Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

dziewczyny ja naprawde chodzi艂am do psycholozki i to jeszcze w ubieg艂ym roku juz wam t艂umaczy艂am ze teraz do maja nie bede mia艂a samochodu wiec nie mam co myslec o terapi , jesli chodzi o wyprowadzenie sie to jak dzieci tu maja szko艂e , kolezanki , koleg贸w mama nie ma miejsca w domu bo mieszka brat z rodzina , nie to nie wchodzi w gre musze nauczyc sie tu zyc ale jak wiecie 偶e jest cos takiego jak toksyczni ludzie ........... to w艂asnie ona taka jest juz samo przebywanie w jej otoczniu powoduje u mnie liczne dolegliwosci .....ach szkoda gadac , gdybym tak mog艂a wszystko wam tu opisac moje 25 lat ma艂rze艅stwa to nie jeden kto to zna z moich bliskich stwierdzi艂 ze na takie piek艂o jakie mam to sie dziwi 偶e ja jeszcze tak dorze funkcjonuje ...........kazdy ma swoje poglady , przekonania , ja mam jeden i wiem ze zn贸w znajdzie sie ktos z艂osliwy kto mi z tego powodu dokopie ale dla mnai wiara jest nnajwazniejsza B贸g jest na pierwszym miejscu on nie tyle cierpia艂 a wszystko zni贸s艂 po za tym jest powiedziane co cie nie zabije to cie wzmocni ..........i to chyba prawda bo jK PATRZE DO TY艁U TO WIDZE ZE CORAZ LEPIJ ZNOSZE JEJ DOKUCZANIA , JEJ Z艁OSCI , ZZ艁O呕ECZENIA , PRZEKLE艃STWA ................. tylko 偶e cia艂o moje sie buntuje .......

