Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Damiannnn

Problem

Polecane posty

Gość Damiannnn

Witam mam taki problem rok temu zapisałem się na kurs kat B niestety przez prace mogę dopiero teraz kontynuować.Odział szkoły w moim mieście został skasowany w mieście obok jest główny oddział tej szkoły zadzwoniłem tam z zapytaniem czy mogę kontynuować kurs pani powiedziała owszem ale cena kursu się zmieniła i muszę teraz dopłacić 250zł.Prawko brałem na raty jest już spłacone nie wyjeździłem ani jednej godziny jestem przed egzaminem wewnętrznym.Moje pytanie czy szkoła może sobie tak podnosić cenę?? I czy mogę zabrać to co wpłaciłem żeby ewentualnie zapisać się do innej szkoły?? Z góry dzięki za pomoc.

kiedy zapisywałeś się to powinieneś podpisać jakiś papierek, umowę miedzy tobą a szkołą - zapłaciłeś im i po sprawie - prawo nie działa wstecz

Masz umowe na pismie? Regulamin szkoly? Ostatnio UOKiK sie zajmowal szkolami jazdy i znalasl mnostwo przewinien - min wlasnie podnoszenie cen - powinno byc tak ze jesli szkola podniesie ceny to masz mozliwosc rezygnacji - i nic za to nie placisz , tzn zwracaja Ci cala kase, ew czesc jesli cos juz wyjezdzilas Inna sprawa to kredyt - moze np byl na specjalnych warunkach - w zamian za co do czegos sie zobowiazalas - czy moze to byl kredyt gotowkowy w banku, nie przez szkole? Ogolnie przecztytaj umowy, ew udaj sie do powiatowego rzecznika praw konsumenckich - tylko moze najpierw zapytaj sie w szkole - zeby wiedziec jakie oni maja zdanie (bo moze sie zgodza i wtedy nie ma afery)

Gość Damiannnn
No tak mam dowód wpłaty umowę ratalną ale umowy typowej nie mam nie było takiej.

Gość Damiannnn
Kredyt był brany w lukas bank Tytułem kurs kat B