Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sumire88

Tabletki yasminelle... kto pomoże?

Polecane posty

Gość anuleczka555
JA BIORE:))

Gość Sumire88
Od półtora tygodnia biorę yasminelle i od tego czasu mam nieprzyjemne dolegliwości: ból głowy, nudności i silny ból brzucha. Dzwoniłam do ginekologa, ale każe mi czekać do swojego powrotu i mimo dolegliwości dalej brać te tabletki. Czy ktoś też tak miał? Co radzicie zrobić? Z góry dzięku za odzew

na poczatku brania bardzo czesto obserwuje sie takie dolegliwsoci..narazie lepiej brac narazie dalej, zobaczysz co bedzie po pierwszym opakowaniu..organizm moze sie jeszcze przystosowac i Twoje samopoczucie poprawi sie..jesli jednak tak nie bedzie to bedzie potrzeba zmienienia tabletek

Gość spokojnie bez nerwow
Hej ! Ja bralam yasminelle 2 lata temu. Zrobilam przerwe i biore wlasnie pierwszy miesiac. Przez ponad 2 tyg mialam bole brzucha i zle sie czulam, lekkie plamienie ale juz ok, wlasnie czekam na okres. Organizm potrzebuje 3 miesiace zeby sie przestawic. Ja osobiscie bardzo dobrze toleruje te tabletki, nie tyje, nie puchne. Ja biore je o 8 wieczorem, kiedys o 9 wieczorem i przesypiam ewentualne skutki uboczne. Naprawde sie nie zrazaj i ginekolog powie Tobie to samo. Sama jestem lek med. pozdrawiam !

Gość spokojnie bez nerwow
Aha i koniecznie bierz je dalej, zrob normalnie przerwe tygodniowa i zacznij nowe opakowanie. Nastaw sie pozytywnie ! Daj sobie troche czasu

Gość Sumire88
wielkie dzieki, twoja informacja mnie bardzo pocieszyla. naprawde bardzo dziekuje

Radze jednak isc do ginekologa. Dzieje sie cos niedobrego. Ja po yasminelle bylam wrakiem. Migreny, deprecha i nie moglam przebiec wiecej jak 10 m, bo rzygalam jak kot - tak mi glowa chciala peknac. Przesypianie problemu to ne rozwiazanie.

Gość Sumire88
wiem, ale moj ginekolog jest właśnie na urlopie i wróci dopiero od koniec tego tygodnia. wiec i tak musze jeszcze troche poczekac

Gość miammiamola
Ja już po jednej pigułce yasminelle myslałam,że wykorkuje,koszmar.

Gość blackcat
takie dolegliwości w trakcie pierwszego opakowania NIE informują że dzieje się coś złego :o Nie słuchaj tych głupot. Złe samopoczucie moze utrzymywac się nawet przez trzy opakowania. Bierz je nadal. Moje dolegliwości (ból głowy, brzucha, mdłości, uderzenia gorąca) minęły po pierwszym opakowaniu i teraz jest ok.

Gość szarlotka_krucha
ja się czułam świetnie, ale utyłam 10 kg

Gość przeraźliwie-przerażona
No wiec tak, po prostu musisz to przecierpieć bo innej rady nie ma - opakowanie musisz skończyć, ja przy moim pierwszym Yasminelle miałam jeszcze gorzej niż Ty, bo calutki miesiąc trwał mój okres, wahania nastrojow, przytyłam, wszystko mnie bolało, spuchłam, nabrzmiałam od wody jak gąbka itd itp. nawet nie chce mi sie wymieniac.. w sumie wzielam 3 opakowania tych tabletek bo czasami jest tak, ze po jakims czasie dolegliwosci ustaja ale moj gin zadecydowal zmiane na Logest, ktore sa slabsze pod wzgledem hormonow. No ale ja wzielam 3 opakowania zeby sie przekonac ze Yasminelle nie sa dla mnie, dlatego narazie nie panikuj i weź to do konca i potem skonsultuj z lekarzem czy zmienic od razu czy poczekac , bo to ze na poczatku źle sie czujesz nie oznacza ze tabletki są źle dobrane, organizm musi sie przystosowac, bo nagle dostaje dużą dawke hormonow..