Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cocoooo

aborcja

Polecane posty

Gość Cocoooo
czyzby to mozesz nie wierzyc to jest twoja sprawa. ja jestem przeciw aborcji bo to morderstwo nie wazne czy w 5 czy 25 tyg

Gość czyzbyyyyy
Tylko kto kaze usuwac zaawansowanej ciazy???? Przeciez o ciazy powinno sie juz iwedziec w 1 mies . Wtedy to chyba inaczej sytuacja wyglada

"Co należy rozumieć przez „przerywanie ciąży za pomocą częściowego porodu"? O: Ta metoda opisana została w dzienniku American Medical News. Przerwanie ciąży za pomocą częściowego porodu polega na „wydobyciu nienaruszonego płodu przez szyjkę macicy. Wyjmuje się najpierw nogi, później całą resztę w wyjątkiem głowy. Chirurg zagłębia nożyce w podstawę czaszki, otwiera je na maksymalną szerokość, aby poszerzyć otwór, po czym stosuje aspirację w celu wydobycia mózgu". Na skutek wyznań pielęgniarki, która asystowała przy wielu aborcjach dokonywanych drogą częściowego porodu i która oświadczyła, że ustawodawcy powinni obowiązkowo znajdować się na salach operacyjnych podczas dokonywania aborcji, Izba Reprezentantów Stanów Zjednoczonych przegłosowała ustawę nakładającą karę pozbawienia wolności oraz grzywnę na osobę, która wykonywałaby aborcję poprzez „poród częściowy żywego płodu, a następnie zakończyłaby ten poród, zabijając płód". Jednak veto prezydenta Billa Clintona spowodowało, że ta szczególnie barbarzyńska metoda jest nadal „legalnie" stosowana w USA do zabijania nawet donoszonych, dziewięciomiesięcznych dzieci."

Gość John Collins
a wogóle to nawet świnie dbają o swoje dzieci i nie zabijają. k..wa najpierw laski /kobiety (jak kto woli) grza się jak króliki a potem tach ciach i po problemie. to już patologia i degeneracja!

Gość Cocoooo
Dyskusja nad odczuwaniem bólu przez dziecko w łonie matki trwa już kilka lat. Nagromadzone dowody jednoznacznie wskazują na zdolność odczuwania bólu przez płód już w 11 tygodniu życia płodowego. Coraz więcej lekarzy neurologów i embriologów twierdzi, że dziecko poczęte może być zdolne do odczuwania bólu już ok. 5-6 tygodnia - wtedy, gdy zauważane są najwcześniejsze ruchy płodu.

Gość Cocoooo
czyzby od 5 tyg mozna juz zobaczyc dziecko na usg wiec od wtedy kobieta ma 100% pewnosci ze ejst w ciazy wczesniej testy lub beta ale zgadzam sie ze kto przerywa zaawansowana ciaze tzn taka po 20 tyg .gdzie dziecko czesto przezywa po aborcji i jest usmiercane przez lekarzy lub umiera w smietniku

Gość Cocoooo
Wolimy określenia zastępcze Agencja informacyjna Associated Press opublikowała materiały z przesłuchania w procesie o zgodność z konstytucją USA ustawy o aborcji w czasie porodu (Partiai Birth Abortion Ban). Ustawa wprowadziła zakaz stosowania metody przerywania zaawansowanej ciąży w drodze tzw. aborcji przy częściowym porodzie. Jest to szczególnie okrutna metoda stosowana w 20-24 tygodniu życia płodowego dziecka - lekarz prowokuje poród i wyciąga rodzące się dziecko za nóżki, przed urodzeniem się główki wbija nożyce chirurgiczne w rdzeń kręgowy u podstawy czaszki i za pomocą próżniociągu odsysa mózg, a następnie pomaga urodzić martwe dziecko. Sędzia przesłuchiwał ginekologa-aborcjonistę, który specjalizował się w przerywaniu ciąży przy częściowym porodzie. Oto fragmenty tego osobliwego dialogu: Sędzia: Czy płód odczuwa ból? Ginekolog: Eeee, nie jestem pewien... Nie są mi znane żadne badania, które potwierdzają, że płód odczuwa ból. Sędzia: Czy kiedykolwiek zastanawiał się pan nad takim pytaniem? Ginekolog: Nie. Sędzia: Nigdy takie pytanie nie przyszło panu do głowy? Ginekolog: Nie. Sędzia: Czy informujecie matkę, że będziecie odsysać mózg z czaszki dziecka? Ginekolog: Nie używamy takich terminów. Mówimy raczej: dekompresja czaszki lub redukcja zawartości czaszki. Sędzia: Czy kobieta może nie zrozumieć o co chodzi? Ginekolog: Staramy się unikać sformułowań zbyt przykrych, drastycznych lub nazbyt obrazowych dla pacjentki.

