Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 omarnervussss
Mam nervice od dziecinstwa choc sprawe zdalem sobie teraz majac 24l gdzy zaczela mi przeszkadzac. Bzlem u lekarzy dawali mi tabsy itp. Zrezygnowalem zaczalem wlasna terapie 6mc walki co chwila upadek mzslalem ze umieram ale jednak nervica ustapila objawz sa ale lajtowe. Tabletki wole na starosc zostawic jak bz mi odbilo bo gdy bede je teraz bral za 20 lat bede katatonikiem. Pozdrawiam nervuski

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
znowu mnie troch臋 nie by艂o! Bianko nie wiem co to za lekarstwa:( ale by膰 mo偶e to rzeczywi艣cie ten b艂ednik, chociaz wtedy to nawet z otwartymi oczami kreci sie w glowie i czlowiek sie przewraca.... wiec sama nie wiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przykre ale taka jest prawda
to nie b艂ednik tylko ju偶 ob艂臋d !!! tak dziewczyny nie oszukujmy sie , bianka wg. mnie to wieloletni troll na forum , bo jak mozna inaczej nazwac osobe , ktora od wielu lat pisze ciagle to samo i o tym samym i nic nie robi w tym kierunku by by艂o lepiej .. nie wymyslajacie biance chor贸b , nawet jej nie znacie , ona sama sobie to wymysla z nud贸w i bierno艣ci -nic nie robi - nigdy nie by艂a na terapii ,widac z jej wpis贸w na tym forum od wielu lat. Na nerwice l臋kow膮 jest tylko terapia i naprawde dzia艂a , bo nerwica l臋kowa nie bierze sie z powietrza. Nerwica jest skutkiem doswiadczen zyciowych tych nieprzyjemnych, z ktorymi sobie w zyciu nie poradzilismy, tylko zepchnelismy je do podswiadomosci i one tam sa w takiej samej postaci ,w jakiej je zepchnelismy. Uwalniaja sie w zupelnie b艂ahych sytuacjach, w postaci roznych objaw贸w.To trudne ale do pokonania przy pomocy empatycznego terapeuty ,a czasami i lek贸w kt贸re pozwol膮 nam na widzenie 偶ycia takim jakie jest.To nie 艣wiat zewnetrzny jest przerazajacy , ale nasz skrzywiony obraz samego siebie i jego projekcja na swiat zewnetrzny. Tu na forum przewinelo sie wiele os贸b , ktore byly kr贸tko bo wzie艂y sie za robote , za siebie.Nerwica nie zniknie p贸ki nie zajrzymy w siebie, w swoje wn臋trze. Ja sama tu zagladalam jak mnie meczyly ataki paniki i rzne ich objawy.Ale zrozumialam ,ze nikt mi nie pomoze , nikt -tylko ja sama moge sobie pom贸c.Tylko ja moge wziac odpowiedzialnosc za swoje zycie , za swoje problemy i cos z tym zrobic.Bo pisac to ja tu moge wiele lat i narzekac ale niestety to jest tylko puste pisane . Nie utwierdzajcie siebie w przekonaniu ,ze cos wam dolega ,tylko wezcie sie za siebie .Tylko specjalista moze stwierdzic czy to nerwica czy nie.Wiem jak to trudno prze艂amac sie i isc na terapie ,mi zaje艂o zebranie sie rok ,moze wiecej. Uswiadomilam sobie ze pisanie na forach i b艂aganie o pomoc to jak walenie g艂owa w mur , poniewaz nikt mi nie jest w stanie pom贸c bo kazdy z nas ma za soba inne doswiadczenie i kazdy jest inny.Owszem lubie sie wymienic swoimi doswiadczeniami tu w internecie ale z ludzmi , ktorzy cos z soba robia i pragna zmiany. U偶alanie sie na prawde w niczym nie pomaga,bo to nie w tym rzecz by siebie do艂owac ,trzeba szukac si艂y w sobie na pokonanie tej trudnej drogi...czego wam wszystkim tu 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zawsze mozna
zam贸wic psychologa do domu, przynajmniej na pierwsze wizyty to na przyk艂ad pomys艂 dla bianki:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
no ja wiem, 偶e u偶alac sie nie mozna nad sob膮 i wymyslac chorob- ale to w艂asnie tak objawia sie brak wsparcia u osob wrazliwych u ktorych wygrywaja nerwy te negatywne nie piszczcie wiec do bianki, 偶e nic nie robi, bo ona pewnie robi tylko przez brak wsparcia s膮 marne efekty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czytaj ze zrozumieniem oliwink
bianka NIC nie robi w sensie terapii, robi wszystko inne i wyszukuje powod贸w byle nie zacz膮膰 terapii. Jej sprawa i tyle!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moc jest w nas ....
w艂asnie potrzeba terapeuty ,on da wsparcie to jest to najwazniejsze ! i po jakims czasie podczas terapii uwalniamy sie od tego , zaczynamy nabierac si艂y i wiary w siebie ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no w艂膮snie
No w膮艂snie moc jest w nas samych tylko trzeba ja umiec wykrzesac,a Bianka narazie pirlrgnuje chorobe i kazdy powod jest dobry zeby sie jej nie pozbyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niemaczegosiebac
hmmmmmmm? oj ta bianka:P podczytuje topik czasem (bywalam tu kiedys)i chyba nikt tak czesto nie jest atakowany jak bianka:P ona nie jest gotowa tak jak piszesz rozstac sie z nerwica. brzmi bez sensu,wiem. nerwica cos nam daje ,jest to forma ucieczki.........wiec bianka pomysl przed czym uciekasz? ja czytajac twoje wpisy wiem.....ale ty tego nie dostrzegasz . zeby zrozumiec o czym mowa przytocze historyjke- ma艂zenstwo-ona z silna nerwica ,on zmeczony sytuacja ale gotowy sluzyc jej pomoca,wsparciem.robi to z calego serca. terapia-po jakims czasie wychodzi ,ze kobieta pozbywajac sie nerwicy i objawow czuje sie zagubiona.nagle musi duzo wiecej ,musi byc silna,musi byc odpowiedzialna,dorosla,musi podejmowac decyzje itp.zle sie czuje w tej roli.okazuje sie ,ze koszmar nerwicy byl dla niej wygodnieszy niz bycie zdrowym . m膮z-okazalo sie ,ze opiekowanie sie chora zon膮 dla niego by艂o bardzo wazne.czyl sie dobry ,potrzebny,szlachetny..... wyzdrowienie owej pani bylo pocz膮tkiem rozpadu ich ma艂zenstwa.zadno z nich w nowej roli nie czulo sie dobrze..... aaaaaaaaaaaaale to wyzej to tylko wizja terapeutyczna. kobieta nie wyzdrowiala ,nie wsp贸lpracowala,bala sie tego co nast膮pi. m膮偶 nie protestowal gdy przerwala terapie............. takie mechanizmy 偶adza nerwica.............. terapia czasem boli ..ma bolec.. pozdr..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no w艂膮snie
No m膮drze i naukowa napisane niemaczegosiebac:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no wlasnie jest
jest si臋 czego bac! Trzeba si臋 zmieni膰, zeby nie tkwi膰 w chorych emocjach!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczikaczi
w poniedzia艂ek id臋 do kardiologa w ko艅cu po wyniki holtera >.< znowu si臋 zaczyna wszystko... czu艂am si臋 ok, pojecha艂am do miasta, nagle zacz臋艂o si臋 ko艂atanie serca, zrobi艂o mi si臋 niedobrze. po lekkim uspokojeniu si臋, polepszy艂o mi si臋, wr贸ci艂am do domu, zjad艂am obiad i znowu mi ci臋偶ko, mam ko艂atanie serca, chce mi si臋 p艂aka膰... podejrzewam 偶e to z nerw贸w, bo ledwo oczy dzisiaj otworzy艂am, a ju偶 by艂am w nerwach. ale oczywi艣cie boj臋 si臋, 偶e to grypa czy zatrucie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
Trudno jest znalezc dobrego psychologa. Ja na poczatku trafi艂am na super babke-ale d艂ugo sie czekalo na wizyte, wiec zmienilam na inn膮- z ta bylo gorzej jakos miala zupelnie inne podejscie, teraz znow jestem u innej troche podobnej do tej drugiej-ale chodze do niej, bo lepiej do niej niz wogole

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czasem szuka sie dlugo
az do skutku, sam nikt nie zaoferuje pomocy!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fishbonne30
dzis czu艂am zmieszanie , chaos ,irracjonalny l臋k- juz go potrafie odrozniac od prawdziwego leku,zdenerwowania ale co z tego jak wciaz sie go boje , pomimo i偶 wiem ,ze jest irracjonalny ,stworzony w mojej glowie ! ten l臋k nie pozwala mi dopuscic innych uczuc , przez niego nie potrafie sie cieszy膰 ,ciagle chodze jak po cienkim lodzie :( wci膮偶 sie ucze ,to takie trudne i ciezkie :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczikaczi
ja teraz te偶 czuj臋 l臋k, spowodowany chyba niczym. nagle wszystko si臋 zacz臋艂o - ko艂atanie serca, md艂o艣ci, dr偶enie mi臋艣ni, strach... wydaje mi si臋, 偶e mog艂am sobie wbi膰 do g艂owy to, 偶e jest dzisiaj zimno, gdzieniegdzie 艣nieg = zima = choroby = grypa 偶o艂膮dkowa... (tak, potrafi臋 sobie takie g艂upoty wbi膰). czekam, a偶 leki zadzia艂aj膮, mo偶e dodatkowo troch臋 pop艂acz臋 i przejdzie. jutro wizyta u kardiologa i znowu si臋 zacznie - 'ty si臋 tak nie denerwuj'. ha, ha, ha. 艂atwo m贸wi膰.

Udost臋pnij ten post

ja mam pytanie do was czy niska temperatura ciala ogolne oslabienie dretwienie rak i nog oraz zaburzenia rownowagi takze naleza do objawow nerwicy??? bo sama niewiem czy juz isc po skierowanie na badania do lekarza. tutaj wyczyta艂am na forum 偶e wspomniane by艂o cos o ksi膮zkach na temat nerwicy czy znacie jakies dobre ksiazki gdzie opisane by by艂o jak sobie radzic???i wogole co to jest nerwica tak w szczegolach i co taka osoba odczuwa ktora na nia choruje. chcialabym troche uswiadomic meza i rodzine co mi jest a nie ze sobie wymyslam i panikuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zzzzzzzzzzzzzz
Ja polecam ksi膮偶k臋 "Zdrowiej" Dr. David Servan-Schreiber. S膮 tam opisane r贸偶ne sytuacje i jak sobie z nimi radzi膰. Cze艣膰 wszystkim jestem tu nowy. Od listopada 2009 cierpi臋 na napady l臋ku. Bior臋 jakie艣 leki kt贸re psychiatra mi przepisa艂 ale one nie dzia艂aj膮 tak jak bym chcia艂. Napady zaczynaj膮 si臋 zaraz po tym jak wychodz臋 z domu. Macie jakie艣 sprawdzone sposoby jak z tym si臋 upora膰? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

ja ostatnio sobie uswiadomi艂am z iloma rzeczami mam problem i sa przyczynami mojej nerwicy nie umiem sobie z tym poradzic i wiem ze psycholog mi nie pomoze, bo przeciez nie zrobi czegos zeby moje zycie bylo mniej stresujace. mam problem z tym jak ludzie obcy na mnie patrza bo czesto mam takie sytuacje ze mi sie przygladaja czy na uczelni czy w autobusie cos sobie miedzy soba gadaja i zaraz mysle ze cos ze mna nie tak. druga rzecz przejmuje sie tym co ludzie myla na moj temat i to baaardzo. i bardzo sobie przez to zawiesi艂am poprzeczke ktora ma mnie doprowadzic do perfekcji w kazdej dziedzinie ( choc w glebi duszy wiem ze to niemozliwe) boje sie przyszlosci tego co bedzie sama nie wiem czemu w ogole nigdy nie potrafilam sobie radzic ze stresem chociaz znam miliony sposobow na relaks czy jakies zajecia ktore uspokoja odkad mam nerwice jestem tak wybuchowa ze nie wytrzymuje jestem jak taka chodzaca bomba i tylko potrzebna mala iskierka ktora sprawi ze wybuchne cala sie wtedy trzese strasznie bluznie i czasem mam ochote juz komus przywalic. to jest strasznie meczace bo nerwica zmienila mnie strasznie zawsze bylam spokojna wrazliwa osoba a teraz juz czasem mysle ze trafie do psychiatryka bo zwariowa艂am

Udost臋pnij ten post

przyjrzyjcie si臋 swoim j臋zykom czy nie macie bia艂ego nalotu je偶eli tak to wklepcie w google

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiktorynka13a
hej patusia,co wklepac na gogle,mam bardzo bialy jezyk i co z tego,myslicie ,ze to grzybica,lekarz ogolny widzial moj jezor i powiedzial ,ze to normalne

Udost臋pnij ten post

Dlaczego jak ja napisz臋 偶e mi cos dolega od razu jestem atakowana ???????????? sa osoby kt贸er ciagle pisza 偶e cos im dolega i nikt ichn nie atakuje czy to nie wydaje sie byc dziwne , dlaczego ktos w艂asnie upar艂 sie na mnie juz mbnie to zaczyna wkurzac mysla艂am ze tyuy mazna znale偶膰 przyjaci贸艂 pogadac jak co艣 boli dolega ale nie od razu atak ................ i do osoby kt贸ra eie na mnie uwzie艂a nie pierdziel 偶e wszyscy sie dawno wyleczyli i nikt tu juz nie pisze bo to nieprawda ...wystarczy wej艣c na inny topik i tam mozna znale偶膰 te osoby nawet pod tymi samymi nikami co tui pisa艂ay , ale jestes po prostu upierdliwa osoba i b臋dzisz dokuczac dop贸tu dop贸ki ci sie nie zmierznie .......mo偶e uparzysz sobie kolejna ofiar臋 ...... Nastepna sprawa to przytoczony przyk艂ad jak czytam to jakbym kogos znajomego czyta艂a kogos kto ca艂a zycie mi dokucza艂 ???????????? i pomyli艂as sie pani bawi膮ca w psycholozke bo ja nie jestem i nigdy nie by艂am niezap radna kobieta i nie ukrywam po maska nerwicy mojej niezaradno艣ci ja kieruje domem , rachunkami zakupami , po prostu wszystkim je偶e za艂atwiam wychowuje dzieci , dbam, o dom o wykszta艂acenie dzieci , o relogijno艣c dzieci co tez nie jednemu tu przeszkadza i nie musze sie kryc pod maska nerwicy bo ze wszystkim sobie doskonale radze a terapie kt贸re przesz艂am to koncowy efekt by艂 taki 偶eby zostawi膰 m臋偶a i wynie艣c sie od te艣ciowej a moim zdaniem na tym nie polega terapia zeby uciekac prze dproblemami , problemy trzeba nauczyc sie rozwiazywac ale nie jeden psycholog jest za g艂upi zeby potrafi艂 zrozumiec 偶ycie takie jakie mam , nie jest sposobem uciec od rodziny zostawi膰 m臋za dzieci id bac tgylko o w艂asna dupe bo przez nich mam nerwic臋 wiec zostawiam ich i zyje nowym zyciem bo jestem pepkim swiata i tylko ja sie licze .....takie jest w艂asnie tu myslenie ze strony niekt贸rych tu pisz膮cych os贸b , a m贸j m膮z wcale nie jest kotkiem dio zag艂askanie ustepliwym , cichym itd jest nerwowy , agresywny , bo wychowa艂a sie w rodzinie ojca alkoholika kt贸ry przychiodzi艂 do domu i robi艂a awantury a tesciowa zamiast rozwiazywac problemy jeszcze dok艂ada艂a do ognia i dalej dok艂ada wykonczy艂a m臋偶a rozbi艂a jedno ma艂rze艅stwo i dalej szumi i ja mam przed n ia uciekac bo co bo nie ma na nia rady ........... jeszcze jest ktos nad nai膮 i nad tymi sprawami ktos kto w odpowiednim czasie zareaguje ......... 偶adna krzywda nie pozostanie nie odp艂acona Pan B贸g nie rychliwy ale sprawiedliwy ........ by艂am normalnym cz艂owiekiem ale rodzina do kt贸rej sie dosta艂am zrobi艂a ze m,nie to co zrobi艂a i zadna terapia tu nie pomo偶e bo jest okres z偶e jest dobrze wtedy tez i ja czuje sie dobrze ale to nie trwa wiecznie bo to juz taki cz艂owiek kt贸ry 偶yje awanturami i 艂aduje wtedy sw贸j akumulator i neka jak ta zmora .........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mam dosc czytania bianki . wole tu nie wchodzic.

Udost臋pnij ten post

Duzo by tu trzeba pisac zeby do niekt贸rych dotar艂o co znaczy zycie a troch臋 juz przezy艂am urodzi艂am dzieci i to nie jedno wychowa艂am je mimo jak to kt贸ras z was okresli艂a mojejm niezaradno艣ci i ucieczki w chorob臋 , nauczy艂am ich wspania艂ych rzeczy wyro艣li na dobrych i wrazliwych ludzi i to jest, mojhe wielkie osi膮gni臋cie , nie szpikuje sie psychotropami tylko na trzezwo przechodza kazda sytuacje przezywam j膮 z jasnym umys艂em a 偶e czasmi ponarzekam to sie ka偶demu zdarza pisz膮c tu my艣la艂am 偶e moge sie zwierzyc po prostu pogadac jak z kolezankami 偶e dzis mi to dolegqa mo偶e kt贸ras ma wypr贸bowany spos贸b 偶eby troche sobuie ulzyc tyklko w tym celu pisa艂am a tu od razu ca艂a armia ataku .....nikt tylko Bianka taka , bianka taka , bianka to a dajcie mi juz siwiety spok贸j kazdy by mnie chcia艂 ustawiac ......wez jedna zdruga przezyj najpierw 25 lat ma艂rze艅swa bez zdrady , w oddaniu jednemu cz艂owiekowi dbaj o dom , rodzine urodz szcz臋sliwie dzieci wychowaj a p贸zniej zabierz tu g艂os ...........

Udost臋pnij ten post

to nie wchod偶 ja tu tez juz nie b臋d臋 wchodzic ze wzgl臋du na takich troli jak ty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo nie masz
dok膮d uciec bianka120 a nawet jakby艣 mia艂a to si臋 boisz!!! Wolisz to nazywa膰 wierno艣ci膮 m臋偶owi a za sekund臋 piszesz jaki ma paskudny charakter, jak膮 ma z艂膮 matk臋 ale z nimi siedzisz. Rachunki p艂acisz, wszystko za艂atwiasz bo po prostu m膮偶 dupa i woli pi膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niemaczegosiebac
bianka-to byl przyklad jak dziala nerwica,jakimi mechanizmami sie kieruje a nie ,ze dotyczy twojej zaradnosci. pod maska nerwicy ZAWSZE sie cos kryje.u ciebie tez. zrozum to wreszcie! d艂ugo masz zamiar tak sie m臋czyc w imie idea艂ow:O sama napisalas co stalo sie z toba pod wplywem m臋za ,jego rodziny. masz zamiar cos tym zrobic czy zwolnisz sie z dzialania pod p艂aszykiem przysiegi,Boga,wiernosci.... jakos ci to na zdrowie nie idzie... wsp贸艂czuje ci bardzo .bo nerwica cudem nie znika.wymaga pracy-czyli zmian w zyciu............. nie denerwuj sie ,ze ktos pr贸buje cie oswiecic czyli pom贸c.co z tym zrobisz twoja sprawa. no chyba ,ze wolisz aby forum bylo k贸艂kiem wzajemnej adoracji.to nie pomaga pozbyc sie g贸wna pod nazwa-nerwica. zacznij dzialac. powodzenia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo nie masz
poza tym powinnas byc wdzi臋czna, 偶e tyle os贸b interesuje si臋 tym co piszesz i chce si臋 im odpisywa膰!!! A 偶e to nie k贸lko wzajemnej adoracji jak napisa艂a osoba przede mn膮, to ka偶dy stara si臋 doradzi膰 jak mo偶e, a Ty si臋 obra偶asz jak typowy nerwicowiec ;)

Udost臋pnij ten post

ale ty jestes walnieta ty to wymafgasz leczenia m膮z musi pi膰 przeczytaj ze zrozumieniem ap贸zniej zabieraj g艂os m膮z w 偶ycciu nie pi艂 tylko te艣c .......... to jak ty b臋dzisz 偶ona albo juz jestes nie wiem tego a bedzie ci zle to zostawiasz m臋偶a i p贸jdzisz szukac nowego jak ten oka偶e sie draniem to poszukasz nastepnego powodzenia .......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to w ko艅cu m膮偶 bianki
jest draniem czy nie?:P Pl膮czesz si臋 bianko! A ta religia kt贸r膮 przekaza艂as swoim dzieciom co z dum膮 podkre艣lasz pozwala krzycze膰 na dyskutant贸w? :P

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