Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

no tak to bywa ze inni tego nie rozumieja:( Ale twoj maz ma racje cieszczie sie zyciem i soba, bo co bedzie jak ktoregos z was zabraknie???????????????????????????? Wtedy to dopiero bedzie powod do zalamiania sie i b贸lu. a teraz starajcie sie cieszyc kazdym dniem

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
zmien lekarza ktory ci tak dosra艂....lekarze co niektorzy to tez bez serca:( mi tez ostatnio dosra艂 taki lekarz dziadek i juz wiecej do niego nie pojde

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitka5.
powiem wam szczerze, ze przy dwojce dzieci i z ta choroba to na prawde ciezko jest :-( jak im dac poczucie bezpieczenstwa kiedy sie samemu czuje d贸l pod nogami. Staram si臋 usmiecham,ale czesto niestety nie wychodzi. jestem bardzo znerwicowana i przerazliwiona,o dzieci i meza tez si臋 tak martwi臋. czytam ksi膮偶ke:i ty mozesz uzdrowic swoje zycie,ale jakos nie daj臋 rady rz膮dzic swoimi myslami. dodatkowo mam niestety po ciazy nadwage i musze schudna膰. przepraszam was, 偶e tyle juz napisalam i ze was zadr臋czam zamiast pociesza膰. Powiem wam 偶e te 5 lat bez choroby bylo super,czulam 偶e zyj臋,bylam szcz臋sliwa to byly cudne lata :-))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitka5.
acha wiecie co na mnie jeszcze tak 藕le wplyn臋艂o, kolezanka pielegniarka z reszt膮 mi powiedzia艂a, 偶e skoro sobie tak wmawiam i ci膮gle szukam chor贸b to w koncu na prawd臋 zachoruj臋 bo tacy ludzie wlasnie od myslenia zapadaj膮 w ci臋偶kie choroby... od tej chwili ci膮gle mysl臋, ze skoro juz tyle lat sobie wmawia艂am,szukalam to w koncu zachorowalam na powaznie.Ze to co mam na watrobie to cos powa偶nego,boj臋 si臋 raka :-( nie chce zostawiac jeszcze moich dzieci,chcialabym m贸c si臋 jeszcze nacieszyc zyciem,byc z nimi chociaz az dorosn膮 do tego 偶eby zrozumie膰 co to choroba. boje sie wychodzic do ludzi,boj臋 si臋 wszystkiego ... a najlepiej si臋 czuj臋 kiedy kto艣 jest obok mnie,kiedy ktos powie jestes zdrowa,nic ci nie jest powaznego,kazdego cos tam boli, tonie musi byc od razu rak,czy nieuleczalna choroba,masz dobre wyniki, bedzie dobrze. Albo jak ktos mi powie,ze tez tak mia艂,ze tez go tak bola艂o ... siedz臋 i cala mokra jestem ze stresu.

Udost臋pnij ten post

nikitka tez mam takie potzreby jak TY:) kazdy z nas tu obecnych chyba je ma ze potzrebuje wiecej wsparcia niz inni:( mi psycholog tez tak powiedziala ze od myslenia mozna na serio sie nabawic jakiesj choroby...ale na razie pamietaj wyniki sa ok i sie juz nie martw postaraj sie od dzis troche pozytywniej myslec, zaufaj nam. Wiem ze po tym przypadku co opisalas na pogotowiu l臋k jest na pewno wzmozony,ale wierze ze Ci sie uda chociaz zrobic jakis pierwszy krok

Udost臋pnij ten post

nikitka5-a co takiego dzialo sie w twoim zyciu innego przez te 5 lat ,ze czulas sie lepiej?i co wydarzylo sie ,ze nerwica wrocila?czasem w takim prostym pytaniu zawarta jest odpowiedz... jasne ,ze dokladnie nie pamietasz ale tak mniej wi臋cej;) napisz. :)

