Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 stary nerwus

Moja nerwica.....cd..

Polecane posty

ja tez kiepsko sie czuje, cala noc nie spalam tylko czuwalam , w ogole masakra, jestem zmeczona i w napieciu , boje sie sama nie wiem czego , mam biegunke. czegos mi brakuje nie wiem czego . :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
ja tez wczoraj i dzis rano zastanawialam si臋 czego ja sie boj臋???? i nie umiem sobie na te pytanie odpowiedzie膰- bo serce walilo z rana jak oszalale Szkoda, 偶e teraz nie bede mogla isc do pyschologa bo ma urlop:(

Udost臋pnij ten post

dokladnie mialam to samo , jakis irracjonalny l臋k ,przez to mam zrypany caly dzie艅- jestem os艂abiona , nie wiem co jeszcze mnie spotka !!! w razie co mam pod r臋ka hydroksyzyn臋 bo mam dosc meczarni. pogoda cudowna a ja zmartwiona jakby nie wiem co sie zdarzy艂o, cos sobie wkrecilam znowu :/

Udost臋pnij ten post

Pr贸偶no艣膰 czyni nas tak samo 艣lepymi i s艂abymi jak owego kr贸la, kt贸rego nowe szaty by艂y utkane z jego w艂asnych iluzji. Jednak偶e nasze symptomy s膮 nieprzekupne zmu- szaj膮 nas do uczciwo艣ci. Pokazuj膮, przez sam fakt swego istnienia, czego nam jeszcze w rzeczywisto艣ci brakuje, na przeszkodzie czemu stoimy wci膮偶 jeszcze, co le偶y w cieniu, i chcia艂oby si臋 urzeczywistni膰, i w kt贸rym miejscu stali艣my si臋 jednostronni. Symptomy pokazuj膮 nam, przez sw膮 wierno艣膰 lub ponowne pojawienie si臋, 偶e danego problemu bynajmniej nie rozwi膮zali艣my tak szybko i ostatecznie, jak zazwyczaj sobie wmawiamy. Choroba zawsze wskazuje na ma艂o艣膰 i bezsilno艣膰 cz艂owieka, zw艂aszcza wtedy, gdy on szczeg贸lnie mocno wierzy, 偶e dzi臋ki swej w艂adzy jest w stanie zmieni膰 bieg los贸w 艣wia- ta. Wystarczy b贸l z臋ba, zastrza艂, grypa albo biegunka, by promieniej膮cego zwyci臋zc臋 zamieni膰 w 偶a艂osn膮 kreatur臋. I w艂a艣nie tego nienawidzimy w chorobie.

Udost臋pnij ten post

Wiele zwrot贸w j臋zykowych wyra偶a t臋 analogi臋 mi臋dzy procesami psychicznymi a somatycznymi: Kiedy o tym my艣l臋, robi mi si臋 niedo- brze, albo: mdli mnie na jego widok. Md艂o艣ci sygnalizuj膮 odrzucenie czego艣, czego mie膰 nie chcemy, i dlatego zalega nam to w 偶o艂膮dku. R贸wnie偶 niepohamowane jedzenie mo- 偶e doprowadzi膰 do md艂o艣ci. Dotyczy to nie tylko naszego cia艂a. Mo偶emy r贸wnie偶 艣wiadomo艣膰 zape艂ni膰 tak膮 mnogo艣ci膮 nieodpowiednich rzeczy, 偶e nie b臋dzie jej to s艂u偶y膰, gdy偶 nie zdo艂a ich strawi膰. Md艂o艣ci koniec ko艅c贸w mog膮 doprowadzi膰 do wymiot贸w. Cz艂owiek pozbywa si臋 wtedy rzeczy i dozna艅, kt贸rych nie chce wch艂on膮膰, przyj膮膰, zintegrowa膰 ze sob膮. Wymioty s膮 gwa艂townym przejawem obrony i niech臋ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to zalezy ile i jaki magnez
Bardzo dobrze rozumujesz agni-s

Udost臋pnij ten post

no ja chyba dzis na noc wezme hydroksyzyn臋, troch臋 sie zajelam robieniem porzadkow to lepiej sie poczulam, ale teraz od godziny mi jezdzi w brzuchu, no trudno jak mnie spotka spedzenie czasu w wc to musze pamietac o tym 偶e to nie bedzie trwa艂o wiecznie!:) Eh i jeszcze u mnie w domu sie k艂贸c膮, bo przyjechal wujek z daleka i zamieszanie sieje! Mam nadziej臋, 偶e niedziela szybko nadejdzie i sobie pojedzie w koncu bo mam tez stresa przez niego:(A moj chlopak juz lepiej sie czuje- sam nie wie co to by艂o czy to jakis wirus, ale raczej tak bo nic takiego nie jad艂 co by mu zaszkodzi艂o:(

Udost臋pnij ten post

a propo Tonisolu to bra艂am pare razy ale efekt贸w nie wida膰 wi臋c to chyba bardzo s艂abe jest, albo trzeba sie psychicznie nastawi膰 na popraw臋0tak jak w przypadku placebo.

Udost臋pnij ten post

ja swego czasu tez bralam rozne tonisole , ziolowe , w syropie nerwosol akurat ten dobry 15min dziala i koniec-strata pieniedzy byla dla mnie i jakos rok obylo sie bez niczego tylko magnez, teraz niedawno poprosilam lekarza o hydroksyzyne i wzielam raz na wieczor , boze cudownie mi sie spalo , luz i w ogole .Zadnych ziolowych juz nie kupuje ale mam przy sobie tylko validol on tez dosc dlugo dziala na mnie -tabl do ssania sa super. Bo hydroksyzyny nie moge wziac w dzien bo na sen mnie bierze. A moj maz raz sobie wzi膮l hydroksyzyne to caly dzien przespal , ale sie usmialam szok. W ogole mowi ze nic nie pamieta z tego dnia , a jak sluchal muzyki w sluchawkach to mowi ze jakby w tej muzyce odlatywal , co sie z nim dzialo to kosmos!! :D na mnie dziala super zadnych efektow ubocznych tylko relaks i spac.Teraz juz mnie telepie bo boje sie ze nie zasne tak jak wczoraj , masakra. A cos mi sie chyba pogorszylo , po roku , jakby l臋ki wrocily ??? ;/ nie wiem co chodzi , ale obserwuje siebie spokojnie choc tak jak pisalam wczesniej wydaje mi sie ze wychodza mi te emocje na wierzch te t艂umione w dziecinstwie. P艂acze prawie codziennie co sie w ogole nie zdarzalo u mnie nigdy ,balam sie p艂膮czu bo to s艂abosc oznaczalo u mnie. Teraz wzruszam sie do 艂ez nawet przy muzyce . Szok. Ale dzis kiepskie dzien taki l臋k wrrrr i b贸l w klatce piersiowej. Juz ja to znam ,te objawy ... nie poddam sie ,,moje mechanizmy obronne s膮 okropne :( ale sypie sie r贸wno , zaczynam odczuwac choc tak jak dzis dopiero moge nazwac uczucia , wczoraj nie wiedzialam co czuje i czwgo sie boje , nic kompletnie byl tylko L臉K, teraz jestem wrazliwa , niepewna :/ czasami nie wiem czego sie boje ,po prostu nie wiem...ucze sie odr贸zniac l臋k irracjonalny od starchu ale dla mnie to jedno i to samo , ja lek irracjonalny traktuje jak najgorsze zagrozenie :( modle sie zeby dzis bylo dobrze spac bo wygladam strasznie po nieprzespanej nocy :/

