Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajrisss

ile czasu goi sie...

Polecane posty

Gość ajrisss

...ranka po szczepieniu, ktore jest podawane dzieciom w szpitalu po urodzeniu w ramie??? moja corcia ma juz 10 tygodni a ranka dalej jest czerwona, spuchnieta i ropieje. czy to normalne czy zaczac sie martwic???

Gość forty - forty
nie pokazałaś pediatrze? Może cos zaleci na to. Ja pewnie bym jakiś okład z sody zrobiła na te ranke

Gość xxll
idz sprawdz do pediatry mnie lekarz nie kazal mi niczym przykladac ani zamoczyc woda

Gość ajrisss
bylam u pediatry tydzien temu ale nie pokazalam... dopiero dzis zobaczylam, ze zebrala sie ropa. byc moze pediatra to widziala, bo przeciez rozebralam corcie. nastepna wizyte mam za tydzien. corcia ma infekcje i bierze antybiotyki, wiec moze one jakos przyspiesza gojenie. niepokoi mnie tylko, ze to sie goi tak dlugo. polozna mowila, ze to troche potrwa, ale zeby az tak dlugo???

to normalne ze podchodzi ropa... i moze tak kilka razy... moja corka ma pol roku i jeszcze ma czerwony slad a jakos do 4 m-ca miala taka ropna kroste... wazne aby tego nie moczyc (zeby sie paprac nie zaczelo) i niczym nie przykladac... po prostu czekac az przyschnie...

Ja przy pierwszym poza-szpitalnym szcepieniu małego pytałam doktor, czy szczepimy, skoro jeszcze się szczepionka po gruźlicy nie zagoiła. Ona odpowiedziała, że taka szczepionka to i pół roku może się goić, ale jeśli nie ropieje, nic się nie dzieje to można szczepić. A poza tym mówiła, żeby tego miejsca za bardzo nie dotykać, bo to jednak prądki gruźlicy są...

Gość Ania 3
Nie dotykać nie moczyć nie smarować żadnymi kremami. Goji się długo, kilka miesięcy.