Gość Cocoooo
czesc kobiet jest wprowadzana w blad bo takie kliniki aborcyjne chca zarobic i zawsze chwala aborcje swietnie opisane sa takie taktyki w ksiazce pieniadze splamione krwia czytalam w necie fragmenty mam zamiar ja kupic .oszukuja koboety ze dziecko 14 tyg lub mlodsze to zlepek komorek i nigdy nie zgadzaja sie pokazac zwlok matka.a jak wiadomo dziecko od 7 tyg przypomina juz prawie czlowieka a nie zlepek komorek

Gość czyzbyyyyy
o aborcji faramkologicznej tez masz takie zdanie?

Gość czyzbyyyyy
Czy dla ciebie to nie ma roznicy?

dotyczące przerywania ciąży? O: We Francji i w Wielkiej Brytanii używano silnego syntetycznego sterydu do dokonywania aborcji między piątym a siódmym tygodniem ciąży. W Stanach Zjednoczonych Urząd Kontroli Farmaceutycznej i Żywnościowej wydał broszurę ostrzegającą przed używaniem pigułki RU-486, zakazując jej importu do Stanów Zjednoczonych dla celów osobistych, z uwagi na niebezpieczeństwo, jakie stanowi ona dla kobiet. Jeszcze niedawno, zanim pigułka RU-486 została wprowadzona do obrotu, laboratorium, które ją produkowało, zalecało posiadanie do dyspozycji, w trakcie jej stosowania, ratunkowego sprzętu reanimacyjnego. „RU-486 nie jest łatwa w użyciu", przyznawał były prezes Roussel Uclaf, Edouard Saking.3 „Kobieta, która zamierza tą metodą przerwać ciążę, musi «żyć» z dokonaną aborcją przez co najmniej tydzień. Jest to przerażające przeżycie psychologiczne".4

Gość Cocoooo
przewaznie do aborcji farmakologicznej sa uzywane leki ktore nie powinny byc brane przez kobiete w ciazy bo powoduja poronienie.kobiety czesto maja krwotoki i moga sie wykrwawic na smierc i lekarze lub osoby ktore te tabeltki daja kobieta informuja je zeby w przeciagu 30min czy godziny mogly dotrzec do szpitala jak by cos sie stalo lub te ktore sa chore na serce maja wziac tabletke najlepiej bedac w szpitalu zeby odrazu uzyskac pomoc w razie komplikacji.jesli dziecko ma wady lub zagraza zyciu matki lub gdy kobieta zostala zgwalcona to wtedy jesli nie ma innego wyjscia to nwtedy aborcja farmakologiczna aczkolwiek ja bym tez jej sie nie poddala nawet w ww przypadkach

Prostaglandyny są to hormony wywołujące skurcze porodowe. Mogą one zostać wstrzyknięte do błony owodniowej lub zaaplikowane jako czopek dopochwowy. W wyniku ich działania u matki rozpoczyna się poród, a dziecko rodzi się albo martwe, albo zbyt małe, by było zdolne do życia poza macicą. Następnie dziecko pozostawione jest bez opieki i umiera.

