Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sumire88

proszę o rade!!!!!

Polecane posty

Gość Sumire88

Od półtora tygodnia biorę yasminelle i od tego czasu mam nieprzyjemne dolegliwości: ból głowy, nudności i silny ból brzucha. Dzwoniłam do ginekologa, ale każe mi czekać do swojego powrotu i mimo dolegliwości dalej brać te tabletki. Czy ktoś też tak miał? Co radzicie zrobić? Z góry dzięku za odzew

Gość ejbisi
Ja tak miałam że się tragicznie czułam po jednych tabletkach i po prostu przerwałam ich branie - po 2 dniach wszystko wrocilo do normy. Po co sie meczyc caly miesiac? Jedynie pytanie czy kochalas sie bez zabezpieczenia bo plemniki zyją tydzien w ciele kobiety wiec mozesz przerwac branie tabletek najwczesniej po tygodniu od ostatniego stosunku bez zabezpieczenia.

Gość Sumire88
nigdy nie kocham się z chłopakiem bez prezerwatywy, ale mimo to boje się. A wiesz może czy wolno jak by cio kobietom w ciąży brać tabletki antykoncepcyjne? Ja uważam że nie, ale koleżanki zasiały we mnie ziarnko zwątpienia czy abym napewno miała racje

Gość nie przerywać
wytrzymałaś dwa tygodnie, to wytrzymasz jeszcze dwa, lepiej nie przerywać opakowania, bo sobie rozregulujesz hormony, a po co? to są tabletki hormonalne a nie pastylki czekoladowe, że jak nie smakują, to nie jesz można wymienić w takcie cyklu (przed skończeniem opakowania) na inne, ale pod kontrolą lekarza,który powi kiedy i ile po co kobiecie w ciąży tabletki anty? zastanów się...

Gość Sumire88
ale jeśli bym była w ciąży to tabletki antykoncepcyjne zagrażają ciąży czy nie?

Gość eguiiugui
jasne ze zagrazaja ciazy

zagrazaja? niee...one nawet ja podtrzymuja - przeciez to progesteron. Ale, ale..z uwagi na to, ze producent jakos musi sie asekurowac, pisza zeby przerwac. Co nie znaczy oczywiscie, ze masz sie szprycowac dalej hormonami.

Gość ja robiłam 2 testy
ja miałam to samo po tych tabletkach ,do tego na wszystkich warczałam,wszystko mnie denerwowało itd...po 3 opakowaniu dałam sobie spokój bo nie można było ze mną wytrzymać ,zabezpieczaliśmy się tylko prezerwatywom ..a teraz juz bez;)

Gość ejbisi
Ogólnie nie jest wskazane by kobiety w ciązy brały tabletki ale obecne tabletki są tak nowoczesne że w żadnym stopniu nie zagrażają dziecku ani nie uszkadzają go wiec spoks. Tak mi powiedziala lekarka.