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 oliwinka83*83
aha to nie wiedzia艂am ze mama twoja mieszka gdzie indziej:( no i z twoim bratem:( Wiesz tesciowa wiecznie zyc nie bedzie, wiec na pewno zaznasz spokoju Dzis bardzo cieplo!:)Wiosne zn贸w czu膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asystentka897
Bianka twojego zycia nie mozna nazwac dobrym funkcjonowaniem -ty wegetujesz -przepraszam za tak mocne s艂owa ale taka jest prawda-a to co ludzie mowia to jest tylko powierzchowna ocena ciebie - bo ty robisz do ludzi" dobra mine do z艂ej gry" -to jest takie trafne powiedzenie. Wstydzisz sie pokazywac siebie prawdziwej ,cierpiacej i to tez 藕le wp艂ywa na ciebie-wstyd toksyczny jest niszczacy i powoduje ogromne l臋ki. Ja powiem kt贸rko i na temat- tylko od ciebie samej zalezy twoje sprawne zdrowie psychiczne.-nikt nawet psycholog nie sprawi ,ze bedziesz sie dobrze czula i l臋ki jak za dotknieciem cudownej rozdzki znikna. Najpierw trzeba dostrzec z艂e funkcjonowanie moich emocji, zdrowia psychicznego i chciec zmiany i podj膮膰 sie zmiany. Nikt nawet tu na forum nie sprawi ,ze ty bedziesz zdrowa.Pamietaj zdrowie zalezy od ciebie . Twoim mechanizmeme obronnym jest u偶alaznie sie na soba -co stawia cie w roli ofiary i za to wszystkich dooko艂a oskarzasz za swoje cierpienie. To nawet dla ciebie moze byc nieswiadome reagowanie ,ale tak robisz.Ja czytam twoje posty i duzo siedze wpsychlogii i terapii i nie trudno mi zauwazyc to co piszesz. Zycze ci ch臋ci i odwagi do zmiany, ale takiej prawdziwej zmiany bo jak nie teraz to kiedy ...? w drugim 偶yciu...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asystentka897
nie 偶yczmy kikomu smierci bo 艣mierc nie spowoduje u osoby cierpiacej spokoju ... a poza tym tesciowa nie jest niczemu winna ,niczemu a szczegolnie temu jak sie czuj臋...bo tesciowa daje sobie prawo do ublizania ,do roznych rzeczy i do tego by byc taka jedza jak膮 jest , a ja mam prawo do asertywnosci i bronienia siebie ,swojego zdrowia , bo tylko ja mam wp艂yw na to czy dam sie zniszczyc czy nie -obojetnie komy bo to wcale nie musi byc tesciowa, to moze byc matka, ojciec ,siostra ..... ale skoro ktos nie daje sobie prawa do bycia tym kim jest i do wyrazania siebie i bronienia ,to daje prawo drugiej osobie pomiatania sob膮 i powstaje takie zap臋tlenie KAT i OFIARA. ale zeby do tego dojsc trzeba duzo pracy wlozyc w siebie na terapii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oliwinka83*83
w艂a艣nie Bianko musisz byc asertywna!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witamWas
po raz pierwszy pisz臋 na tym forum.... przez nerwic臋 straci艂am dzi艣 prac臋..a w艂asciwie jej nie straci艂am lecz nie mog艂am wyj艣膰 z domu, l臋ki , strach, nieuzasadnione obawy, histeria paranoja- wygra艂y ze mn膮, nie przezwyci臋偶y艂am ich, nie da艂am rady, czuj臋 sie jak wielka przegrana, to dla mnie ogromna pora偶ka... A teraz fakty: mam 27 lat, pracuj臋 z przerwami od 5, nigdy nie mia艂am zadnych dolegliwo艣ci neriwcowych, depresji itp.cho膰 zawsze by艂am 'nerwusem.' Mam dziecko, m臋偶a, rodzin臋. jestem, a raczej powinnam byc szczesliwa. Niestety, jaki艣 czas temu (lpa藕dziernik 2010) pojawi艂y si臋 dziwne dolegliwo艣ci, stany obni偶onego nastroju, no i ta nieszczesna biegunka, przed kt贸r膮 mia艂am najwieksze l臋ki, bo -co jesli z艂apie mnie w pracy? dosz艂o do tego,偶e ba艂am sie wychodzic nawet do sklepu. Ale wysz艂am a tego- zrezygnowa艂am z pracy na zastepstwie, odpoczynek, relax, kontrola nad tym co i kiedy jem-zeby zapobiec biegunkom,stoperan zawsze pod r臋k膮. Do tego zio艂owe 艣rodki na uspokojenie (bellergot ) i w styczniu wr贸ci艂am do formy. Zacz臋艂am nawet pare godzin w tyg pracowac i by艂o OK. 2 tyg temu zaproponowano mi prac臋- 艣wietn膮 prac臋! super p艂atn膮 i wlasciwie bezstresow膮. Niestety od pierwszego dnia paranoja-nie wiem co sie ze mna dzia艂o,odruch wymiotny,biegunka od 5 rano,poty,uderzenia gor膮ca-tego nigdy wczesniej nie by艂o.Mysle sobie-OK, stres pierwszego dnia nowej pracy.Ale drugiego dnia by艂o jeszcze gorzej, ca艂a si臋 trz臋s艂am, nie mog艂am opanowac drzenia..3go dnia pojecha艂am do pracy..i uciek艂am stamt膮d.Pojecha艂am do lek.rodzinnego,powiedzia艂am mu co sie dzieje,ze chce zrezygnowac z pracy,zeby mi da艂 cos na uspokojenie, ze nie moge zapanowac na stresem,Stwierdzi艂, ze to chyba nerwica(plus depresja),ze absolutnie mam nie rezygnowac z pracy,przezwyci臋zyc to, da艂 mi COAXIL 2xdz plusCLORANAXEN-dora藕nie przed wyjsciem do pracy w razie atak贸w. Wysz艂am od niego podbudowana i gotowa przezwyci臋偶yc chorob臋. Wytrzyma艂am tydzie艅...zero reakcji na lek uspokajaj膮cy, coraz gorszy stan emocjonalny, niepok贸j, l臋ki, paranoja, juz nie tylko przed prac膮, ale i wieczorem , w nocy... Dzis sie podda艂am, nie mia艂am juz si艂, ani nadzieji ze si臋 polepszy. nie wiem co dalej robic ze swoim zyciem, czuje sie strasznie.Pisz臋 bo prosz臋 o rad臋 i wsparcie os贸b,kt贸re znalaz艂y si臋 w podobnej sytuacji... pozdrawiam...