Udost臋pnij ten post

nikitka ja chorowalam na ostre krwotoczne zapalenie trzustki......... fakt-szanse mialam 10-20% na przezycie.przeszlam koszmar 6 miesiecy na intensywnej terapi gdzie codziennie na moich oczach umieralo 3-5 osob... przezylam wszystkich wprawiajac tym w oslupienie.strawiane mialam wiekszosc organow wewn臋trznych przez enzymy trzustkowe i rope w jamie brzusznej. wiec posluchaj teraz mnie! NIC CI NIE GROZI!BEZ SZWANKU WYSZLAS Z OPERACJI.NIC WEWNATRZ NIE ZOSTALO USZKODZONE!!!!! jestes zdrowsza niz ja bo nie przeszlas zapalenia otrzewnej.a ja mimo strawinych czesciowo wn臋trznosci zyje i mam sie dobrze.tomograf wykazal absolutna regeneracje organow wewnetrznych! naprawde zwalniam cie od zamartwiania sie a tym bardziej od doszukiwania chorob.wyniki masz dobre i tego sie trzymaj.a w doopie miej co glowa mysli.idac do komputera po nowa porcje objawow z google;)natychmiast zawroc .stop!sprobuj tak 2 dni.nie gadaj ,nie mysl przez te dwa dzionki.sprobuj.poczujesz sie wolna i szczesliwa.olej to wszystko.wiesz czemu?przeszlam najgorsze chwile w zyciu w czasie tej choroby(otrzewna)bol,upokorzenie,tesknote,bezradnosc,bunt...wylysialam do zera...,wyczerpanie fizyczne .wazylam 49 kilo przy 174cm wzrostu. i powiem ci ,ze teraz czujesz sie znacznie gorzej niz ja wtedy.juz teraz na wlasne zyczenie cierpisz m臋ki panskie.jestem pewna ,ze wtedy twoj m膮z spisal by sie ma medal.teraz nie rozumie cie i twoj bol sie nasila. nie boj sie.choroba fizyczna to nic w porownaniu z pieklem ,ktore sobie sami gotujemy .TERAZ JESTES ZDROWA A JUTRO TO CEGLA MOZE NA GLOWE SPASC I TYLE;) teraz nie chorujesz!jestes zdrowa jak kon!i ja tez!:D :D

Udost臋pnij ten post

Witajcie Ja dopiero z 艂贸zka wstalam , glowa mnie bola艂a masakrycznie :( juz jest lepiej , ale przez ten bol czuje ze bede miala spiprzony dzien !

Udost臋pnij ten post

JUSTAH I STUDENATKA III ROKU bardzo Wam dzi臋kuj臋 za dobre rady. Do NIKITKA5 Jak o Tobie przeczyta艂am to, a偶 dosta艂am zawrot贸w g艂owy - tak bardzo przypominasz mnie i moje 偶ycie z przed kilku lat, a cz臋艣ciowo i obecne. Z ca艂ej si艂y i z ca艂ego serca chcia艂abym Ci臋 przytuli膰... Gdybym by艂a z Twojego miasta, uwierz, 偶e mimo grypy za p贸l godziny by艂abym u Ciebie, bo doskonale wiem co prze偶ywasz i jak Ci ci臋偶ko. Niestety jestem zbyt daleko, spr贸buj臋 wi臋c chocia偶 tu na forum da膰 Ci jakie艣 rady. Kilka lat temu r贸wnie偶 siedzia艂am ca艂ymi dniami sama z ma艂ym dzieckiem w domu. Podobnie mojego m臋偶a nie by艂o od rana do nocy a ja umiera艂am ze strachu i wci膮偶 czu艂am si臋 chora. Dzi艣 mam 艣wiadomo艣膰 tego, i偶 jednym ( OCZYWI艢CIE Z WIELU INNYCH ) powod贸w by艂a SAMOTNO艢膯 - brak kontakt贸w z innymi lud藕mi. WIEM, 呕E NAWET GDYBY OD DZI艢 CODZIENNIE KTO艢 Z TOB膭 BY艁 TO SAMO TO CI NIE POMO呕E (ale powinna艣 o tym wiedzie膰 ). Powiem CI co mnie pomog艂o !!! LEK ANTYDEPRESYJNY ( oczywi艣cie przepisany przez lekarza psychiatr臋 ). Najpierw przez jakie艣 6 tyg. trzeba poczeka膰 i si臋 jeszcze przem臋czy膰 ( zwykle po takim czasie zaczynasz si臋 czu膰 lepiej). Na pocz膮tku mo偶e by膰 pogorszenie - ale zwykle lekarze na ten czas daj膮 r贸wnie偶 co艣 na uspokojenie - aby wytrwa膰. POTEM Z KA呕DYM DNIEM B臉DZIESZ CZU艁A SI臉 JU呕 TYLKO LEPIEJ !!!!!!!!!!!!!! Leczenie trwa zwykle od 6 miesi臋cy do roku. Ale po odstawieniu leku od ka偶dego indywidualnie zale偶y czy i w jakim stopniu objawy wr贸c膮. Zalecana jest wtedy psychoterapia, kt贸ra ma zadanie odnale藕膰 w nas przyczyny tego wszystkiego.

Udost臋pnij ten post

Nikitka5 Mi za pierwszym razem wystarczy艂o 6 miesi臋cy leczenia i by艂o ok. Niestety po urodzeniu syna choroba wr贸ci艂a. Przez z艂e dobranie leku wpad艂am wtedy w dodatkowe stresy bo podejrzewano u mnie guza przysadki m贸zgowej. Okaza艂o si臋, 偶e to nie guz tylko skutki uboczne leku, na kt贸ry m贸j organizm akurat w taki spos贸b reaguje. Ale ja by艂am ju偶 tak przera偶ona, 偶e przerwa艂am leczenie i zacz臋艂am panicznie ba膰 si臋 chor贸b i lek贸w. Jaki艣 czas to trwa艂o zanim zn贸w zdecydowa艂am si臋 ( po wielu cierpieniach ) na leczenie farmakologiczne. I niestety zn贸w na w艂asn膮 pro艣b臋 przerwa艂am branie leku. A CZU艁AM SI臉 JU呕 TAK DOBRZE JAK NIGDY, my艣la艂am, 偶e to ju偶 nie wr贸ci. Po prostu bardzo chcia艂am mie膰 drugie dziecko... Niestety jaki艣 czas po odstawieniu leku i zaj艣ciu w ci膮偶e choroba wr贸ci艂a. DLATEGO TAK BARDZO WA呕NE JEST, 呕EBY GDY LEKI JU呕 POZWALAJ膭 NOrMALNIE 呕Y膯 I GDY DECYDUJEMY SI臉 ( NAJLEPIEJ POD KONTROL膭 LEKARZA PSYCHIATRY ) JE ODSTAWI膯 - ODDA膯 SI臉 R臉CE PSYCHOTERAPEUTY.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitka5.
suchajcie siedze i rycz臋 odebra艂am wyniki bilirubiny i jest podniesiona dalej,tu napisa艂am posta o tym: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=87121076&a=87121076 (nick doras75) napisze jak si臋 uspokoj臋,m膮z wraca dzi艣 pozno,ledwo co malej zrobilam cos do jedzenia ... sluchajcie wraca艂am do laboratorium 3 razy i pytalam babki 3 razy czy to niebezpieczne ... ona na to ze poziom nie jest taki wysoki,偶e zagra偶a, 偶e przy stluszczeniu watroby i braku woreczka tak mo偶e by膰, ale ja oczywi艣cie dalej stres... cala sie trzeslam,dzwonilam do m臋偶a, zapracowany,nie moze gadac, siedz臋 cala sie trzese,pot mnie zalewa :-(( gary nieumyte w zlewie,mieso nie upieczone dla meza ... musze sie uspokic,ide po validol,wr贸c臋 kochane moje,wybaczcie,musze gdzies cos pisa膰 bo umr臋 ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitka5.
suchajcie siedze i rycz臋 odebra艂am wyniki bilirubiny i jest podniesiona dalej,tu napisa艂am posta o tym: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=87121076&a=87121076 (nick doras75) napisze jak si臋 uspokoj臋,m膮z wraca dzi艣 pozno,ledwo co malej zrobilam cos do jedzenia ... sluchajcie wraca艂am do laboratorium 3 razy i pytalam babki 3 razy czy to niebezpieczne ... ona na to ze poziom nie jest taki wysoki,偶e zagra偶a, 偶e przy stluszczeniu watroby i braku woreczka tak mo偶e by膰, ale ja oczywi艣cie dalej stres... cala sie trzeslam,dzwonilam do m臋偶a, zapracowany,nie moze gadac, siedz臋 cala sie trzese,pot mnie zalewa :-(( gary nieumyte w zlewie,mieso nie upieczone dla meza ... musze sie uspokic,ide po validol,wr贸c臋 kochane moje,wybaczcie,musze gdzies cos pisa膰 bo umr臋 ...m膮z b臋dzie po 22.00 ide dac dziecku malemu banana czy ja moge tu dalej pisac?nie pogonicie mnie ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitka5.
M膮z sie na mnie zez艂o艣ci艂 偶e napisa艂am znowu cos na forum zdrowotnym,m贸wi, 偶e to mi nie pomo偶e, a zaszkodzi膰 mo偶e jak kto艣 co艣 odpowie strasz膮c ..

Udost臋pnij ten post

Tak czytam co napisa艂am i mo偶e wyja艣ni臋, 偶eby nie by膰 藕le zrozumian膮. TYLKO jeden konkretny lek mi zaszkodzi艂 i nie znaczy to, 偶e z tob膮 b臋dzie tak samo. Inne zawsze pomaga艂y. Pewnie gdybym po leczeniu wspomog艂a si臋 psychoterapi膮 by艂oby znacznie 艂atwiej zapanowa膰 nad ewentualnymi nawrotami. Niestety moje 偶ycie potoczy艂o si臋 w z艂ym kierunku... W po艂owie ci膮偶y dowiedzia艂am, 偶e moje dziecko ma jedn膮 z najci臋偶szych wad genetycznych i to, 偶e wci膮偶 we mnie 偶yje jest w艂a艣ciwie cudem. Po wielu badaniach ( w tym genetycznych) us艂ysza艂am, 偶e w momencie odci臋cia p臋powiny umrze. By艂am w 6 miesi膮cu. M贸j 艣wiat run膮艂. Moja c贸reczka urodzi艂a si臋 i zmar艂a 3 tyg. p贸藕niej... Po trzech miesi膮cach za艂ama艂am si臋 i zn贸wpozostalo mi tylko leczenie. Gdy stan臋艂am na nogi i odstawi艂am leki postanowi艂am walczy膰 !!! Mimo, i偶 l臋ki atakuj膮, a ja chwilami czuj臋 jakbym by艂a choRa na najr贸偶niejsze raki i inne 艣wi艅stwa nie poddaj臋 si臋. CHODZ臉 NA PSYCHOTERAPI臉, zapisa艂am si臋 nawet na prawo jazdy.

Udost臋pnij ten post

NIKITKA Wyniki z pewno艣ci膮 nie s膮 takie z艂e. Jest PEWNA ZASADA . JE艢LI WYNIK W ZNACZNYM STOPNIU ODBIEGA OD NORM, NIE WYPUSZCZAJ膭 PACJENTA Z WYNIKIEM DO DOMU TYLKO POWTARZAJ膭 BADANIE, ABY SI臉 UPEWNI膯. Skoro nie kazali ci powtarza膰 badania to nie jest tak 藕le!!! Poza tym mogli te偶 co艣 pomyli膰 - mi ju偶 2 razy mylili wyniki bada艅 krwi.

Udost臋pnij ten post

JESTEM PEWNA, 呕E NIC POWA呕NEGO SI臉 Z TOB膭 NIE DZIEJE. TO NERWICA L臉KOWA ROBI Z NAMI TAKIE CUDA. WIEM, 呕E JE艢LI JESTE艢 SPANIKOWANA TO NIE JEST TO 艁ATWE ALE USI膭D殴 NA CHWIL臉 I POSTARAJ SI臉 WYCISZY膯. NA PRAWD臉 UWIERZ MI ,呕E TO NASZ UMYS艁 TWORZY TO WSZYSTKO. SAMA PRZECHODZI艁AM TO JU呕 TYSI膭CE RAZY ( ostatnio nawet wczoraj)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitka5.
jak sz艂am na dw贸r z dzie膰mi to by艂o w miare ok,czu艂am tylko ta zakichan膮 prawa pier艣 ... potem posz艂am do laboratorium i odk膮d zobaczy艂am wyniki masakra,zaczelo mnie bole膰 wszystko,nawet w膮trobe czuj臋 i md艂o艣ci mam :-( ale wstawi艂am mi臋so dla m臋偶a i zup臋 nastawi艂am,c贸rcia zabawia synka, a ja siedze i rozmyslam, Pralinka dzi臋ki i wszystkim wam bardzo dziekuj臋 na prawd臋,jak dobrze ze was znalaz艂am ... wczesniej pisa艂am po wielu forach,ale zdrowotnych wci膮偶 dopytuj膮c sie o wyniki,objawy ... czy wy wiecie, 偶e ja potrafi臋 prawie ca艂y dzie艅 sp臋dzic przed kompem, z przerwami na karmienie dzieci,szykowanie jedzenia,spacer, a reszta to komp i strony zdrowotne,ci膮gle sobie cos szukam, wystarczy, 偶e co艣 zaboli ... potem objawy si臋 zaostrzaj膮, a jak cos wyjdzie 藕le w wynikach to dopiero mam jazdy,tak jak teraz ... lekarz kaza艂 czeka膰,偶e nic si臋 nie dzieje,watrobe na usg zobaczy si臋 za jaki艣 czas. Bardzo mi si臋 pdobj膮 wasze podpisy, jak to robicie 偶e zyjecie chwil膮, dniem jakby jutra mialo nie by膰 ?? Moze to jest jakis sposob ??

Udost臋pnij ten post

a mnie nadal glowa nawala z przerwami !!! nie wiem co sie dzieje , na dworze cisnienie szaleje a ja razem z nim :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitka5.
spali艂am mi臋so :-( nic doda膰 nic uj膮膰 jestem do niczego ... m膮偶 dzwonil b臋dzie bardzo p贸藕no bo ma problem z monta偶em okapu, a klient musi miec na dzi膰 kuchni臋 zrobion膮,bo jutro wyje偶dza :-( zawsze jak go potrzebuj臋 to wraca p贸藕niej,tak wypada niestety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nikitka5.
Aga 81 g艂owa mnie te偶 boli, a mojego m臋偶a od 3 dni non stop prawie boli , tylko, 偶e on traktuje to jako objaw przem臋czenia psychicznego i fizycznego i olewa to...zazdroszcz臋 tego wla艣nie innym.

Udost臋pnij ten post

mam p艂yte cd z muza relaksacyjna, nawet 2 :) ale dopiero jutro bede sluchala ja wroce do domku! ale kiedys dostalam cd z muza relaksacyjna z valerin mite :) ale tak bardzo mnie nie uspokoila. Teraz mam cd z ksiazki Valerio Albisetti Trening.... ale przy tym usypiam, mam mp3 anglika i tam jest to samo zamiast sie uczyc relax na maxa i na sen bierze ! :)

Udost臋pnij ten post

nikitka kazdemu sie moze zdarzyc cos w kuchni nieupilnowac, a tym bardziej w stresie:) wynikami staraj sie nie przejmowac dopoki lekarz ci ich nie objasni, bo stres tylko pogorszy twoj stan! Mnie cos zacza艂 zoladek bolec jakos tak mi ciezko sie zastanawiam czy to od stresu lekow od gina czy po prostu wina okresu (bo dzis nadszed艂:) )

Udost臋pnij ten post

Czesc troche pisalyscie:) znajde czas i przeczytam..chyba... nikitka5.- spalilas mi臋so???etammm to nie powod ,zeby od razu pisac , ze jestes do niczego:) gdybys np: przypadkiem spalila pol miasta czy cos..ale mi臋so????艂eeeeeeeeee aga-81 - ja jestem okolice swinoujscia..masz blizej czy dalej? Mowie Wam..no zero energi dzisiaj we mnie... aga-81 - ja usypiam przy westernach

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