Gość viksiak
ja mysle ze jakbyście stanęły przed bardzo trudna sytuacja z która wiąże sie usunięcie ciąży to inaczej byście pisały. Nie popieram takich metod ale wiem że czasami nie ma wyjścia...wiem wiem białe łóżeczka i te sprawy, ale czasami zycie nie jest takie proste jak sie wydaje

Gość Cocoooo
zawsze mozna urodzic i oddac ,lub mieszkac w domu samotnej matki .oczywiscie sa rozne sytuacje i czasami jest bardzo ciezko jeszcze umiem zrozumiec taka kobiete ktora usunie bo nie miala pieniedzy czy mieszkania lub rodzica ja zmusili ale nie zrozumiem nigdy takich co sie bzykaja z roznymi a potem ida sie skrobac bez zadnego wyrzutu sumienia jak by to bylo wyrwanie zeba...

Doktor Keith Moore, embriolog, oświadcza zresztą: „Każdy z nas rozpoczął swe życie jako jedna jednokomórkowa zygota".12 Jak stwierdza podręcznik położnictwa, cytowany w poprzednim przypisie, dopiero co poczęte dziecko posiada kod genetyczny jemu tylko właściwy, który jest odmienny od komórek rozrodczych ojca i matki. Oczywiście, na planie biologicznym zygota bynajmniej nie jest bytem bezosobowym, ale jest nią lub nim w miniaturze, ponieważ jego komórka jest albo męska, albo żeńska. On lub ona jest nową istotą ludzką, jedyną i kompletną. Jedyną, ponieważ nigdy przedtem nie istniała identyczna istota ludzka, i nigdy też istnieć nie będzie. Jak twierdzi Landrum Shuttles, MD, oraz David Rorvik, „poczęcie daje życie i czyni to życie jedynym w swoim rodzaju".13 Kompletną, ponieważ kod genetyczny (genotyp) zygoty zawiera informacje o wszystkich cechach charakterystycznych nowej istoty ludzkiej, takie jak wzrost, kolor oczu, włosów, skóry itp. „Genotyp - odziedziczone cechy charakterystyczne jedynej w swoim rodzaju istoty ludzkiej -jest ustalony już w trakcie procesu poczęcia" - piszą Shuttles i Rorvik - „i pozostanie taki przez całe życie nowej istoty ludzkiej".14

Cocoooo Dzieki za umieszczenie tego posta, ja mam dwojke dzieciaczków i w zyciu nie przeszlo mi przez mysl aby zrobic cos tak okrutnego. A dziekuje Tobie za ten post bo ja juz sama nie wiem jak docierac do tych kobiet które chca dokonac aborcji. Ja pierwszej ciazy nie planowalam, ale jak tylko dowiedzialam sie o ciazy, jak tylko zobaczylam tą mała fasolke to od razu ja pokochalam:) Wiem ze kobiety które dokonuja aborcji maja pozniej straszna traume. Moja kolezanka niestety to zrobila. Lekarz prywatny mowil jej ze to nic takiego, wywolal jej skurcze, normalnie musiala rodzic co prawda malusienkie dziecko ale jednak. Podchodzila do tej sprawy strasznie rzeczowo, zarzekala sie ze wie co robi, wrecz bylam pewna ze ona nie lubi dzieci. Jednak po wszystkim ma depresje do dzisiaj :(

Gość ahah
Racja.Ostatnio tu na kafe kobieta powiedziala ze wyskrobala sie bo marzyla o dziewczynce a to byl chlopczyk.Tego nie zrozumiem.

dokładnie są różne ciezkie sytuacje w życiu, ale ile jest takich bezmyslnych kobiet które z błachych powodów wybieraja aborcje

ja jestem w szoku po ty co tu przeczytałam te metody zabijania sa straszne ,mam jedno dziecko narazie wicej nieplanuje ale choc byjeszcze było mi dane 5 razy zajsc w coze nigdy nieusune,nigdy!!!!

Gość Cocoooo
swinka pepe tez uwazam ze to jest potrzebne bo np. w usa lub uk kobiety tak naprawde mysle nie zdaja sobie sprawy co robia lekarze zbijaja na nich kase zachwalaja najlepsza aborcje przedstawiaja dzieci jako kawalki nablonka lub zlepek komorek .nie mowia nigdy jak naprawde bedzie przebiegal zabieg ze trzeba cialko rozpolowic w ciazy zaawansowanej itd ahah naprawde byla tu taka?? ja chcialabym tez dziewczynke ale chlopczyk tez bedzie super najwazniejsze zeby bylo zdrowe na 1 usg wyszlo mi ze bedzie dziewczynka na 2 ze chlopak nie wiem jak mozna byloby sie zalamac z tego powodu i jeszcze usunac dziecko ..szok

Gość Cocoooo
mimi podpisuje sie dwoma rekami ja tez tak jak by mi bylo dane to nawet 10 ale nigdy nie usunac!

Gość ahah
Tak byla taka jak znajde jej wypowiedz to wkleje.Szok.

Gość Cocoooo
ahah straszne taka kobieta nie powinna juz nigdy zostac matka..

kiedys byl taki temat w "rozmowach w toku" u drzyzgi. Dziwie sie ze w taki sposob nie poruszyli tego tematu jak Cocoooo, wydaje mis ie ze tak lepiej mozna dotrzec do swiadomosci kobiet. Jak slysze o tych feministkach co chca aby aborcja byla legalna, bo one sa kobietami, to ich ciala itd i nikt nie bedzie im mówil co maja robic to mnie krew zalewa. W takim razie pytam "a skoro nie chcecie dzieci, to czy z seksu tez zrezygnowalyscie?" wkurzaja mnei te babska, z drugiej strony chca jeszcze zaplodnien in vitro, zaczynam sie zastanawiac w jakim kierunku zmierza swiat, dzieci beda traktowane jak zabawki, laleczki, fajne bo modne, bo Angelina Jolie urodzila i wyglada swietnie z dziecmi to my tez chcemy, ale nei chcemy facetów wiec sobie zrobie z probówki... wrrr normalnie frustruje mnei to :/

Gość aborja...nie
Coś się stało, Ja żyję, Ja naprawdę żyję. Dar życia otrzymałam, i braciszka mojego z boku poznałam. On też prawdziwie się raduje I świata ze mną oczekuje. Dzięki Ci Mamusiu! I kochany Tatusiu! Braciszku! Patrz, coś się stało, Jakieś światło się tu dostało, Jakieś narzędzie błyszczące... Ała! Jakie kłujące! Braciszku co oni Ci robią? Dlaczego dziurę w brzuszku Ci skrobią? Mamusiu! Braciszka rozrywają! Rączki mu powyrywają! Właśnie wykłuli mu oczko I serduszko rozdarli głęboko. Jestem krwią braciszka umazana Mamusiu moja Kochana! Już nie ma Nas dwoje - zostałam sama! Sama jak kłoda na morze rzucana Jak Ja się Mamusiu boję! Pocę się w kolorze krwi. Mamusiu! Nie pozwól umrzeć i mnie! MAMUSIU! Ten potwór paluszki mi obcina, Już jest kaleką Twoja dziecina! Mamusiu! Co Ja takiego zrobiłam? Ja tylko życiem się cieszyłam! Mamusiu! Ja jestem miłością Boga dla ciebie, On naprawdę chce mieć nas w niebie? Jego miłość nigdy sie nie kończy, Nawet po śmierci się sączy Ratunku mamo! On urwał mi już kolanko! Tatusiu! Ja będę Twoim Skarbeczkiem, Będę Twoim małym Aniołeczkiem, ale pomóż mi, Niech nie wyrywa mi drugiej rączki! Mamusiu! Tatusiu! Ja mogę być głodna, nie potrzebuję pieniędzy. Kochani! Ja mogę żyć w nędzy, Ale nie pozwólcie, aby mnie zamordowali I życie mi odebrali! Mamusiu, Ja jestem jeszcze mała, Ja będę zawsze Cię Kochała! W Twojej starości będę Promyczkiem słońca, Będę miłością Cię obdarzała do dni Twoich końca. Mamusiu! Jakiś błyszczący nóż gardło podrzyna mi już. Nawet nie wiem jak Wy wyglądacie I dlaczego mnie nie kochacie? Mamusiu! Czy Ja umieram dlatego, że Tatuś Cię dręczy? Że Cię nie Kocha i męczy? Ja Ciebie tysiąc razy mocniej będę Kochała! Ja - Twoja córunia mała! Ja będę Ci buzi na dobranoc dawała. Ja będę się z Tobą bawiła i śmiała. Nie pozwól, żebym została zamordowana! Mamusiu moja Kochana! On teraz szczypcami oczy mi rozdusi. Nie będę widziała Mojej Mamusi! A Ty Mnie Mamusiu będziesz widziała. Nie pozwól, żebym została zmasakrowana! Spójrz do śmietnika, tam będę leżała! Na dnie śmietnika pogrzebana Mamusiu! Tatusiu! Dlaczego życie Mi daliście? I tak okrutnie je odebraliście? Mamusiu patrz! Twoją córunię w krematorium spalili, Ale duszy Jej nie zabili. Ja w Twoim umyśle będę żyła, Będę po nocach Ci się śniła! I będę po nocach do Ciebie wołała. Ja - Twoja córunia mała. Mamusiu! Dlaczego zatykasz uszy? Przecież nikt Cię nie ogłuszy. To przecież Ja, Twój Skarbek Kochany, Ten, co miał brzuszek rozrywany. Mamusiu! Pamiętasz jak się bałam? Pamiętasz jak o pomoc do Ciebie wołałam? A pamiętasz Mamusiu oczy tego lekarza? Co śmiercią dzieci obdarza? Kto mu dał prawo, by zabił Twoją dziecinę? Twoją niewinną kruszynę, Mamo... Czy ta powolnej śmierci porcja Nazywa się aborcja? zapytaj rządzących o nazwiska poznaj tych ludzi z bliska sprawdź, czy oni też swoje dzieci zabijają czy tylko ciebie w pogardzie mają Mamusiu! W naszym kraju mordercy chodzą na wolności, A niewinnym łamie się kości Ustawy ludobójcze podejmują I Tobą się wcale nie przejmują. Mamusiu, Moja Kochana! Dlaczego cierpisz i jesteś załamana? To przecież Ja - Twoja córunia kochana! Mamusiu Moja, gdybyś wtedy mnie ocaliła... Na pewno byłabyś szczęśliwa Przyniosłabym Ci wiele radości I tuliła w wielkiej miłości Mamusiu! W Twoim sumieniu będę ciągle żyła I będę za Tobą bardzo tęskniła. Pamiętaj, że Twoja córeczka Najbardziej by Cię Kochała! Mamusiu Moja Ja nawet teraz jestem cała Twoja!... Tekst piosenki ... Ty byłaś piękną dziewczyną A on był pięknym chłopakim Ja nie potrzebną kruszyną Rzuconą w złe gniazdo ptakom Ty miałaś włosy z obrączek I wciąż go trzymałas za rękę Moich nie chciałaś już rączek Nie trzeba ci było więcej Dziś miałabym szesnaście lat Tyle co ty wtedy mamo Jakże cieszyłby mnie ten świat I przeżyłabym to samo . Mamo, ja nie chciałam umierać Dlaczego mnie nie kochałaś Nie miałaś prawa zabierać mi życia Chociaż mi je dałaś .Dzieci boją sie zastrzyków cyganek i kominiarzy. A ja sie boję śmietników Tam leżą szczątki mej twarzy. Dzieci lubią tulić lalki Ja do ziemi tule sie z lękiem Ktoś wrzucił do umywalki Moje ciałko, ciepłe i miękkie Mamo, ja nie chciałam umierać Dlaczego mnie nie kochałaś Nie miałaś prawa zabierać mi życia Chociaż mi je dałaś Myślisz, może aniołka masz w niebie Lecz nawet mnie nie ochrzciłaś. On nie modli się za ciebie Ty na to nie zasłużyłaś Mamo, ja nie chciałam umierać Dlaczego mnie nie kochałaś Nie miałas prawa zabierac mi życia Chociaż mi je dałaś Mamo, mamo, mamusiu Mamo... Twoja krew płynie we mnie I me serduszko choć maleńkie Twoją krew tłoczy w moje ciało Dobrze mi z tobą mamo... Ale dlaczego twe serduszko Bije tak szybko tak strachliwie? Czy coś się dzieje, coś się stało Ja też się boję przytul, mamo Czy słyszę obcy głos ? Jakaś dziwna jasność mnie oślepia Czuję dotyk ostrza Zimny metal mnie dotyka Lgnie do mego ciałka Kości mi rozrywa ! Mamo ratuj ! proszę, błagam pomóż ! Czemu nie ratujesz mnie choć na to patrzysz ? Chcesz mej śmierci ?! Ja cię kocham obiecuję ! Czemu mnie kaleczysz ? Czemu tak mnie boli ? Ja tez czuję choć maleńki ze mnie człowiek ! Jeszcze tylko główka mi została Reszta leży obok ciebie połamana pokruszona, by się nie domyślił nikt, że to ofiara nienawiści... Czemu serce moje mi wyrywasz ? Choć nie swoją ręką - mnie zabijasz Przecież ono także pompowało W tobie życie - ono cię kochało. Zwiniętego mnie ze strachu rozrywają Ostateczne chwile mego życia uciekają Bo na miazgę kruszone me ciało. Cale ciałko we krwi umazane Matczynej Choć ręką obcego targane Zabiłaś mnie mamo Przez ciebie bolało tak bardzo.... Czemu mnie wołałaś Życie mi dałaś A teraz zabrałaś okrutnie ? Ja byłem stworzeniem I twoim dzieckiem, Co ufnie wierzyło: dostało życie - więc będzie żyło... Lecz teraz żyję daleko w Niebie Z kąt będę zawsze patrzał na ciebie I gdzie mnie tuli, kocha, przytula Mama prawdziwa - Mamusia Boga