Udost臋pnij ten post

Z zebem juz lepiej , wzi臋艂am sie za robote od rana porzadki , sprz膮ta艂am w piwnicy zadzwoni艂 te4lefon u mnie na g贸rze wi臋c szybko z piwnicy na pietro do telefonu wzi臋艂am do reki i jak mnie z艂apa艂 b贸l w sercu taki naprawde inny niz zawsze silny b贸l w klatce czu艂am a偶 w plecach trwa艂 mo偶e 5 sekund od razu strach i to przeokropny strach puls od razu przyspieszy艂 do t6ego zaraz pojawi艂y sie dodatkowe skurcze serca b贸l brzucha i md艂o艣ci by艂am juz pewna 偶e to bedzier zawa艂 i zn贸w wpad艂amw paranoje zn贸w ca艂y dzie艅 jedna my艣l 偶e mam jednak chore serce i teraz juz przy wysi艂ku zaczyna szwankowa膰 , ca艂y dzie艅 mialam juz dio kitu a teraz ci膮gle sie boje 偶eby zn贸w mnie nie z艂apa艂o i ca艂y czas jestem w napi臋ciu ........dziewczyny tak jak wy macie l臋k z wymiotami tak ja z sercem nie potrafie tego przezwyci臋偶y膰 ........czy przy ewentualnej nerwicy serca mo偶e pojawiac sie taki b贸l ??????????? prosz臋 o odpowiad偶 .......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiktorynka 13a
przeciez dokladnie wiesz ,ze nerwica serca wlasnie tak sie objawia,ale napewno chcesz uslyszec jeszcze potwierdzenia od nas,zeby sie lepiej poczuc,rozumie,tez potrzebuje ,nieraz takiego potwierdzenia ,ze to tylko nerwy,a na forum pisala nawet mloda dziewczyna ,ktora byla sportsmenka.nawet brala udzial w jakis zawodach,teraz nie robi nic z tych rzeczy ,bo jej serducho nie nadaza,boli ja przy kazdym energicznym ruchu,laska zdrowa od a do z,badala sie wielokrotnie,nerwica ja wykancza,tak jak i ciebie,pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oczywi艣cie psychoterapia
w toku? :) Bo bez niej mo偶ecie tu sobie pisa膰 do usranej 艣mierci!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwica i agrofobia oj meczy
Postanowi艂em si臋 zapisa膰 do tego forum z kilku powod贸w. Po pierwsze od 6 lat zmagam si臋 z tym co potocznie nazywa si臋 nerwic膮, a od 2 lat mam l臋k napadowy z agorafobi膮. Ch臋tnie poczytam i poklikam z osobami kt贸re te偶 s膮 tym dotkni臋te i wiedz膮 co to znaczy mie膰 ten cholerny l臋k napadowy i agorafobie. Po drugie jako 偶e przez t膮 swoj膮 przygod臋 z tymi dolegliwo艣ciami zainteresowa艂em si臋 psychologi膮 pod k膮tem zaburze艅 l臋kowych i depresyjnych, przez 2 lata moja wiedza z tego kr臋gu wci膮偶 si臋 zg艂臋bia, i na tyle ile mog臋 chcia艂bym si臋 z ni膮 podzieli膰 z Wami :) Moi drodzy u mnie sprawa przedstawia si臋 nast臋puj膮co: Od 6 lat zmagam si臋 z nerwic膮 (zaburzenia l臋kowe w kategorii lekarskiej). Zacz臋艂o si臋 to w do艣膰 ci臋偶kim okresie mojego 偶ycia, zderzy艂o si臋 ze sob膮 kilka wydarze艅 kt贸re mo偶na by powiedzie膰 nadwyr臋偶y艂y moj膮 wytrzyma艂o艣膰 psychiczn膮 i zacz臋艂a si臋 nerwica... Zaburzenia rytmu serca, skurcze dodatkowe wra偶enia jak by serce stawa艂o, wypada艂y skurcze, przekr臋ca艂o si臋, nadkwa艣no艣膰 偶o艂膮dka, jelito dra偶liwe, nadwra偶liwo艣膰 na bod藕ce, zmiany nastroju, wybuchy z艂o艣ci,uczucie jak bym by艂 na co艣 bardzo chory... Wtedy zacz膮艂em wizyty u lekarzy kt贸rzy ach szkoda gada膰... 1 diagnoza angina ... 3 tyg bra艂em antybiotyk nie pomaga艂o. Poszed艂em do nast臋pnego lekarza, kt贸ry stwierdzi艂 偶e ja przecie偶 mam zaburzenia rytmu serca... a nie 偶adn膮 angin臋. Lekarze lekarze diagnozy... nerwica - silne napi臋cie uk艂adu wegetatywnego (wida膰 to w zapisie ekg) i nic pozatym... Tak sobie 偶y艂em ze swoimi hipochondrycznymi akcjami, atakami serca, itd.. a偶 do momentu pierwszego ataku paniki. Od tego si臋 zacz臋艂o rok temu... sta艂em na przystanku czeka艂em na autobus do pracy. Nagle serce zaczyna 艂omota膰 jak szalone, nogi uginaj膮 si臋 podemn膮 mam wra偶enie 偶e zaraz upadn臋, musia艂em usi膮艣膰, droga do pracy by艂a straszna mia艂em wra偶enie 偶e zaraz umr臋. Uderzenia zimna gor膮ca r臋ce si臋 trz臋s膮, dusi d艂awi w gardle i klatce piersiowej. Bo偶e co mi jest ... Kolega mnie odwi贸z艂 na pogotowie, lekarka si臋 wystraszy艂a bo by艂em blady jak trup co艣 w sercu wys艂ucha艂a i zaraz na obserwacje kardiologiczn膮 wys艂a艂a. Pani kardilog nie by艂a zbyt mi艂a ale zaraz si臋 na rzeczy pozna艂a.. spyta艂a