Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oj tak tak tak

Studia - pytanie

Polecane posty

Gość oj tak tak tak

Nie uważacie, że lepiej skończyć informatykę czy finanse nawet prywatnie czy zaocznie państwowo niż studiować wiele kierunków na uczelniach technicznych (politechnika głównie) i prawie wszystkie na uczelniach humanistycznych (uniwerki głównie) ?? Jakie jest wasze zdanie ?

Gość oj tak tak tak
ale o pracę chodzi...w końcu trzeba gdzieś pracować...

mnie udało się znaleźć pracę w zawodzie a wszyscy mi jęczeli nad głową, że studia nie przyszłościowe :)

Gość a nie lepiejj
studiowac te finanse czy informatyke na uczelni publlicznej???

Gość oj tak tak tak
a co kończyłas ??

Gość oj tak tak tak
lepiej bo są za darmo :) ale niestety mało na nie miejsc :)

Gość oj tak tak tak
to faktycznie miałaś szczęście :)

Gość a nie lepiejj
jak ktos jest dobry w te klocki i ma predyspozycje, to sie dostanie z palcem w dupie, a i przeciez dla tych najlepszych beda pozniej w zasiegu reki te dobrze platne, ciekawe oferty pracy. jak bedzie za duzo finansistow czy informatykow to i oni beda miec prace za marne 1500

Gość oj tak tak tak
heh ja mogę mieć i za 1000zł po tym, ale byle praca będzie :) Ponadto większa pensja to moim zdaniem raczej kwestia już znajomości niż uczelni...

Gość oj tak tak tak
Ponadto za dużo nie będzie bo nawet na zaocznych i nieublicznych ludzie głównie kierunki humanistyczne wybierają...

Gość a nie lepiejj
nie przecze, znajomosci niestety tez czesto graja role, ale sa korporacje, w ktorych na danym szczeblu wszyscy dostaja tyle samo. a co do obawy o jakąkolwiek prace, to moge Cie zapewnic, ze konczac nwet tak "nieprzyszlosciowe" kierunki jak resocjallizacja, mozesz pracowac jako przedstawiciel hadlowy czy doradca klienta indywidualnego w banku, tylko muszisz miec gadane i umiec wciskac kit, bo to w gruncie rzeczy normalny handel

Gość a nie lepiejj
nie orientuje sie jakie teraz kierunki sa "modne", ja jestem an 5roku jak ja szlam na studia, to tylko jedna osoba z mojej klasy licelnej poszla na studia do szkoły prywatnej, reszt na publiczne dzienne, nikt na zoaczne. 80% na polibudy i AE, reszt tez na ściscle ale na Uniwerku, w koncu bylismy mat-fizem ;)

Gość oj tak tak tak
Ja sie głównie sugeruję starszymi znajomymi, którzy głównie humanistyczne kierunki pokończyli (głównie dziennie na uniwerkach) no i w sumie zero pracy...Po polibudzie jak kończyli elektornikę czy informę to pracę mają, natomiast inni to w sumie dramat...po ae nikogo nie znam...