Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina_Z

dlaczego angielski jest tak ppopularny?

Polecane posty

Gość Ewelina_Z

Gdzie bym nie poszła, czego bym nie słuchała, czytała to wszystko jest po angielsku! Czemu? Co jest w tym jezyku, że stał sie aż tak znany i lubiany. Przecież jest tyle języków np.: francuski włoski, niemiecki, rosyjski itp. Czy ktos moze mi to wytłumaczyć?

zdecydowanie glupie pytanie.. bo najwiecej ludzi na swiecie go uzywa, bo nim najlepiej sie porozumiesz z najwieksza iloscia ludzi (oczywscie pomijam ten chinski, bo on tylko w jednej czesci swiata jest uzywany)

Gość Ewelina_Z
ale mnie to juz kurwa zaczyna wkurwiać!!! ten zasrany angielski nienawidze go!!!!!!!

Gość anglistka a
to wynika z historii-anglia byla kiedys wielkim imperium ktore mialo mase kolonii i bardzo dlugo utrzymywal sie taki stan rzeczy, dlatego tez anglia, usa, kanada i australia oraz jeszcze z setka mniejszych krajow uzywa tego jezyka. wiecej ludzi na swiecie mowi po chinsku i hiszpansku ale te kraje nie mialy takiej ekspansji i wkladu w rozwoj ekonomii i nowych technologii jak np usa, ktore uroslo na skrzydlach imerium brytyjskiego, poza tym to jezyk dosc prosty i latwy do nauczenia, nie ma wielu trudnych regul jak odmiana przez przypadki czy tysiace przyimkow i wyjatkow....mam nadzieje ze wyczerpalam temat :)