Gość idiotka12121211
dziewczyny jezeli myslicie ze ABORCJA ulatwi wam realizowanie dalszych planow zyciowych to naprawde sie mylicie no chyba ze sa juz to kobiety o nieposiadajace jakichkolwiek uczuc ja bedac mezatka i mama juz starszego syna nie sprostowalam tak wspanialemu zadaniu jakim jest radosc z maciezynstwa tylk poprostu je odrzucilam nawet po takiej przerwie bo minelo juz 1,5 roku nie ma dnia zebym nie myslala o mojej kruszynce wiem wiem zaraz znajda sie odzewy ze niektozy wrecz walcza o zajscie w ciaze ja nie szukam usprawiedliwienia na to juz za pozno kruszyni nie ma a mogla juz mi latac po domciu i tulic sie w mych ramionach szeptajac mamo mamo Bogu musze dziekowac ze dal mi jeszcze raz sprobowac mamy wspaniala coreczke niestety nie potrafie rowniez zapomniec o tak malenkiej istotce ktora dalam wyrwac z siebie dzis wydaje mi sie ze bylam w rekach diabla co tez mnie nie usprawiedliwia rozmawiajac z ksiedzem naprawde poczulam sie tak jak to co mi powiedzial "zrobilas cmetarz ze swojego ciala" dla wszystkich myslacych o tej drastycznej metodzie mowie nie nie nie i jeszcze raz nie a dla mojego ANIOLKA ❤️🌼od zwyrodnialej matki DO DZISIAJ SIE ZASTANAWIAM DLACZEGO NA TE PARE MINUT ODEBRANO MI ROZUM.....MOZE TAK MIALO BYC.....

Gość idiotka12121211
TEGO WIERSZA NIE UMIE PRZECZYTAC NIGDY ...nie pomyslalabym ze to takie trudne ...ale jest naprawde piekny