Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stara_Panna

Boję się, że zostanę stara panną

Polecane posty

Gość kasia198233
Poznaliśmy się w pociągu, jechaliśmy razem w tym samym kierunku, podczas podróży nawiązała się miedzy nami koleżeńska przyjaźń, mieszkał blisko mnie i spotykaliśmy się codziennie, chodziliśmy razem na palże i na spacery Początkowo był dla mnie tylko kolegą, nawet nie dopuszczałam myśli ze mogę się w niego zaangażować, ale trudno było się nie zaangażować bo wszędzie było go pełno i spojrzałam na niego w końcu jak na mężczyznę i go pokochałam

Gość kasia198233
No Ja też bym tak chciała, ale mieszkam w małej miejscowości i nie chcę żeby nas obgadywano

Gość kasia198233
Sorry pomyliły mi się okienka :P

Gość monika23_87
a widzisz czyli jednak was obgadują ? tak wynika z twojego "pomylonego posta"

Gość kasia198233
Nie o to chodzi :P rozmawiam z siostrą na gg musimy się ładnie ubrać na wesele żeby nas nie obgadały dziewczyny :)

Gość Jola32
Wiem o co chodzi ja kiedyś poszłam na wesele w za ciasnej sukience i się wszyscy ze mnie śmiali :D

Gość kasia198233
No właśnie tego się boje :P

Gość monika23_87
Dziewczyny doradźcie mi coś bo nie wiem co mam zrobić, czy się angażować w niego czy nie ? Bardzo go kocham i on tez mnie kocha ale na razie nie dopuszczam go do siebie, unikam go i chciałbym o nim zapomnieć ale nie mogę :( i co mam zrobić ?

Gość kasia198233
Spróbuj i daj mu szanse bo może Tobie też się tak ułoży jak mnie :)

Gość monika23_87
A co na to ludzie powiedzą ?

Gość kasia198233
Kochana nie patrz na ludzi bo zostaniesz w końcu sama

Gość Sylwia21
Kasia ma racje nie ma co się oglądać na ludzi i tak powiedzą to co maja powiedzieć

Gość monika23_87
Zobaczę co z tego wyjdzie

Gość kasia198233
No i bardzo dobrze przecież nic nie tracisz a możesz zyskać tak wiele

Wiecie co, tak Was czytam dziewczyny i w głowie mi się nie mieści...młode dziewczyny - 20 parę lat - i gadają o staropanieństwie!!! Czy z Wami jest coś nie tak???? Zbliżam się do 30 ale w życiu nie pomyślałabym o sobie "stara panna". A wiecie czemu? Bo tak się nie czuję i pewnie nigdy się tak nie poczuję! Jeśli ktoś młodszy ode mnie TAK się czuje, to jest to wytwór wyłącznie jego wyobraźni...jak ktoś się czuję staro, to tak się zachowuje i rzeczywiście - staje się stary, mimo metryki. Tak samo jest z byciem "starą panną" czy "starym kawalerem". Jeśli się czujecie takimi osobami, to takimi się stajecie, bez względu na to, czy macie 25, 35 czy 45 lat. Wyluzujcie ludzie!! Czy Polska to wciąż taki zaścianek, żeby w ten sposób oceniać samych siebie i innych??? Mam znajomych z różnych krajów, w moim wieku, i wierzcie mi, nikt z nich nie czuje się "staro" i nikt też na nich tak nie patrzy. Tylko w Polsce można usłyszeć takie komentarze...nie wiem, czy płakać czy śmiać sie z tego....

blue_woman ja również wiele podróżuję, ale prawda jest taka że na zachodzie młodość rządzi jeszcze bardziej niż u nas w Polsce, tam to jest normalne gdy facet dajmy na to 40 letni ma kobietę 20 letnią, nikt na nich krzywo nie patrzy, a u nas to już zaczyna się "gadanie", prawda est taka że jak się est młodym świat należy do nas, ale z wiekiem niestety schodzimy w odstawkę, i jak czegoś w porę się nie zrobi, to z czasem może być na to za późno. Kiedyś sama radziłam ludziom którzy do mnie przychodzili, a nie przejmuj się, jeszcze masz czas, ale jak sama teraz jestem w takiej sytuacji, wiem że co raz to ciężej kogoś poznać, faceci w moim wieku zdradzają swoje kobiety z młodymi dziewczynami, jak są wolni to szukają młodszych, albo tzn wieczni kawalerowie którzy nie wiedzą na czym polega związek, przyzwyczaili się do imprezowego trybu życia, do niestałości, zmiany partnerek.

Wiesz, to prawda co piszesz...zdaję sobie sprawę z "gorzkiej" strony życia i....ludzi. Ale szlag mnie trafia jak znacznie młodsze dziewczyny ode mnie piszą o "staropanieństwie"! Zaczynam wtedy się zastanawiać - kto je tak wychował i co mają w głowach, żeby w wieku 24 lat uważać się za "starą panną". Przecież to jest śmiech na sali! Masz tyle lat na ile się czujesz :-)

Gość w staropanieństwie
nie chodzi o bycie młodą czy starą a o szansę/a raczej ich brak/ na znalezienie faceta oczywiście te 20to paro latki mają na to szanse bardzo duże, ale z każdym rokiem robi się trudniej, nie oszukujmy się

Więc niech te 20parolatki przestaną pierniczyć o staropanieństwie i zaczną żyć pełną piersią! Czego wszystkim nam życzę :-) Dobranoc Państwu!

Gość megi88
ja tez boje sie ze zostane stara panna,dawniej bylam przebojowa dziewczyna, kazdy facet chcial mnie miec, potem poznalam chlopaka, bylam z nim 2 lata, zdradzil, oszukal.. moja pewnosc siebie gdzies znikla, jestem teraz dzika, boje sie spojrzec w oczy mezczyznom.. nie wiem jak to przelamac, podobno jestem bardzo ladna, ale moje zachowanie(ozieblosc) odstrasza... co robic..?????

Gość Single Lady
Ja mam 16 lat i także boję się, że już nikt mnie nie zechce. Pewnie będziecie się śmiać i mówić, że mam jeszcze czas. To nieprawda. Czasu jest coraz mniej. Niestety - nie na każdego przychodzi pora. Trzeba być albo ładnym, albo mądrym. Ja się nie ma ani tego ani tego to jest się skazanym na samotność aż do śmierci niestety... Ale walę to. Ja mam inne priorytety w żytciu i jestem szczęśliwa. A, muszę dodać do tego, że jestem bi. ALe szanse, że będę miała dziewczynę są jeszcze mniejsze niż szanse na chłopaka... Ja zaglądnę na tą stronę za rok, i możecie być pewni, że w moim zyciu nadal nic się nie zmieni...

Gość Single Lady
Wróciłam. Po ponad roku. Nadal nie mam chłopaka. Co prawda całowałam się z jednym, ale zrobiliśmy to raczej z ciekawości niż z uczucia. Ile ja bym dała, żeby ktoś mnie w końcu pokochał... Niestety, z moją nieśmiałością i z moim wyglądem nie mam szans na prawdziwą miłośc. Tradycyjnie, zobaczymy co wydarzy się przez kolejny rok :]

Gość kolejna stara panna:(:(:(
Również mam ten sam problem. Mam 27 lat, niggdy nikogo nie miałam. Kiedy miałam 18 lat zazroscilam kolezankom ktore spotykaly sie z chlopakami, marzylam by pojsc na randke, by ktos byl mna zainteresowany. Kiedy mialam 20 mowilam sobie "spokojnie, po prostu musisz troche dluzej poczekac, pomysl jak bedzie cudownie kiedy wreszcie Cie to spotka". 22 urodziny byly smutne. Samotne. W wieku 23 lat byl strach, ze tak zostanie juz zawsze. W wieku 25-przerazenie. Teraz mam 27 lat i to co jest nie snilo mi sie w najczarniejszych snach. Samotnosc jest wszedzie, w kazdy weekend, wieczor, wiosne, sylwestra, wakacje. Wczesniej bolalo mnie, ze tyle rzeczy mnie omija i ominelo, fajne chwile, docenienie, radosc ze wspolnych chwil, wycieczki, randki, bliskosc, intymnosc. Teraz strach sie zmienil. Teraz strach łapie mnie za gadło kiedy pomysle, ze zostane sama, ze rodzice odejda (sa juz po 60), a ja zostane kiedys zupelnie sama na swiecie, bez jednej nawet bliskiej osoby. Ze bede chodzic do pracy po to, zeby zarobic na puste mieszkanie. Nie kazdym sie uklada, to nieprawda, ze wszystkie sie doczekaja. Sa takie ktore na swiat przyszly bez celu i bez sensu.

Gość zazdroszczę starym pannom
A tam,przesadzacie.Co to centrum życia myślicie to facet? Z nimi wcale żyć tak słodko nie jest.Ja to bym chciała być panną hehe,tęsknię do tych czasów.Dziś bycie singlem jest w modzie, być wolnym jak ptak i mieć w nosie obowiązki :)

Gość kolejna stara panna:(:(:(
Mysle, ze wszyscy ci ktorzy mowia, ze woleliby byc sami (a sa w zwiazkach) tak naprawde nie maja zielonego pojecia na czym polega to bycie absolutnie samemu. Wydaje im sie, ze to jest tak, ze sa wolni jak ptak, ale jesli chca to moga byc z kims. A to nie jest tak.

Gość Kaiszjja
Panno-wcale nie stara(27 lat-sama młodość :),jesteś młoda ciesz sie życiem dziewczyno.Nic Cię nie omija-na wycieczki możesz jezdzić z przyjaciółmi,szaleć na dyskotekach,chodzić po górach etc. Rozumiem że chciałabyś mieć tego jedynego bliską osobę kochać i być kochaną,to jasne,ale jeśli będziesz się na tym skupiać to będziesz coraz smutniejsza, a smutne osoby odstraszają (facetów). Bądz radosna,znajdz sobie hobby,wykorzystuj ten czas gdy jesteś sama i wolna,zapisz sie nabasen czy jakiś tenis czy koszykówkę albo inny sport,biegaj,jezdz na rowerze,bywaj wsród ludzi,a w koncu poznasz kogoś fajnego.Ludzie którzy mają pasję przyciągają innych:)Ew zapisz się na jakiś portal randkowy,tam też są fajni ludzie. A i polecam Ci świetny poradnik "Poszukiwany poszukiwana" -dzięki niemu dowiesz się jak skutecznie znalezć własciwą osobę .Powodzenia :)

Gość mam 36 lat
Moja mama zawsze mowila, ze trzeba czekac, i na pewno spotkam faceta. W kazde urodziny mowila, ze szybciej niz mysle. Teraz mam 36 lat, i faktycznie, zjawil sie szybciej niz myslalam ;/;/

Gość Listopadowa panna
Ja też dlugo czekalam i szukalam,W końcu znalazłam niedługo po 33 urodzinach. Niestety po dwóch latach mnie zostawił,brak chemii jak to podsumował. Ja to dopiero jestem stara panna,Wiec młodsze dziewczyny,głowy do gory,wy jeszcze macie szanse.Ja tez mam,marne bo marne,ale zawsze.

Gość gość
Ja bym chciał mieć trumnę zrobioną z np aluminium , plastiku usmiech.gif uszczelnioną tak by mnie robactwo nie ze żarło Do tego moje ciało można by czymś wysmarować owadobójczym dla pewność