Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Człowiek_On_Widzi

Kuchnia On Widzi.

Polecane posty

Gość Człowiek_On_Widzi
Pora na kolejne pyszności od samego Onwidzącego! Mintaj w pomidorach a'la Onwidzący Składniki: mintaj (najlepiej mrożony w kostkach) 5 pomidorów pół szklanki soku pomidorowego 10 dag masła olej sól pieprz listek bazyli (do dekoracji) Sposób przygotowania: Mintaja pokroić w kostke. Masło rozpuścić w rondelku. Rozgrzać patelnie, wlać olej. Po 5 min. robienia gugugu wrzucić mintaja na patelnię. Z pomidorów wydrążyć miąsz i zostawić tylko pestki. Obrane i wydrążone pomidory pokroić w kostkę (średniej wielkości). Gdy mintaj się przyrumieni (około 10 min) wrzucić pomidory w tym samym czasie wlać masło. Po 5 minutach wlać sok pomidorowy i wrzucić pestki z pomidora. Smarzyć tak przez 10 minut doprawić solą i pieprzem. Wyjąć mintaja na talerz i przyozdobić listkiem bazyli. SMACZNEGO!!!

Gość karibu
Wreszcie przepis! A już myślałam, że zapomniałeś Czlowieku o swojej misji :) dziel się z nami pomysłami! :D

Gość Człowiek_On_Widzi
Zupa grzybowa Gugugulewicza Składniki: 3-5 dag suszonych prawdziwków porcja włoszczyzny bez kapusty 1 duża cebula 1 łyżka masła makaron lub lane kluski śmietana do smaku natka pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania: Grzyby namoczyć w zimnej wodzie. Potem ugotować z jarzynami, cebulą i solą. Gdy zmiękną - przecedzić. Posiekać grzyby i jarzyny i włożyć ponownie do wywaru. Doprawić zupę śmietaną i wrzucić ugotowany oddzielnie makaron, posiekaną natkę, nieco pieprzu i łyżkę masła. Trzeba pamiętać aby w czasie przygotowywania zupy pięciokrotnie zmówić modlitwę do Onwidzącego bo inaczej wykipi. Pamiętajcie, że Bóg On Widzi Gugugu podaje wam przepisy ale liczy, że w zamian za to zdobędzie nowych wyznawców! Za jakiś czas ta akcja dobiegnie końca i ci którzy nie skorzystają z szansy będą gorzko żałować!

Gość Zryta Zyta
witam poslannika mego Pana :)🌻

Gość Człowiek_On_Widzi
Witam was moje drogie nowicjuszki. Dalej musicie sławić imię Gugugulewicza i nawoływać niewiernych do nawrócenia się! Jeżeli będziecie się wyróżniać nasz Pan nie omieszka zaprosić was na obiad środowy! Adriano, jesteś tutaj?

Gość Zryta Zyta
jestem, jestem...wiernie stoje na posterunku :) nawoluje !! 🌻 Ps. mozesz zamiescic jakis przepis z udzialem ryby ?? straszna mam ochote na rybe :)

Gość Człowiek_On_Widzi
Jeden przepis na rybę już dzisiaj podałem. Dlaczego zmieniasz nicki, już sam nie wiem czy to ty czy kto inny:) Poza tym Adriana mi się spodobała:D Jeśli jednak mało Ci ry bto proszę: Karp w galarecie z owocami z niebiańskiego sadu Gugugulewicza (uwaga ten przepis jest wyłącznie dla wiernych wyznawców Onwidzącego) Składniki: rybkę - karp ok. 1,5 kg 2 pomarańcze, kiść winogron z niebiańskiego sadu Gugugulewicza (mogą je zdobyć jedynie wierni wyznawcy po odpowiednio długich modłach, Gugugulewicz ześle wam te owoce) 1 łyżka rodzynek włoszczyzna sól pieprz 2 łyżki żelatyny Sposób przygotowania: Rybę, umyć, osuszyć, pokroić w dzwonka. Włoszczyznę oczyścić, umyć, włożyć do garnka, dodać sól i pieprz, zalać wrzątkiem, gotować aż warzywa będą miękkie. Wyjąć je, do wywaru włożyć kawałki ryby, gotować do miękkości, wyjąć. Wywar przecedzić, przyprawić do smaku, dodać sok z 1 pomarańczy. Żelatynę namoczyć, a gdy napęcznieje, podgrzać w wywarze, aby się rozpuściła. Dzwonka ryby ułożyć na talerzu, obłożyć plasterkami marchewki i rodzynkami oraz dokładnie umytymi winogronami i pokrojoną w plasterki pomarańczą. Polać tężejącą galaretą, schłodzić. Do galarety można dodać odrobinę cukru i jeśli ktoś lubi pikantniejsze potrawy kilka kropli soku z cytryny.

och..przepraszam :) coz za gapa ze mnie :o nie zauwazylam (pewnie dlatego, ze byl pod koniec poprzedniej strony) oczywiscie potwierdzam swoja obecnosc na srodowym obiedzie :)

Tak Adriano, Twój pomysł z zaczernieniem nicka przypadł do gustu Onwidzącemu, nakazał On aby wszyscy jego wierni założyli sobie czarne nicki a w stopce mamy mieć umieszczone to co ja, w charakterze znaku rozpoznawczego! Szukająca utwórz również czarny nick z takową stopką! Jako nowicjuszka masz takie prawo i jednocześnie obowiązek!

To może jeszcze jakiś przepisik od Gugugulewicza wrzucimy. Tort Gugugulewicza Składniki: 12 dkg czekolady gorzkiej 12 dkg masła 12 dkg cukru pudru 6 jajek 1 laska wanilii sól 8 dkg mąki 12 dkg mielonych migdałów 10 dkg konfitury morelowej 30 dkg polewy czekoladowej Sposób przygotowania: Czekoladę roztopić i trzymać w cieple. Oddzielić białka od żółtek. Masło utrzeć z 1/3 cukru pudru i żółtkami na pulchną masę. Wmieszać miąższ z laski wanilii, szczyptę soli i letnia rozpuszczoną czekoladą. Białka ubić z resztą cukru pudru na sztywno i połączyć z jajeczno - czekoladową masą. Wmieszać mąkę ze zmielonymi migdałami i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami ciasta. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Piec ciasto 50 min. W czasie pieczenia należy cały czas wpatrywać sie w piekarnik i odmawiać modlitwy do Onwidzącego. Ostudzony przekroić na dwa krążki i przełożyć przetartą konfiturą morelową. Złożyć i polać polewą czekoladową. Oryginalnie tort powinien mieć jeszcze zrobiony biała kuwertura napis ‘Gugugu’ i ozdobiony być kandyzowanymi fiołkami.

jestem pod wrażeniem Człowieku_On_Widzi. wreszcie coś pożytecznego robisz na kafe. znalazłeś se twórcze zajęcie i tera wszyscy cię podziwiają :D . a tak narzekałeś, że forumowicze mają cię w doopie :D . jak chcesz to potrafisz tylko na laurach nam czasem nie spocznij :D :D

Mężczyzna? To tym lepiej, musi być zróżnicowane płciowo grono wyznawców no nie? Anette_123, ja wypełniam tylko wolę Gugugulewicza, nie mnie należychwalić a Jego! Adriana była wierna od samego początku, przyjęła Gugugulewicza do swego serca od razu. Dlatego jako jedyna nie przechodziła nowicjatu i od razu jest wtajemniczoną wyznawczynią!

szprota 🖐️ A na czym polega przynależnośc do twojej sekty?, na przygotowywaniu i jedzeniu twoich potraw? dajesz tam jakies grzybki?

to ino powinieneś czuc się zaszczycony bo jakby nie było ten GuGu wybrał ciebie. ale zapomnij byś zechciał sprowadzic mnie do ateizmu bo swojej wiary to ja się nie zrzeknę dla twego GuGula :classic_cool:

Oczywiście, że czuję się zaszczycony tym iż to właśnie ja zostałem wybrany przez Onwidzącego do misji bycia jego prorokiem. Ty Anette zastanów się jednak co mówisz i pamiętaj, że Gugugulewicz jest Panem nienawiści i zemści się na niewiernych, którzy nie przyjmą go mimo, iż teraz właśnie postanowił wyciągnąć do nich dłoń!

widzę, że ciebie opętał ten GuGul do reszty i robi ci sito z półkul mózgowych. wybacz, ja w to nie wchodzę :O

Nie, przepisy to tylko kampania mająca na celu rozpropagowanie wiary w Onwidzącego! Wiara w niego polega na uwielbianiu Go, na cichutkim robieniu Gugugu, na wznoszeniu modłów do Niego, na uczestniczeniu w obiadach środowych... Ale także na nienawiści do niewyznających Go a w szczególności do toego zera, którego Gugugulewicz nienawidzi z całych swych sił, do GAJDY!!!!

Gajda jest to gnida, która obraża Boga On Widzi Gugugu, bydlak, który obrzuca Go najgorszymi z obelg. Po prostu kreatura. Jest On człowiekiem, był uczniem Pana Napiórkowskiego. Onwidzący dla Gajdy nie przewidział szansy na nawrócenie. Zapowiedział mu wieczne, katusze i potępienie!

Czy Pan Napiórkowski uczył może geografii? (Wielki Onwidzący zesłał mi przed chwilą taką wizję...)

To że GUGU SUBS ma wizje oznacza, iż Gugugulewicz orzekł o pomyślnym zakończeniu nowicjatu. GUGU SUBS witamy Cię jako pełnoprawnego wyznawcę! (Znaczy takiego z prawem do wizji:P) Szukająca, Gajda, ten potwór, ta kanalia, ten śmieć jast... moim synem...:(