Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZorroSzesc

Jaka uczelnie wybrac najelpsza prywatna czy sredni uniwerek?

Polecane posty

Gość ZorroSzesc

Skonczylem licencjat i zastanawiam sie na jaka uczelnie isc. Mam do wyboru albo najlepsza uczelnia prywatna w Warszawie albo uniwersytet we Wroclawiu. Co byscie wybrali? Myslicie ze dla pracodawcow ma to znaczenie? Przyznam szczerze ze wolalbym isc na ta prywatna bo maja ciekawsze przedmioty.

Gość pole kukurydzy
ja wybrałam prywatny swps, moja koleżanka poszła na uniwersytet, po skończeniu ja znalazłam pracę bez problemu, koleżanka siedzi w domu. nie ma reguły, nie uczelnia się liczy a kierunek i doświadczenie.

Gość ZorroSzesc
A jaki kierunek na swps studiowalas?

Gość pole kukurydzy
psychologię kliniczną.

Gość Magnoma
Pole kukurydzy chce z toba pogadac prywatnie.

Gość wszystko zależy od kierunku
jeśli przyszłościowy to warto na każdej uczelni. Dziś nie ma znaczenia uczelnia liczy się głównie doświadczenie....Natomiast co do psychologii to chyba o pracę ciężko....

Gość a ja zyje
bardzo często a raczej zazwyczaj, na prywatnych uczelniach w dużych miastach wykładają profesorzy z uniwerków, więc nic nie tracisz jeśli chodzi o zasób wiedzy

tak, zgadza sie, jednak b.czesto podejscie tych samych profesorow jest inne na uczelni panstwowej i na prywatnej. na prywatnej b.czesto sobie stuentow olewaja ich, nie szanuja i traktuja po macoszemu. jakby przychodzili do tej uczelni tylko po wyplate. ja jednak jestem gleboko za uczelnia panstwowa.

Gość a ja zyje
oj tam, nie zawsze przecież:) są wykładowcy i wykładowcy, wiadomo :)

Gość do ivaaa
raczej jest dokładnie odwrotnie (wiadomo motywacja finansowa) - nie jest to moja opinia, ale ludzi którzy studiowali tu i tu - mówią jedno zupełnie inne podejście, pełna dyspozycyjność wykładowcy itd. :) Ponadto dobre uczelnie prywatne mają już swoich i tylko swoich wykładowców. Ponadto wielu wykłada już tylko na dwóch prywatnych...

hmm...no to widocznie nie ma na to regily :P ja jednak wsrod znajomych sie spotkalam glownie z opiniami ze na prywatnych cie olewaja, a na pamnstwowej cie nie szanuja :P (mowie tu akurat o warszawskich uczelniach)

Jeśli masz wybór dobra prywatna vs. kiepski uniwerek, to nad czym się zastanawiasz? Poza tym obecni3 nie liczy się to, czy masz papierek z UWr czy z uczelni prywatnej.

Gość Magnoma
hahaha dobre, dobre Na uczelni panstwowej cie szanuja haha ciekawe z ktorej strony.

Gość Maja.krk
Stoję przed tym samym problemem tylko, że w innym rejonie Polski... Czy najlepsza prywatną w Krakowie, czy studja na UŚ?

Gość Ivoshka
Polecam WSZiB w Krakowie zajmuje czolowe miejsca w rankingach :)

Gość uuuuuuuuuu
zdecydowanie i tylko Panstwowa uczelnia! Dzis niestety kazdy ma szanse "zrobić magistra" i to zdecydowanie za sprawą uczelni niepaństwowych. Ubolewam, że minęły juz czasy, kiedy ten tytuł równał się wkładowi pracy i wiedzy. W swoim środowisku widze, że ja żeby coś zdać musiałam poświęcić swój czas - nauczyć się, często zarwać noc, a moja kolezanka dowiaduje sie o egzaminie dwa dni przed nim i zdaje! Z tym, że ja studiuję na Panstwowym uniwersytecie, ona na uczelni prywatnej. Nie chce tu generalizować, jednak dla mnie uczelnia panstwowa, to bedzie maszynka do produkcji magistrów, niekoniecznie poparte to bedzie wiedzą i nakładem własnej cięzkiej pracy. Ale ja jestem starej daty ;)

Gość uuuuuuuuuu
Zaden z nich moim zdaniem nie jest sredni... Obydwie to szanowane PANSTWOWE uczelnie, ktore wyksztalciły już wielu mądrych w tym kraju :)

Gość aorti
Ja polecam jako były student znajomym swoją uczelnie, którą skończyłem:) Luknijcie www.swpr.edu.pl. Pozdro:) sporo fajnych kierunków i naprawdę przyjazna uczelnia:) warto zaglądnąć:)

Gość bywaaa
Dobra prywatna zawsze lepsza niż marna państwowa i na odwrót, no ale to jest banał...

Gość bywaaa
No ale jak ma się do wybory dobrą państową i dobrą prywatną, to wiadomo że państwowa...

Gość bywaaa
Nie studiowałam na śląskim ani na wrocławskim uniwerku, więc trudno powiedzieć jakie są, jednak podejrzewam, że jednak mogą trochę odstawać szczególnie śląski od UW, UJ, UMSC np...

Gość bywaaa
No i średni uniwerek to napewno Uniwerek w Białymstoku i w Olsztynie...

Gość twst
ja bym poszła jednak na prywatną, niektóre uczelnie prywatne ja na przykład ta http://www.wsaib.pl/ jest bardzo dobra. Można się na niej dużo więcej nauczyć niż na uczelniach państwowych.

Gość Sos chilli raz
Uś to świetna uczelnia. Mam przyjemnosc tam studiować. Wcale nie żałuję że nie poszłam na uj. Jak porównuje się do koleżanek z uj to widzę, że na uś jest większy zakres materiału. POLECAM. Ale patrzę tylko z perspektywy filologii obcych, nie wiem jak z resztą. Choć to nie uczelnia dla leni :-).

Gość oewsb
Dzień dobry, Zachęcam do zapoznania się z pełną ofertą studiów Wyższej Szkoły Bankowej: wsb.pl Świetnie wykwalifikowana kadra, przyszłościowe kierunki oraz 11 oddziałów w całej Polsce! Zapraszamy! :) Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zadawania mi pytań Renata Mazur, Online Ekspert WSB studia I stopnia