czy czort wie co jeszcze...Jak jest weekend i m膮偶 w domu to prawie nie czuj臋 tego l臋ku przed wyj艣ciem z domu(艣cisk i 艂askotanie w 偶o艂膮dku,ci膮g艂e chodzenie do toalety),a jak przychodzi poniedzia艂ek i musz臋 wyj艣膰 z domu(a m膮偶 juz w pracy) to panika mnie dopada..:(. wiktorynka13a zbadaj tez te zatoki!Laser mi pomaga nie ci艣nie mnie juz w g艂owie i mog臋 spa膰 w nocy(wcze艣niej zatkany ca艂kiem nos).Piszesz o tych piek膮cych oczach i niech臋ci do wykonywania jakiegokolwiek ruchu,te偶 tak mam czasem.Trzeba si臋 zmusi膰 do wyj艣cia i rozruszania si臋.Napisz co lekarz powiedzia艂.Pozdrawiam:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wiktorynka13a Napisano Kwiecie艅 18, 2011 hejka,wrocilam od ogolnego,dostalam terminy na krew i zatoki,dopiero w maju i mam namiar na psychiatre,ide po raz pierwszy do psychiatry,zobaczymy,dostalam tez lekkie tabletki przeciwlekowe,insidon,druga nazwa opripramol,narazie czuje sie w miare Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 zmartwiona37 Napisano Kwiecie艅 18, 2011 wiktorynka13a a co Ci lekarz powiedzia艂? Zdj臋cie zatok zr贸b przed p贸j艣ciem do laryngologa(zdj臋cie z opisem). Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
niewiemgdzie 0 Napisano Kwiecie艅 18, 2011 ja mam pytanie do was. jak dzia艂aj膮 te leki co przepisuje lekarz na nerwice?? my艣l臋 o takich uspakajaj膮cych nie na napady l臋kowe. bo kiedy艣 pisa艂am na forum z lud藕mi kt贸rzy r贸wnie偶 mieli nerwice i kilka os贸b odpowiedzia艂o mi 偶e 藕le si臋 po tych lekach czuje Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wiktorynka13a Napisano Kwiecie艅 18, 2011 wiec powiedzialam lekarzowi w skrucie o swoich bolaczkach,o uczuciu zimna ,plonacej twarzy,suchym gardelku,nosie,powiedzial ,ze to wszystko objawy wegetatywne,jezeli czujesz zagrozenie,to organizm wlasnie tak reaguje,to wsumie logiczne,dreszcze ze strachu,lub glowa plonaca ze wstydu naprzyklad,lub jak ze strachu zasycha w gardle,logo,tyle ze te objawy u normalnych ludzi pojawiaja sie na chwile w momencie strachu ,i pozniej znikaja ,u nas jest to non stop ,bo non stop czujemy sie zagrozone,podswiadomie,zeby to naprawic potrzeba specjalisty,psychologa,wiec pojde i wtedy zobaczymy,musze jakos z tego dziadostwa wyjsc Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oliwinka83*83 Napisano Kwiecie艅 18, 2011 . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Kwiecie艅 18, 2011 Witajcie Jakos rzadko zagladam tu:( teraz mialam go艣ci to te偶 jako艣 szybko mi zlecialo. Przez te dni mialam troche schizy, 偶e cos mi zaszkodzi艂o i b臋de latac do wc, a tak og贸lnie to w miare ok. Bianko mo偶e zmien tego dentyste... bo co lekarz to inna opinia. Ja mam osemke do wyrwania, ale boje sie i odk艂adam w nieskonczonosc wizyte:) niewiemgdzie - zasi臋gnij porad psychologa a na pewno chociaz troch臋 sie poprawi, leki cz臋sto otumaniaj膮 czlowieka ale ka偶dy readuje inaczej, fajnie 偶e masz dzieci膮tko, masz dla kogo zy膰 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
drobia偶d偶ek29 0 Napisano Kwiecie艅 19, 2011 Witajcie lato si臋 zrobi艂o , jest cudownie! mam nadzieje ,ze u was tez samopoczucie super bo pogoda nastraja optymistycznie.Ja zacz臋艂am na rowerze je藕dzi膰 ,takie wypady nad jezioro . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kaczikaczi Napisano Kwiecie艅 20, 2011 mam ju偶 dosy膰. na ka偶dym kroku wmawiam sobie 偶e mam zatrucie pokarmowe albo gryp臋... zjem co艣, za chwil臋 boli mnie brzuch, jest mi ci臋偶ko itp. teraz te偶 siedz臋 i na 艣niadanie prawie nic nie zjad艂am bo boj臋 si臋 偶e zwymiotuj臋. zacz臋艂am mniej je艣膰, bo boj臋 si臋, 偶e mi co艣 zaszkodzi. do tego nerwy na ka偶dym kroku :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Kwiecie艅 20, 2011 kaczikaczi rozumiem Ci臋 bo mialam podobnie i do teraz w sumie niekt贸rych rzeczy boj臋 si臋 je艣膰:( ale widz臋 lekk膮 popraw臋. Nie wiem jak sobie z tym poradzi膰, po prostu chyba starac si臋 olewa膰 wmawiac sobie "i co z tego 偶e mi zaszkodzi" albo " ka偶dy to je i tylko moja wyobra藕nia sprawia 偶e my艣l臋, 偶e b臋d臋 chora" "to tylko nerwy tak dzia艂aj膮 ze mam dolegliwo艣ci jelitowe" no nie wiem jak ci pomoc:(bo sama czasem nie umiem sobie pomoc:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
stres-stop 0 Napisano Kwiecie艅 20, 2011 no tak ale teraz to mam powod do schizy > moj chlopak ma biegunke od rana- a wczoraj pilismy z jednej szklanki!!!!!! Ja od rana tez sie dziwnie czuje, ale myslalam ze jak zwykle sobie wkrecam.... ale teraz to jeszcze gorzej sie boje, 偶e co mi bedzie:( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach