Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

Go艣膰 do bianki
wiesz, w zyciu ju偶 tak jest ze jak kto艣 daje si臋 poni偶a膰 to jest poni偶any w dodatku zabiera mu si臋 godno艣膰 a Ty masz j膮 w sobie odbudowa膰. Sama nie dasz rady, dlatego wr贸膰 na terapi臋 niech m膮偶 tak to zorganizuje, 偶eby by艂o auto na dojazd dla ciebie. Albo wez taxi, popro艣 kole偶ank臋, s膮siada ale idz i przepracuj te problemy a potrwa to d艂ugo ale na koncu zostan膮 Ci tylko prawdziwe choroby, albo i te tez zwalczysz czego Ci 偶ycz臋 :)馃尰

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oliwinka83*83
o losie bianko wspolczuje ci mieszkac z ta okropna bab膮!!! Przeciez to ta tesciowa powinna isc sie leczyc!!! Kazdy na twoim miejscu by艂by nieszczesliwy, no bo ile偶 mo偶na znosi膰 gadanie i zrzedzenie i dosrywanie takiego babsztyla!!!!!!!!! moze do domu opieki j膮 oddajcie

Udost臋pnij ten post

dziewczyny ,a mo偶e wam pomog艂y jakie艣 zio艂owe leki ,piszcie.Ja te偶 mam nerwice i bed臋 pr贸bowa艂a leczy膰 zio艂ami, a konkretnie nerwic臋 偶o艂膮dka

Udost臋pnij ten post

Do do bianki dziekuje ci za dobre sensowne s艂owa widze dopiero teraz 偶e naprade uwaznie czytasz to co tu pisz臋 , ciesze sie ale nie potrafie tego narazie zorganizowac bo m膮z przy kazdej k艂贸tni wrzeszczy 偶e ta psycholog jest popierdolona bo buntuje cie przeciwko rodzinie , jak zacze艂am wychodzic z domu wyjezdzac do miasta na zakupy czy po prostu 偶eby od nich odetchn膮膰 to ci膮gle posadza艂 mnie ze mam jakies spotkania z kochankami , jak pisze ze znajomymi na naszej klasie to ciagle mi zagl膮da z kim pisze i wmawia mi kochank贸w staje sie nie do zniesienia .......... i najgorsze jest to 偶e jak pr贸buje mu zwr贸cic uwage 偶e jego matka mi ublizy艂a to on mi wmawia 偶e ja ciagle d膮偶e do k艂贸tni do zwady wprowadzam do domu nienawi艣c , gdyby tak by艂o to faktycznie bym to ola艂a dobra ok taka jestem ale nie .............. nie jestem taka ja mimo tych wszystkich upokorze艅 ci膮gle sie zajmuje jej sprawami sprawami jej c贸rki , pomaga艂am jej gdy by艂a chora , pociesza艂m gdy p艂aka艂a ach tego nie da sie opisac ona zrobi艂a awanture a m膮偶 zmusza艂 mnie 偶ebym chodzi艂a a przeprasza膰 . A moja matka tezmnie skrzywdzi艂a masz racje bo nigdy mnie n ie przytuli艂a nioe okaza艂a mi艂o艣ci tylko wymaga艂a .......jej zale偶a艂o tylok zeby miec pieni膮dz zeby 偶y膰 w luksusie lepiej niz jej bratowa z kt贸ra ca艂e 偶ycie rywalizowa艂y ma艂o tego jakm mia艂am 3 latka le偶a艂am w szpitalu zakaznym 4 miesi膮ce na z贸艂taczke , p贸zniej spad艂am z 20 schod贸w turlaj膮c sie na d贸艂 nigdzie ze mna nie posz艂a bo samo przejdzie .., gdy szli ze mna na spacer z ojcem byli na boisku gdzie by艂 mecz i akurat lecia艂 pi艂aka i dosta艂am nia w g艂owe tak mocno 偶e azpolecia艂am kilka metr贸w do ty艂u takich przyk艂ad贸w zn贸w by艂o by mn贸stwo teraz mam kr臋gos艂up w fatanym stanie po badaniu rezonasu magnetycznego mam liczne zmiany w opisie z biegiem czasu koniczna mo偶e okazac sie operacja z czago to mam z niedbalstwa matki a ona teraz mi m贸wi jak zobaczy艂a wynik a zczego ty masz taki kregos艂up przeciez nic ci臋偶ko w zyciu nie robi艂as ........ zerzo zrozumienia ....

Udost臋pnij ten post

oliwinko nic nie moge zrobic bo ma偶 nigdy by sie nie zgodzi艂a a mnie sumienie by nie pozwoli艂o , taki mam charakter pragne wszystkim czynic dobrze a fatalnie na tym wychodz臋 i dlatego wszyscy naoko艂o mnie wykozystuj膮 ....... Musze walczyc o tego psychologa ale chyba znajde innego bo tyle chodzi膮lm i ona nic pozytywnego nie osiagn臋艂a w tych terapiach .........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
nie masz swoich pieni臋dzy? To zle! nie musialabys si臋 t艂umaczyc dok膮d idziesz itd na twoim miejscu poinformowalabym rodzin臋 ze w dniu tym i tym nie bedzie ci臋 w domu najlepiej przed wyjsciem na kartce wtedy unikniesz gadania. /A psychologa spr贸buj innego moze akurat Ci podpasuje najwyzej wrocisz do poprzedniego.Powodzenia鉂わ笍

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
okropna ta sytuacja! A co na to psycholog, gdy mowisz,偶e tak膮 masz tesciowa i m臋偶a? Na pewno jeszce bedziesz szczesliwa w zyciu! Musisz tylko dzielnie czekac!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drobia偶d偶ek29
偶adna z nas chocby nie wiem jak sie starala pocieszac bianke i dawac rady (a dobrymi radami to jest pieklo wybrukowane -to takie stare powiedzenie ale jest w tym 100% prawdy ) nic nie zmieni sytuacji bianki dopoki ona sama nie zobaczy w jakim destrukcyjnej sytuacji sie znajduje i jak sama sie biczuje , bo ma to wplyw na jej samopoczucie , og贸lnie na zdrowie ! i nawet cho膰by艣cie za ni膮 brali leki to i tak nikt tej sytuacji z was nie uzdrowi, tylko ona sama musi podj膮膰 kroki by uzdrowic sama siebie bo nawet wplywu nie ma na otoczenie, w kt贸rym mieszka ! uzalanie sie bianki to jeden z mechanizmow obronnych przed ruszeniem siebie -ruszeniem w kierunku poprawy.... to zaprzeczanie ca艂ej destrukcyjnej wagi problemu - ale tak sie dzieje w przypadku osoby wsp贸艂uzale偶nionej! tu jest tylko jedna wskazowka potrzebna - kobieto rusz dupe tam gdzie trzeba i nie zasmiecaj tego forum swoimi problemami ktore trwaja prawdopodobnie od poczatku zawarcia zwiazku malzenskiego !! a to kupa lat !!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taki z ciebie drogiazg
a tyle jadu :P oliwinka wed艂ug ciebie bianka na co ma czekac, na 艣mier膰 te艣ciowej? Zapewniam ci臋, 偶e takie nierozwi膮zane problemy ci膮gn膮 si臋 poza gr贸b! bianka jest prostolinijna chyba nie s膮dzisz, ze b臋dzie si臋 m艣ci膰 na te艣ciowej kiedy ta b臋dzie ju偶 wymagaj膮c膮 opieki staruszk膮? :O A skoro kobieta ma po 70 to spokojnie mo偶e po偶y膰 jeszcze 10 czy wi臋cej lat! Bianka musi nauczy膰 si臋 asertywno艣ci, szuka膰 psychologa kt贸y jej w tej nauce pomo偶e. 艂atwiej by艂oby gdyby bianka jej m膮偶 stanowili jedno ale to pobo偶ne 偶yczenie, ten facet jest jaki jest i ju偶 si臋 nie zmieni. bo skoro nie ma objaw贸w nerwicy to po co ma si臋 m臋czy膰? Tak jak bianka pisa艂a z pewno艣ci膮 s膮 dobrym ma艂偶enstwem na dobre i na z艂e co nie znaczy, 偶e maj膮 偶y膰 w piekle.BIANKA DRZEMIE W TOBIE SI艁A O JAKIEJ NIE MASZ POJ臉CIA!Cz艂owiek jest silny ale ma te偶 rozum i instykt kt贸ry nie pozwala na zaszczucie przez innych, reaguje wtedy objawami nerwicowymi i to jest sygna艂, ze dzieje si臋 zle i trzeba dla w艂asnego dobra zmienic styl post臋powania.呕YCZ臉 CI BIANKA ZEBYS JAKNAJSZYBCIEJ ZNALAZ艁A W艁ASCIWEGO PSYCHOLOGA! deklarujesz si臋 jako osoba wierz膮ca, popytaj w kr臋gach ko艣cielnych, nie ty pierwsz aszukasz pomocy:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MonisiaSremkowo
Jesli macie problem ze stresem zapoznajcie sie ze strona www.zadbajozdrowie.hekko.pl i poczytajcie o gynostemmie krolewskiej. Jest to naturalny produkt pomagajacy zwalczyc bezsennosc oraz stres.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tujaaaaaaaaaaa
Witajcie moje nerwuski. Poxzyta艂am o Blance,ma dziewczyna niez艂y problem Ja te偶 mam - ale o nim potem. Blanka - zrelaksuj si臋 troch臋i pos艂uchaj tej fajnej piosenki http://www.youtube.com/watch?v=NBV1z7_CkZw

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do bianki
bianka idz do psychologa i go nie sciemniaj ze masz nerwice tylko opowiedz co sie dzieje w relacjach ty , twoj maz i tesciowa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tujaaaaaaaaaa
Dziewczyny - jeste艣cie mlodymi synowymi ja jestem TE艢CUIOWA, 膰hyba wyobra偶acie sobie siebie w tej roli na przysz艂o艣膰. Zapami臋ta艂am wszystko co mnie bola艂o - typowy nadwra偶liwiec,nerwicowiec od 35 lat. Zycie mnie ie pie艣cilo.Zapewne moekt贸re mnie pami臋taj膮 - pisa艂am tu d艂ugo jako Starababa. Teraz to ja mam problem. Niczego nie mog臋 zrozumie膰 co dzieje si臋 z moim synem,synow膮 szanuj臋 bardzo, ale to co si臋 dzieje to jaki艣 matrix,jestem przez nich oboje n臋kana w spos贸b psychologiczny. Dziury nie ma,na oko wszystko pi臋knie dla tych co z boku,mieszkamy 120 km od siebie,rzadko s臋 widujemy - coraz rzadziej, a jak ju偶 u nich jestem - niby wszystko ok.dostaj臋 ataku nerwicy,takiego ko艂atania serca,偶e ja weteranka nerwicowa - ledwo mog臋 to wytrzyma膰. Doprowadzili mnie oboje do stanu,偶e ju偶 nie chc臋 widywa膰 nawet syna i wnuczka. Dzisiaj jest rok,jak moja c贸rka mia艂a 3-ci膮 operacj臋 serca.By艂am z ni膮 w szpitalu ca艂y czas,potem opieka kilka m-cy. Mieszka w mie艣cie syna - razem pracuj膮. Z przera偶eniem zauwazy艂am,偶e z ni膮 zaczyna si臋 dok艂adnie sytuacja jak z synem. Do cholery sekta?czy cuu艣? Jestem gotowa ju偶 sobie wszystko darowa膰 - byle mie膰 spok贸j,mo偶e kto艣 z Was spotka艂 si臋 z czym艣 podobnym? ca艂y problem widz臋 w matce synowej,zimnej,oboj臋tnej kobiecie. Czy ja jeszcze zdo艂am mie膰 dzieci w normalnym tego s艂owa znaczeniu? Blanka - u twojej to wiadomo - orzynajmnie MEGIERA - nie powinna艣 si臋 przejmowa膰 co wygaduje po ludziach - zapewne j膮 znaj膮 i lituj膮 si臋 nad tob膮, dp jej zachowania w 偶yciu nie da rady si臋 przyzwyczai膰 - to jest codzienne n臋kanie. co z tym zrobi膰? - nie wiem,faktycznie musia艂aby艣 pogada膰 z kim艣 - ale m膮drym. Mo偶e i mi co艣 wyja艣nicie? Darowa膰 sobie dzieci? Nie jestem zaborcza - ciesz臋 si臋,偶e znale偶li w艂asne 偶ycie,prac臋 - ech........ Nagle zauwa偶am,偶e moja

Udost臋pnij ten post

Ech moje wy kochane nie wiem co wam mam napisac poraz pierwszy nie wiem ............ psychologa przy偶ekam na pewno znajd臋 i to chyba katolickiego bo naprawde rozw贸d nie wchodzi tu w gr臋 zbyt wielki cierpienie spad艂o by na dzieci , nie chce tego juz wiele wycierpia艂y w dzieci艅stwie dobrze 偶e c贸rka wysz艂a juz za m膮偶 bo w niej teraz ma oparcie a ona we mnie jak by艂a w domu czec=sto sie k艂贸ci艂y艣my ale teraz jak zyje swoim 偶yciem i pozna艂a smak ma艂rze艅stw te偶 ma te艣ciowa i jecze tesciow膮 tesciowe wie膰 dopiero teraz rozumie jak sie czu艂am ja w niekt贸rych sytuacjach .......... Tak jak w tej jednej z wypowiedzi nie potrafi艂a bym skrzywdzic tesciowej bo zawsze mi rodzice wpajali 偶e ka偶da krzywda zostanie wr贸cona po za tym nie mia艂 bym sumienia jeszcze sie za niaa modl臋 ..... m o偶e uznacie mnie za wariatk臋 ale tak juz jestem bardzo 艂atwowierna , szybko wybaczam ale doznane krzywdy bardzo mnie niszcz膮 .......

Udost臋pnij ten post

Tuja ja tez jestem juz tesciowa i nigdy nie potrafi艂a bym skrzywdzic ziecia kocham go jak w艂asnego syna i wiesz co przyzek艂am sobie 偶e nigdy nie bed臋 sie wtr膮cac w ich ma艂rze艅stwo in narzucac swojego zdania , moge im doradzic jak poprosza ale decyzja ostateczna nalezy do nich ....... bo wiem co ja przezy艂am Nastepna sprawa to samopoczucie w obecno艣ci drugich os贸b wierze 偶e mo偶esz sie tak czuc , to nie jest wymyslone przez ciebie faktycznie sie tak czujesz znam to dobrze to sa tzw toksyczni ludzie , kt贸rzy wywieraja taki wp艂yw na drugich

Udost臋pnij ten post

http://www.vismaya-maitreya.pl/rok_2012_lucja_ujawnia_trzecia_tajemnice_fatimska.html jest napisane 偶e trzeba powiadamia膰 ludzi z dobrymi sercami wi臋c to czyni臋 i przeczytajcie bianko daj to tesciowej ja swojej tez to skopiuje . Ja prze偶ywa艂am to samo co ty przez10 lat mieszkaj膮c z tesciami a偶 w ko艅cu uda艂o nam si臋 i ju偶 mieszkamy na swoim , u nas a偶 do tego dosz艂o 偶e znale藕li艣my si臋 w s膮dzie bo te艣膰 ukrad艂 nam antene od internetu i nawet policji nie chcia艂 jej odda膰 i sprawa trafi艂a do s膮du tyle bujek szarpaniny wyzywania do dzi艣 pami臋tam ka偶de ich s艂owa teraz si臋 odzywamy ale nie tak jak kiedy艣 . charakter mam taki jak ty 偶e chc臋 偶eby by艂o dobrze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alkowamik
bianka brawo ze podjelas decyzje , masz racje moze byc i psycholog katolicki z oazy czy nie wiem skad wazne aby byl

Udost臋pnij ten post

Patusia b臋d臋 ci dozgonnie wdzieczna za to co przes艂a艂a艣 , dziekuje naprawde dziekuj臋 przzeczyta艂am , wys艂a艂am dalej ale mam teraz duzo do myslenia , duzo musze zmieni膰 w swoim zyciu .......te cierpienia tu to nic w por贸wnaniu z tymi kt贸re mofga nas czekac za z艂e , niegodziwe zycie ............

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do starababa
czy mieszkasz sama? bo u ciebie to moze byc syndrom pustego gniazda!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tujaaaaaaaaaaaaa
Nie mieszkam sama,z m臋偶em ,i tego syndromu na pewno nie mam..... Najgorsze jest to,偶e potrafi膮 mnie w r臋kawiczkach zgnoi膰......a za chwil臋 zapowiadaj膮 pfzyjazd na 艣wi臋ta. Ciep艂e kluchy ja - jestem mi臋dzy m艂otem a kowad艂em......dla dobra syna udaj臋 rado艣膰- 艣wi臋ta s膮 koszmarem i czekam kiedy wyjada. Nie ukrywaj膮,偶e przyjezd偶aj膮 na wy偶erk臋.na obs艂ug臋,synowa cicha myszka,sieda sobie gdzie艣 w k膮tku ob艂o偶ona gazetami,traktuje mnie jak powietrze,z synem jaka 艣 gadka o pogodzie - od czasu do czasu dostaj臋 od niego jak膮艣 uwag臋 np.co艣 to prze艣cierad艂o jakie艣 za kr贸tkie"albo w trakcie jedzenia obiadu uwaga" gdyby moja mama da艂a ojcu taki obiad w niedziel臋 - to by j膮 zabi艂"-jej tekst,艣miej膮 si臋 oboje. nigdy przy moim m臋偶u. Przyjad膮 z wnuczkiem - (za 20 dni ma roczek),do kochanej babci - "ale on babci nie zna-boi si臋,babcia nie mo偶e go wzi膮艣膰 na r臋ce" Mam ochot臋 skry膰 si臋 w mysi膮 dziur臋. Zbieram si臋 na odwag臋,aby przy kolejnej zapowiedzianej wizycie - odm贸wi膰,chocia偶 nie wiem,czy to poskutkuje. W czje 艂apy wpad艂 m贸j naprawd臋 dobry syn!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uwa偶am RZE
jeste艣 przewra偶liwiona i jak co druga te艣ciowa uwa偶asz 偶e synowa to "samo z艂o" nie oskar偶aj synowej o to jak jak odnosi si臋 do Ciebie syn....skoro krytykuje Ci臋 to znak 偶e to Ty go 藕le wychowa艂a艣, pretensje mo偶esz mie膰 wy艂膮cznie do samej siebie masz depresj臋 bo nie umiesz u艂o偶y膰 swojego 偶ycia od czasu gdy syn si臋 o偶eni艂, nie mia艂a艣 w 偶yciu innych hobby i pasji....o to te偶 b臋dziesz wini膰 synow膮 ? nic dziwnego 偶e synowa chowa si臋 po k膮tach jak widzi 偶e masz pretesnje o to 偶e "zabra艂a" Ci wychuchanego syneczka spod sp贸dnicy....za艂o偶臋 si臋 偶e gdyby szarog臋si艂a si臋 po Twoim domu, na si艂臋 chcia艂a pomaga膰 to te偶 szuka艂aby艣 pretekstu by j膮 krytykowa膰 i poprawia膰 na ka偶dym kroku...bo to Tw贸j dom i Ty wiesz lepiej.... syndrom pustego gniazda, menopauza i pretensje do ca艂ego swiata wyjd藕 do ludzi, znajd藕 jakie艣 pasjonuj膮ce hobby, od艣wie偶 znajomo艣ci a staniesz si臋 偶yczliwsza dla ludzi, bardziej spe艂niona przestaniesz koncentrowa膰 wy艂膮cznie na 偶yciu syna i na tym jak膮 okropn膮 kobiet臋 wzi膮艂 sobie za 偶on臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tujaaaaaaaaaaa
Puknij si臋 w g艂upi 艂eb ty RZ" przez erzet!! Poczytaj ze zrozumieniem co pisz臋!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antalka
Witam. Czy to jest temat o z艂ych te艣ciowych i synowych ? Jestem te艣ciow膮 jak chodzi o to, ale mieszkam sama, a to co mnie nurtuje to jest powa偶niejsze, bo walcze z agorafobi膮 (l臋k przed wyj艣ciem z domu) ...jak wezme tabletke wtedy moge isc do pobliskich sklepow , dalej nie ma mowy. Jakby tego bylo ma艂o w ub roku przesz艂am zawa艂. Na terapie nie chodze, bo w moim miescie nie ma takowych, zreszt膮 ja z tym cholerstwem zmagam kupe lat. Owszem byla kilunasto letnia przerwa, ale od siedmiu lat zn贸w mnie to dopadlo :(.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tujaaaaaaaaaaa
Ten topi jest dla nerwicowc贸w. Ja ni膮 jestem - Blanka n臋kana przez te艣ciowa - znalaz艂a szerokie zrozumienie, Ja n臋kana przez dzieci - jestem nienormalna. Tak naprawd臋 nie chodzi mi ju偶 wcale o syna,ale o siebie - jak sobie z tym poradzi膰,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tujaaaaaaaaaaa
co si臋 uspokoj臋,wycisz臋 - daj膮 mi pow贸d do nawrotu nerwicy. by艂 okres,偶e te偶 z domu nie wychodzi艂am.znalaz艂am dobrego psychola - dobra艂 mi leki.. - najlepiej zlikwidowa膰 偶r贸d艂o l臋k贸w- czy zosta艂o mi wyrzeczenie si臋 dzieci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antalka
Tujaaa, przepraszam , ze sie wtr膮cam, bo nie jestem w temacie .....ale mo偶e zapros synow膮 do pomocy np przy obiedzie itp. Moja synowa jak przyje偶d偶a te偶 czeka na podanie do sto艂u, ale np. biegnie pozmywa膰 i posprzatac po obiedzie. Postaraj sie ja traktowa膰 jak cz艂onka rodziny. Wiem, ze to czasem trudne zw艂aszcza poczatki (moi sa rok po 艣lubie) ale te偶 mog臋 mie膰 do niej 偶al , 偶e sie do mnie nie odzywa -mam na mysli telefon, jakis sms ( przed 艣lubem non-stop dzwoni艂a). Mimo to staram sie by膰 mi艂a jak przyje偶dzaj膮 cho膰 jest jeszcze ma艂y dystans i mam nadzieje, ze z czasem b臋dzie coraz lepiej, nie wtracam sie w ich malzenstwo ew. cos doradze jak maja jakie艣 zgrzyty...zw艂aszcza synowej i okazuje sie, ze moja porada zadziala艂a. Powiem jeszcze jedno..m贸j syn by艂 moim pupilkiem, ale juz taka kolej rzeczy, ze synow wychowujemy dla innych kobiet i z tym trzeba sie pogodzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tujaaaaaaaaaaa
tu nie chodzi w sumie o moj膮 synow膮! Szcz臋艣liwa jestem,偶e syn ma rodzin臋. Zastanawia mnie co艣 innego - czy to oreagowanie moich dzieci na dzieci艅stwo i 偶ycie sp臋dzone z matk膮 chor膮 na nerwic臋??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antalka
Moja te艣ciowa tez by艂a do mnie poczatkowo scseptycznie nastawiona, wtr膮ca艂a sie w wychowanie dzieci, z corki robi艂a szpiega i wyciaga艂a o mnie informacje np co gotowa艂am, kto byl u mamy, czy mama pije itp...nie nie, o tate nie pytala co tata pi艂 i si臋 awanturowa艂, sprowadza艂 kumpli, ale w艂asnie o mnie! Ale z czasem sie do mnie przekona艂a i bylam bardziej lubiana jak Jej w艂asna c贸rka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antalka
Tuja, musia艂abym poczyta膰 co pisa艂a艣 wcze艣niej, ale nie wiem gdzie szuka膰...a jest bardzo duzo stron.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uwa偶am RZE
Tak, najlepiej mnie zrypa膰.... sama od 7 lat mam te艣ciow膮 kt贸ra ma depresj臋 i nerwic臋 i zachowuje si臋 tak 偶e mnie i m臋偶a wp臋dza w nerwic臋....ale ona widzi tylko koniec w艂asnego nosa i to jak ona "cierpi" nie widzi tego 偶e swoim impulsywnym zachowaniem, krytykanctwem i wiecznymi pretensjami niszczy nasze 偶ycie i zdrowie tak si臋 paskudnie z艂o偶y艂o 偶e w kilka miesi臋cy po naszym 艣lubie zmar艂 jej m膮偶, nie sta艂o si臋 to z dnia na dzie艅 bo o chorobie wiedzieli艣my p贸艂tora roku...fakt faktem 偶e z dnia na dzie艅 "straci艂a" i m臋偶a i syna, tak przynajmniej ona to odczuwa艂a, robili艣my i robimy wszystko by jej w tej sytuacji pom贸c, ale ona przez te 7 lat nie zrobi艂a nic by unormowa膰 swoj膮 sytuacj臋 i dostosowa膰 si臋 do tego jak wygl膮da jej 偶ycie by艂 nawet epizod szpitala psychiatrycznego, wielokrotnie namawiali艣my j膮 do terapii u psychologa...wg w艂asnego widzimisi臋 zaczyna lub odstawia leki psychiatryczne nawet nie wyobra偶asz jaki to ma wp艂yw na nasze 偶ycie wyobra藕 sobie 偶ycie jedynaka z matk膮 kt贸ra ma zaburzenia dwubiegunowe czyli raz napady manii raz depresji, my jeste艣my na tej kolejce g贸rskiej razem z ni膮 i z tego co widz臋 woli si臋 nie leczy膰 bo depresja jest pi臋kn膮 wym贸wk膮 by podporz膮dkowywa膰 sobie innych, wymaga膰 w ka偶dej sytuacji taryfy ulgowej, ulegania i t艂umaczenia ka偶dego jej zachowania nie przejawem z艂ej woli, z艂o艣liwo艣ci czy s艂abo艣ci charakteru lecz jedynie chorob膮 zanim zaczniesz skupia膰 si臋 wy艂膮cznie na tym co Ty czujesz pomy艣l te偶 co czuj膮 inni w Twojej obecno艣ci skoro kiedy艣 synowa wydzwania艂a i relacje by艂y poprawne to zastan贸w si臋 co te kontakty zmieni艂o po 艣lubie

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