Udost臋pnij ten post

mieszkam w ma艂ej mie艣cinie i ci臋偶ko z prac膮 lecz gdy w ko艅cu si臋 uda艂o tak mnie ta franca dopad艂a 偶e przez 2 tyg nie da艂am rady nawet doj艣膰 do toalety puls 150 klatka piek膮ca ucisk by艂am tak wyczerpana tym wszystkim 偶e te 2 tyg mam wyci臋te z 偶ycia poprostu je przespa艂am rozumiecie bez proch贸w bez niczego wstawalam si臋 za艂atwi膰 do wc i do 艂贸偶ka i spa艂am dzie艅 i noc sama by艂am w szoku 偶e mo偶na tak spa膰 , ale oczywi艣cie do pracy nawet nie dotar艂am , teraz bardzo tego 偶a艂uj臋 i dalej szukam pracy stos poda艅 le偶y ju偶 na parapecie i jutro b臋d臋 je roznosi膰 , i czym frania zn贸w mnie zaskoczy kiedy oka偶e si臋 偶e dostan臋 prac臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do patusi27
bedzie to samo dopoki nie zrozumiesz mechanizmow i w ogoe nie podejmiesz terapii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Feainne
czuje si臋 rewelacyjnie, cholerka jazdy za mn膮, noc nieprzespana, ba艂am si臋 niesamowicie, ale je藕dzi艂am, przesz艂y stresy !! L臋k mnei ogarn膮艂 jak usiad艂am na fotelu, zapi臋艂am si臋 i nie mia艂am wyj艣cie . SUPER 2h je藕dzi艂am, oby l臋k by艂 mniejszy przy kolejnych jazdach! ' SOK z noni i zio艂a OJCA GRZEGORZA dzia艂aj膮!! bless :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 witamWas
czy kto艣 mi odpisze ? :(

Udost臋pnij ten post

do witam was> no sluchaj ja Ciebie rozumiem bo tez mialam bezstresowa prace a mimo to biegunki ranne ze stresu mialam i ten l臋k-co bedzie jak dopadnie mnie w drodze, pracy-przeciez to wstyd:( no ale okazywa艂o si臋, 偶e jak ju偶 wysz艂am z domu to wszystko by艂o w porzadku(w mniejszym lub wiekszym) Teraz juz staram si臋 nie myslec ze to wirus grypy jelitowej mnie dopada, ale ze to nerwy tak dzia艂aja na moj organizm, poza tym nie ja jedna to mam. Mo偶e da rade wrocic do tej twojej pracy? Powinnas tez znalezc psychologa ktory pomoze ci zrozumiec ten mechanizm dlaczego tak reagujesz, mo偶e te偶 wtedy by ci sie uda艂o 偶yc troche spokojniej???? Na pewno te偶 na poczatek przydadza sie jakies leki na ten zespo艂 jelita drazliwego i na pewno co艣 na uspokojenie, ale o porade zapytaj gastrologa albo psychiatre, bo ci lekarze rodzinni to czasem traktuja pacjent贸w na odczepnego:/

Udost臋pnij ten post

podoba艂a mi sie ta wypowiedz" 18:54 [zg艂o艣 do usuni臋cia] drobia偶d偶ek29 w艂膮snie masz sobie zyczyc tego ataku l臋ku , masz go pragna膰 i zapewniam cie ,ze wcale nie przyjdzie do ciebie. Ty masz l臋k przed l臋kiem. Myslami nakrecasz sie i wyobrazasz sobie jak to bedzie z tym atakiem, wyobrazasz sobie go, a wyobraznia moze wiele zdzialac. PO diabla go sobie wyobrazasz?!! po prostu mniej pragnienie go dostac -tego l臋ku. i zobaczysz ze go nie bedzie !! rozumiesz ten mechanizm- jezeli ciagle nakrecasz sie na ten l臋k to on jest - a jak bedziesz sobie go zyczyla to go nie bedzie -to tylko nasz umysl a on potrafi wyprawiac cuda z nami. To Ty musisz miec nad nim kontrole a nie on nad toba. 18:59 [zg艂o艣 do usuni臋cia] drobia偶d偶ek29 I wiedz jedno ,ze jestes tylko czlowiekiem i masz prawo czu膰 sie 藕le , to ,偶e dostaniesz l臋ku przy ludziach to okresla cie jako nie wiem kogo. Jestesmy ludzmi i mamy prawo czuc sie 藕le-nie wstydzic sie tego. Piszesz ,ze przy ludziach dostaniesz l臋ku -a ja ci pisze i co z tego , a ci ludzie to maszyny i nie czuj膮 nic ??-nie czuj膮 sie 藕le??-nie maj膮 z艂ych dni?? - wiesz co cie ogranicza WSTYD- jestes czlowiekiem i masz prawo zemdlec, zwymiotowac , 藕le sie poczuc, wyjsc na powietrze,itp. to jest ludzkie. Nie jestesmy robotami. Ludzie ci臋 zrozumieja jak sie 藕le poczujesz. To jest normalne- i to nie jest zaden wstyd.!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5585
Cos tu cicho!! kiedys pisa艂am na tym forum ale od d艂u偶szedo czasu tylko czyta艂am wasze wypowiedzi i by艂o,jest mi lepiej,bo wiem ze wy czujecie,rozumiecie i przez to samo przechodzicie co ja.Ja pr贸buje sama walczyc z nerwica,tzn bra艂am kiedys tabletki,niby lepiej sie czu艂am,ale kiedys powiedzia艂am koniec nie bede ca艂e zycie na tabletach!oststnio mam nawr贸t choroby,chyba wiosna.... czasami jak jade samochodem,mam leki,zle widze itp.jak jestem w niejscu publicznym mam gule w gardel,dziwny ucisk z ty艂u g艂owy i wra偶enie ze zaraz zemdleje!macie podobne objawy?nie wiem czy znowu udac sie do psychologa?czy poradze sobie sama z tymi objawami,bardzo prosze o pomoc.pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

no ja te偶 mam takie wrazenie ze kreci mi sie w glowie, czuje ucisk w gardle, a do psychologa chyba warto sie wybrac:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiktorynka13a
hej tez was czytam i mniej pisze,jak kazdy chce tylko zagladac i czytac,to niedlugo nie bedzie co czytac,bo coraz mniej nas pisze,ja nie pisalam nie dlatego ,ze poczulam sie swietnie,jakos nikt nie reagowal na moje wpisy,odechcialo sie,tez mam nieraz lepiej ,jak dzis,ale na przyklad niedziela to byl koszmar,bylo mi jakos zimna ,a glowe i twarz mialam rozpalona,ale zero goraczki,dusznosci ,slabosc,naprawde niewiarygodne ze nerwica robi takie spostoszenia w organizmie,i znowu czarne mysli ,na co jestem chora,powiedzcie prosze ,czy macie tez tak ,ze slonce swieci ,wam zimno,a glowa i twarz plona,to okropne uczucie,jakby straszna choroba,nie mowie juz o goli w gardle i suchosci gardla tez to mialam,pa

Udost臋pnij ten post

wiktorynka13a moze nie mam tak jak ty ze ci" zimno a twarz plonie" ale czesto mam takie nag艂e zmiany ze raz mi gor膮co a za chwile zimno, ogolnie to jakos od paru lat zmarzlak si臋 ze mnie zrobi艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ania5585
Ja tez mam podobnie.... teraz zacze艂am pic melise,z WIELKA nadzieja na poprawe:)

Udost臋pnij ten post

Witajcie wiosennie :) co do melisy to zdrowa jest ta sypana ale jako herbata bo jesli chodzi o l臋ki to nic nie dzia艂a. Tzn. jak sie ja pije to czlowiek czuje taki wewnetrzny spokoj ale to jest bardzo ulotne.

Udost臋pnij ten post

Bianka jak zdrowie ?? pewnie masz duzo pracy i troszk臋 pozwoli艂a tobie sie oderwac od tej codziennosci.... angazuj sie w pracy i czuj to co robisz to pomoze ci ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dorotka-z-0z
co za dzie艅,, wydaje mi si臋 偶e ta pogoda (zmiany) wszystko nasila... taki stres, a jeszcze co艣 mam za艂atwia膰, jako艣 偶y膰... leki... te "na sta艂e" nie dzia艂aj膮 tak 偶eby mi wszystko na raz usun膮膰, tylko 偶eby da艂o si臋 funkcjonowa膰.. co za dzie艅... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boosh
hej dziewczyny, moj chlopak odjebal niezly numer i juz mam nerwa.. wczoraj to odkrylam co zrobil i dzisiaj mnie wywalilo-mdlosci, slabo, dusznosci, teraz niby zjadlam obiad ale gula w gardle i dusznosc dalej.. ja pierdziele:( nienawidze tego. nie chce mi sie szczerze mowiac pisac o tej nerwicy, to jest cos, o czym jak juz to wole mowic niz pisac, jakos tak mam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pumana
Mo偶e ktos odezwie sie kto ma agorafobie :( Mam to dziadostwo od lat, praktycznie nic nie mam z zycia, bo na dodatek przeszlam zawal serca. Po tabletkach wyjde tylko na zakupy, ale marzy mi sie rower. Boze jak ja bym chciala sobie pojechac gdzies na nim, ale mam blokade, bo moze mnie zlapac atak paniki gdzies dalej od domu i nie wiem co wtedy:( Moze ktos mi powie jak sobie z tym radzic, bo ja probuje juz wszelkich sposobow, a ten zawal mnie dobil jeszcze. To siedzenie w czterech scianach doprowadza mnie do rozpaczy :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pumana
w moim miescie nie ma psychologa nie mam nawet z kim do niego jezdzic (20 km)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 inna234
polecam terapie na agorafobie , na to nie ma radyprzyczyna l臋ku tkwia g艂臋boko w podswiadomosci ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczikaczi
jeju, jak mi si臋 smutno robi jak czytam o waszych problemach. trzymajcie si臋, b臋dzie dobrze! :) za to ja dzisiaj mia艂am akcj臋 w szkole. dobrze lekcje si臋 nie zacz臋艂y a mi ju偶 niedobrze si臋 zrobi艂o, obla艂y mnie poty, do tego ko艂atanie serca, zawroty g艂owy itp. posz艂am do piel臋gniarki i ta a偶 chcia艂a pogotowie wzywa膰, bo jak to ona stwierdzi艂a, mia艂am 'wielk膮 tachykardi臋 i wysokie ci艣nienie'. ale zadzwoni艂a po rodzic贸w i kiedy przyjechali oboje, porozmawiali z piel臋gniark膮 i zobaczyli, 偶e ledwo le偶臋, to w ko艅cu zrozumieli, 偶e naprawd臋 co艣 mi dolega. pojecha艂am do lekarza, opowiedzia艂am jej wszystko, doda艂am, 偶e cz臋sto mam ochot臋 wybuchn膮膰 p艂aczem, to ona powiedzia艂a, 偶e to emocjonalne, bo widzi, 偶e ja jestem taka wra偶liwa i za dobra i si臋 wszystkim przejmuj臋... poleci艂a 偶ebym posz艂a do psychiatry po jakie艣 艂agodne leki, bo widzi jak si臋 z tym m臋cz臋. w ko艅cu moi rodzice zobaczyli, 偶e mam problem. do tego doszed艂 b贸l brzucha i biegunka, ale to te偶 raczej z nerw贸w. ech :(

Udost臋pnij ten post

kaczikaczi w sumie dobrze sie sta艂o ze rodzice sie dowiedzieli i uwierzyli, powinnas teraz bez problemu isc do lekarza i psychologa a na pewno Ci to pomo偶e:)!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moze nie do lekarza
bo lekarze nie lecza a do psychologo tez nie bo nie ma odpowiedniej wiedzy ani doswiadczenia,ale do psychoterapeuty a moze na grupe???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pumana
Witam, Czy nie orintuje sie ktoras z Was czy jest sanatorium gdzie s膮 terapie grupowe (chodzi mi o agorafobie)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kijci w oko0910
a w internecie sobie sprawdz! nie wiesz od czego masz internet?? tel tez masz podzwon i sie popytaj , ale z tego co wiem to terpaia jest tylko w opsrodku stacjnarnym

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