mnie co ja robi臋 ze swoimi emocjami! mam serce zdrowe nic nie wida膰 po zatym, 偶e serce bije jak szalone i napi臋cie jest straszne. Odes艂a艂a mnie z diagnoz膮 zaburzenia rytmu serca na tle nerwicowym i kaza艂a pracowa膰 nad sob膮 i nie zawraca膰 g艂owy ... Zacz膮艂em robi膰 badania badania testy... nic wszystko nawet w bardzo dobrym porz膮dku. Ataki zacz臋艂y si臋 pojawia膰 cz臋艣ciej, i zauwa偶y艂em 偶e wychodz臋 z domu coraz rzadziej, moje 偶ycie towarzyskie podupad艂o, wol臋 siedzie膰 w domu. Ale jako艣 dawa艂em rad臋 raz ok, raz nie ok i w k贸艂ko. Postanowi艂em i艣膰 do psychologa, potem do psychiatry diagnoza zaburzenia l臋kowe, l臋k napadowy z agorafobi膮. Zapisywa艂a mi r贸偶ne leki, ale ich dzia艂anie jest takie jak sami mo偶ecie poczyta膰 na tym forum raz dzia艂aj膮 raz nie, jedne maj膮 wi臋cej skutk贸w ubocznych ni偶 terepeutycznych, inne tylko t艂umi膮 l臋k i inne objawy, jeszcze inne robi膮 z cz艂owieka jarzyn臋, kt贸ra ju偶 nic nie czuje. W przerywaniu samego ataku paniki bardzo przydatne s膮 benzodiazepiny ja osobi艣cie bra艂em oxazepam. Ale to s膮 leki kt贸re dzia艂aj膮 kr贸tko, uzale偶niaj膮, i w miar臋 czasu szybko wzrasta ich tolerancja przez organizm tzn dawka wcze艣niejsza nie wystarczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nerwica i agrofobia oj meczy
Witam wszystkich! ostatnio wpad艂em na taki pomys艂 aby nawi膮za kontakt z lud藕mi z podobnymi problemami jak ja, a mo偶e i utworzyc internetow膮 grup臋 wsparcia dla os贸b z zaburzeniami l臋kowymi. Z osobami z Wroc艂awia chetnie nawi膮za艂 bym tak偶e kontakt osobisty. Po kr贸tce od 8 lat zmagam si臋 z nerwic膮, depresj膮. Mam zdiagnozowane BPD, napady l臋ku z agorafobi膮, l臋ki spo艂eczne i stany depresyjne. Przeszed艂em kilka kuracji na lekach, psychoterapie indywidualn膮 i intensywna 3 miesieczn膮 terapi臋 grupow膮. Jako 偶e na poczatku nic mi nie pomaga艂o wko艅cu sam zainteresowa艂em si臋 tematem l臋k贸w, depresji i psychologi膮 osobowo艣ci. Zebra艂em do艣c poka藕ny zas贸b wiedzy na ten temat. Niekt贸re rzeczy opisa艂em na postach tego portalu - odsy艂am do lektury :) Moim zamiarem jest nawi膮zanie kontaktu z osobami o podobnych problemach. Ze swojego do艣wiadczenia wiem 偶e wsparcie os贸b podobnie my艣l膮cych bardzo du偶o daje. Mo偶e pom贸c samemu sobie jak i innym. Zapraszam na poczatek do korespondencji, wymiany zda艅 i do艣wiadcze艅 zar贸wno na forum jak i osobi艣cie :) moje namiary : email: ganadeva@o2.pl , nr gg : 3049357 pozdrawiam wszystkich znerwicowanych i nie tylko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a sam sobie pomog艂e艣
tzn wyszed艂e艣 z nerwicy? Bo skoro nie, to chyba lepiej dalej kontynuowa膰 psychoterapi臋 a na forum dzieli膰 si臋 sukcesami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczera234
bianka tylko psychoterapia ci pomoze ,sama nigdy sobie nie poradzisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiktorynka13a
do nerwica oj meczy,a meczy franca,meczy,pomimo ze nie mam typowych atakow paniki,to mam lek wolnoplynacy,przez prawie caly dzien i tez uczucie jakbym byla chora,mam czesto drgawki z zimna a goraca twarz,to jelito drazliwe,uczucie mdlosci ,gol w gardle ,suchosc,i bole miesni ,stawow,serce ok,tez szukam organicznej choroby i nie wierze ze emocje tak bola,coz ciezko sobie pomoc ,co zrobic zeby organizm nie odbieral mylnych bodzcow,zeby napiecie nerwowe nie bolalo,trzeba zmniejszyc to napiecie,ale ja nawet nie czuje napiecia nerwowego,czuje sie spokojna i co dolegliwosci fizyczne nie znikaja ,dlaczego,co zrobic ,zeby bylo lepiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczera234
tak emocje tak bola jak sa w podsiadomosci ,nawet do smierci beda sie saczyc w postaci b贸lu ,wiem co m贸wie bo na terapii jak do tych emocji dotar艂am to jakby ze mnie ktos sciagnal tone betonu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szczera234
emocje wejda w kazdy narz膮d w organizmie...nawet mam taka ksiazke o tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psychotropy
Ja tez mam taka ksi膮偶ke Louisy szczera234

