Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak bardzo chce dobrej pracy

Co sie stanie jesli w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej przemilcze meza i dzieci??

Polecane posty

Gość maminkaja
właśnie, mojej znajomej na rozmowie powiedzieli że najpierw niech dzieci urodzi a potem pracy szuka, wiec "co kraj to obyczaj" zależy na kogo sie trafi

Jasne, że w CV się stanu cywilnego nie podaje, ale wiadomo jak to jest- co pracodawca to obyczaj. Jeden zapyta, drugi nie. Kłamać jednak nie warto, moim zdaniem. Mam takie tylko pytanie do autorki: skoro nie wymieniłaś dowodu osobistego to nie masz jakichś problemów w urzędach czy coś?

prowadze kadry kilku mniejszym firmom i musze przyznac ze lepszymi pracownikami sa te mezate i dzieciate bo mlode traktuja prace bardzo nieodpowiedzialnie i co najwazniejsze pracodawcy tez to widza nie tylko ja, wiec wola takie babki z dziecmi bez zagrozenia ze za miesiac czy dwa przyniosa l4 na cala ciaze potem macierzynski wychowawczy a na koniec sie dziwia ze nikt im pracy niechce pzredluzyc ja ksie wkoncu zdecyduja wrocic

tez jestem matka i wiem ze fajnie jest z dzieciatkiem posiedziec jak najdluzej w domu i ze rozne sa sytuacje zdrowotne ze czasem i cala ciaze trzeba lezec ale mam tez obraz dziewczyn ze strony pracodawcy i musze przyznac ze wymuszonych l4 jest duzo wiecej niz faktycznie potrzebnych w czasie ciazy

nie wspominajac juz o tym jak pyskate potrafia sie zrobic pracownice gdy sie juz okaze ze sa w ciazy i ze pracodawca nic im przez dlugie miesiace nie moze zrobic,niektore zmieniaja sie w diablice, ale oczywiscie nie wszystkie i pracowitym chwala za to bo nie psuja przynajmniej reputacji kobietom ktore chca pracowac

Gość proszę o pomoc44
moim zdaniem nie powinnas kłamac bo i po co ? nie wiesz czy pracodawca woli wolne kobiety czy z ustabilizowana sytuacja rodzinna? moim zdaniem jestes na lepszej pozycji niz panna a to dlatego ze dzieci masz juz odchowane i co najwyzej jak zachoruja to bedzie tydzien zwolnienia a taka panna zaraz bedzie w ciazy i odrazu beda zwolnienia ,urlop macierzynski moze i wychowawczy a pozniej drugie dziecko i tak w kółko :P

a wracajac do tematu jesli cia zalezy zeby to przemilczec nie pisz w cv stanu cywilnego i sie z mezem ani z dziecmi nie wyrywaj jak nie beda pytac ale jak juz spytaja to lepiej nie klam bo nawet jak ja dostaniesz a sie wyda to ja szybko stracisz a w swiadectwie beda mogli wpisac za klamstwo dyscyplinarke wiec po co ci takie swiadectwo w staraniach o nowa prace

a czemu dzieciata ma od razu na zwolnienia chodzić? ja przez 15 lat pracy w mojej firmie na zwolnieniu byłam tylko raz - ostatnie 30 dni ciąży, bo wszystko mi już nawalało i byłam spuchnięta jak balon, ledwie łaziam :) a na dzieci ani dnia

moja kumpela szukała pracy, jest panną bez dzieci 100 dyspozycyjną, to kierowniczka od kadr jej powiedziała, że niestety, bo tu wszysstkie pracownice mają rodziny i nie będą z nią miały wspólnych tematów :D i tak zle i tak niedobrze

"nie będa z nia mialy tematow do rozmow" dobre,pierwszy raz sie spotkalam z tym zeby kierownik sie martwil zeby pracownice mialy o czy mgadac zamiast pracowac jakas fajna ta kierowniczka ;)

ja kiedys na rozmowie uslyszalam ze mam za dobre kwalifikacje i ze szkoda mnie na takie stanowisko, dobre nie;) jak to niektorzy potrafia umiejetnie nie przyjac do pracy az sie czlowiek dobrze czuje;)

Gość wtrącę się
Luśka na takie rozmowy mogłabym chodzić codziennie. I codzień startowałabym na coraz wyższe stanowisko. Może na stanowisko dyrektora lub prezesa nie miałabym zbyt wysokich kwalifikacji ;P Było trzeba temu panu zaproponować przyjęcie jego stanowiska - swoją drogą niektórzy pracodawcy boją się zatrudniać młodych, dobrze wykształconych ludzi- właśnie z powodu strachu o swój własny tyłek i stołek ;)