Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123321123321123

Do jakiego wieku podawalyscie wit D3?

Polecane posty

Gość 123321123321123

do jakiego wieku i w jakich ilosciach-jak dawkowanie tlumaczyli wasi pediatrzy. moja corka ma zrosniete ciemaczko ma 17 miesiecy -6 zebow a lekarz kazal podawac do 2 lat. natomiast moej znajomej inny kazal do 3 mies zycia a jeszcze innej do 6 mies zycia-no i o co tu chodzi...?

Gość 123321123321123
prosze napiszcie jak to u was bylo bo nie chce dziecku krzywdy zrobic :(

Gość maminkaja
do pierwszego roku

ja nie wiem o co tu chodzi i od czego zalezy. moja lekarka kazala synkowi podawać codziennie po 3 krople do roku czasu. Maly ma 13 miesiecy jeszcze mu podaje bo mi zostały a to nie zaszodzi, tylko teraz po 2 kropelki mu daje, ile lekarzy tyle opinii, ale ja jestem przeczulona bo moj brat miał krzywic e jak był maly, do 5 roku zycia od niemowlęcia plakal cale noce, dostawał wit. D przez tylko 3 miesiace.

Gość gdddg
a jak dzidzia ma 3 miesiace to ile trza??

Gość to zalezy od pory roku
czy karmisz piersia i innych czynnikow.Moj maly ma 2 miesiece i dostaje 1 krople

Gość olisadebe
Dziewczyny Niemowlę karmione piersią powinno otrzymywać 400 jm witaminy D (10 mikrogramów) czyli jedną kroplę Vigantolu lub Devikapu lub kapsułkę VITA D (fajna sprawa bo wygodne) . Jesli sztucznie to zobaczcie ile jest w mleku. Jeśli dziecko zjada 10 mikrogramów dziennie to nie ma potrzeby podawania dodatkowo. Witaminę D podaje się do 2 roku życia, bo potem jak już je zwykłe mleko to ono jest wzbogacane w tę witaminę. Nie nalezy przesadzac z podawaniem witamin bo co za dużo to nie zdrowo.