Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ImKzA

Problem..

Polecane posty

Uprawiałam .. seks..ale nie do konca.. poniewaz partener nie skonczyl we mnie.. a ni wogole nie doszlo do wytrysku poprostu byl tylko stosunek.. hmm czy moge przez taka sytyuacje zajsc w ciaze? moj cykl to 28 dni.. ostatnia miesiaczke mialam 4 pazdziernika.. robilismy to dzisiaj.. natomiast ostatnia miesiaczka przedluzyla mi sie i trwala ok 31 dni . Czy to były moje dni płodne?.. prosze o radę i opinię . Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Gość a wez se policz
i nie truj.. jak sie bierze za seks to trzeba wiedziec co i jak. do ksiazek a nie dawac dupy facetowi! tak jestes w ciazy trojaczki w drodze!

W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 r. na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem światowej sławy profesora ginekologii, seksuologii i położnictwa David Resnick'a potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe.