Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kljo

Mam 22 lata i czeka mnie sztuczna szczeka

Polecane posty

Gość kljo

Wykryto u mnie pol roku temu paradontoze. Zeby sie chwieja, czuje ze niedlugo mi wypadna. Czuje sie skrzywdzona. Nie wiem jak bede dalej zyla. Placze codziennie bo nie wyobrazam sobie nosic protezy sztucznej.. Implantow nie moge sobie wszczepic ze wzgledu na jakos kosci. Nie mam chlopaka i boje sie ze sztuczne zeby pogorsza sprawe.. ze zostane samotna w zyciu. Dodam ze dbam o zeby, a choroba z ktora sie zmagam to efekt zlego odzywiania przez dlugie lata :( :(

Gość hahahahahhhaaa....
bardzo wspolczuje......::) zacznij odkladac an implanty... szkoda tylko ze sie tak zanidbalas..;/

Gość preludia
Przecież napisała, że nie mozna wstawić implantów, ludzie:O

Gość so-called jojo effect
wy chyba nie wiecie ile implanty kosztuja.....

Gość Tez ciekawa...
ooo matko..... nawet mnie niestrasz..... ja ostatnio mialam zapalenie jamy ustnej spuchly mi cale dzisla i mimo ze ogolnie juz wszytsko dobrze dalej czuje ze dziasla mam jakies inne spuchniete i czasem czuje taki wewnetrzny bol w dolnych przednich zebach... ogolnie zeby mam zdrowe, wizyty u dentysty sa ograniczone bo niemam dziur ani innych dolegliwosci, zawsze mialam je ladne i zdrowe a teraz tez sie obawiam ze mi zaczna wypadac... dzisla mam osuniete i ... ehh az sie boje .. mam 27 lat:(

Gość so-called jojo effect
cale zycie musialaby odkladac

Gość znam dziewczyne ktorej nie wyr
osly gorne zeby wypadly mleczaki a stale nie wyrosly bbo nie bylo zawiazkow ma sztuczne jakies 2 lata emu wyszla za maz a dzis jedzi juz z woziczkiem :-) glowa do gory

Gość preludia
Wiemy, wiemy, ale zawsze można jakoś uzbierać, pożyczki też są.

Gość ale to pewne jest
? ze wypadna ???? taka szczeka tez moze byc ladna moja mam sobie zajebista zrobila, wyglada lepiej niz ja , i calkiem naturalnie

Gość jesli osuwaja wam sie
dziasla polecam wizyte u ortodonty gdyz przyczyna moze byc krzywy zgryz( nie krzywe zeby! ) co do autorki konsultuj z innym lekarzem moze nie jest jeszcze za pozno na jakies lecznie.

Gość lulaaaa
a ja zgrzytam zębami od wielu lat w czasie snu i w wieku 25 lat mam zęby jak staruszka. mój dentysta mnie pokazuje jako ciekawostkę i załamuje ręce. śpię z szyną i i tak dalej te zęby zjadam :/... zaczynam odkładać na implanty :(. Nie są wcale takie drogie, są, ale kurde zdrowie najwazniejsze. ja się już wstydzę uśmiechać....

Gość Tez ciekawa...
mi by bylo szkoda jakby mi moje wypadly... bo naprawde mam ladne ale ostatnio coraz czesciej mam mysli ze je strace;( eh zawsze sie cieszylam ze niemam z nimi problemow a tu O raz dwa i moga wypasc?? oo nie niepozwole!! tylko zadne zele i plukanki niepomagaja, a dentysta przeciez mi dziasel nienaciagnie....

Przecież paradontozę można leczyć operacyjnie. Ale maci problemy zamiast wziąć się za porządne leczenie i dbanie o siebie. Zacznij od uzupełnienia w organizmie kooenzymu Q10.

Gość kljo
Dzieki dziewczyny za pocieszenia. Ja do ortodonty chodze. To wlasnie on wykyl mi paradonoze. NIestety teraz mialam dluga przerwe w odwiedzeniu go, bo wyjechalam zagranice, jestem na innych kontynencie, wracam za miesiac. Boje sie ze zeby wypadna mi jeszcze przed powrotem do Polski.. ze bede musiala leciec samolotem bez zebow, ani sie porozumiec, ani nic,, i wieczne ukrywanie.. Jak pokaze sie rodzicom? To takie przykre ze beda musieli patrzec na bezzebna corke. Moze to smiesznie brzmi, niestety jest to prawdziwa sytuacja. Stracilam wiare we wszytsko. Nawet nie wiem gdzie pojsc z tym problemem. Bo ortodontce mowilam jeszcze przed wyjazdem ze czuje ze ruszaja mi sie zeby a ona mi powiedziala ze histeryzuje. A ja po prostu czuje ze cos sie z nimi dzieje, ze sa slabe, ze jak je dotykam jezykiem to one przeskakuja, cos od korzenia jakby sie psulo, jakby sie luzniejsze tam stawaly. Jest mi okrutnie zle i smutno bo zawsze mialam biale zeby

Gość e44545q4
ehhh ja mam 27, polowa zebowjest juz martwa, m.in jedynki... co za tym idzie strasznie ciemnieją, 3/4 zebow mam leczone i zalatane, osuwaja mi sie tez i wychodzą z dziąseł.... ogólna tragedia....wynik zaniedbania jak byłam małym dzieckiem :/ poza tym szlkiwo zjechane mocno przez bulimie. jakos sie narazxie trzymaja ale sa strasznie strasznie brzydkie. zazdroszcze wam. :/

Gość implantus
za implanty korony na gore i dol zaplacilam 55000. ktos tu napisal, ze nie sa takie drogie. czy to niedrogo?

Gość gfdf
Złego odżywiania? Jak się odżywiałaś???

Ogólnie to uważam, że zawsze jeśli chodzi o tego typu zabiegi to warto zapoznać się z kilkoma opiniami a przede wszystkim poczytać o referencjach i doświadczeniu kliniki. Często kierujemy się ceną a tak na prawdę liczy się zdrowie. Ja natomiast polecam klinike www.candeo.pl