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiktorynka13a
podaj prosze dokladny tytul tej ksiazki i autora,dzieksy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ksiazkami chcesz si臋 wyleczyc
???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psychotropy
Nie to ,ze ksiazkami chce sie wyleczyc,tylko ksiazki maja to do siebie,ze podaja wiedze,kt贸ra moze byc przydatna w leczeniu sibie,wiesz ksiazkami chcesz si臋 wyleczyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 samoleczenie nerwicy
nie istnieje! Musi by膰 specjalista od nerwic czyli psychoterapeuta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w sytuacjach
gdzie sobie sama nie mozesz poradzic z nerwica ,trzeba udac sie do psychoterapeuty,ale gdy mosz sama sobie pom贸c,to oczywiscie ,niegdzie chodzic nie musisz wiesz samoleczenie nerwicy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powodzenia w samoleczeniu
:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w sytuacjach
wiesz ile os贸b ma nerwice????czesc z nich w艂asnie sama sobie radzi tu nie ma co kpi膰 z samoleczenia,bo nawet podczas chodzenia do psychoterapeuty,wszystko musisz robic same,a jezeli znasz mechanizmy i przyczyny powstawania nerwicy,jezeli juz wiesz jak funkcjonuje cz艂owiek,mozesz bez niczyjej pomocy spokojnie dac rade tylko,ze trzeba miec wiedze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w sytuacjach
Kazdy sam dla siebie jest najlepszym specjalista

Udost臋pnij ten post

dziewczyny nawet terapeuta nie pomoze jak sie samemu nie wezmie za prace. to tak nie dziala jak myslicie ze ide na terapie i juz bede zdrowa bo tam dostane wiedze i zlota recepte , to jest praca ktora trzeba samemu wykonac , znam ludzi po terapii , ktorzy dalej sobie w ogole nie radza .... wazne jest czytanie ksiazek i szukanie wiedzy na temat tego co nas dotyka by sobie uswiadomic co moze nas spotkac , oswoic sie z l臋kami , czytanie duzo daje ,poszerza nasza swiadomosc...

Udost臋pnij ten post

terapeuta nie wiem co nam dolega , dop贸ki mu sami tego nie przekazemy.a zeby wiedziec co jest grane czasami trzeba sobie poczytac by nie byc nabitym w butelke , bo mnie juz lekarz prywatny wykorzystal po chamsku i 100z艂 poszlo w b艂oto , a tylko dlatego ze l臋k u mnie wz膮艂 g贸re !!!

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