Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spodziewająca się dziecka

zaparcia w ciąży

Polecane posty

cześć dziewczyny :) mam pytanko do wszystkich kobitek które borykały się z zaparcaiami praktycznie od początku ciąży, jak sobie radziłyscie?

Gość gosian
Witaj. Ja właśnie borykam się z tym problemem, ale radzę sobie tym, że zawsze przed snem zjadam jabłko albo jogurt i to mi pomaga.

cześć gosian:) ja próowałam i jabłka i mleka na noc i nawet ogórka kiszonego ( przed ciążą działały) a nadczo pije wodę i nic :( 4 dni czasem nawet tydzień nie idę do toalety

Ja tez mialam/mam ten problem. Radze sobie nauralnymi metodami (jablka, sliwki swieze i suszone, KEFIR, musli, Activia, duzo wody mineralnej). Jak nic nie pomaga to pije syrop Lactulosum, ktory kazala mi kupic moja ginekolog. Jest bez recepty i ma fajny smak pomaranczowy. Nie jedz czekolady i ciezkostrawnych rzeczy. Powodzenia!

Apple, dzieuje za pomoc :):):) czekolady nie jam bo nie mam wogóle ochoty, a mam poprostu leniwe jelita od kiedy pamietam tak mi kiedys mój lekarz powiedział juz udało mi sie to unormować ale w ciąży znowu mnie dopadło a teraz nie moge zastosować wiadomo dyrastycznych środków spróbuje z tym syrpopkiem zresztą tez pogadam o tym z ginem zobaczymy co mi powie :) dziękuje dizewczyny

mialo być dziękuje......nie jem......o matko te błędy to z pośpiechu :)

Gość mojej koleżance
ginekolog kazał pić siemie lniane i pomagało, nadal stosuje...

Gość gosian
Jak rano pijesz wodę to dodaj miód do niej, też podobno pomaga bo moja siostra i koleżanka stosowały. Ja tego nie stosowałam bo nie lubię wody z miodem.

gosian spróbuje bo lubie miód :) ona a czy wolno pić activie w ciąży?

wierz mi jest to problem jak tydzień czasu nie mozesz......pomijam komfort ale względy nawet chorobowe są dosyć poważne

Spodziewająca się dziecka zgadzam sie z Toba czlowiek zle sie czuje jak nie moze sie wyproznic wtedy tez zachodza bardzo zle procesy o organzmie. Jesli chcesz to moge Ci poradzic.

słucham ? :):):):) ja naprawde nie użalam sie nad sobą, poprostu spróbowałam juz chyba wszystkiego dozwolonego i nic......jak tak dalej bedzie to chyba tylko zostanie mi konsultacja z lekarzem

ja pilam duzo wody i sliwki ale mnie tez nic nie ruszalo :o nawet sliwki mlekiem zapijalam - i efektu nie bylo. po jakims czasie samo przeszlo i sie wyproznialam juz regularnie. ale tak jak dziewczyny pisza- kefir podobno dobry.

nie 🌻 powiedz mi czy mas zrano naturalne parcie chce Ci sie? pilas ziloa na przeczyszcenie? Słonko jest jeden sposbow bardzo skuteczny na wspaniala regeneracje funkcji jelit.. ale podam inny. gotuj na obiad kasze gryczana z warzywami i tak jedz przed posiłekiem pij 20 min i po po silku pij po 2h jedz tak przez np. 5 dni.. gryka jest wspanial na uklad pokarmowy i wyproznienia. :)

inny sposb co do sliwek wieczorem to wez 10 susszonych do naczynka zalej wrzatkiem przykryj spodkiem i rano wypij plyn i zjedz sliwki zrob to samo rano i zjedz i wypij wieczorem stosowac tydzień. je kupuj danio bo to syf.......

kefir na mnie też nie działa, nawed woda z kiszonych ogórków która przed ciążą działa niemal natychmiastowo :( Tadzik :) ziół n przeczyszczenie w ciąży nie pije bo z tego co wiem to nie wolno, co do naturalnego parcia rano to zdarza się ale nie każdego dnia jak kiedyś, a kszy gryczanej nie próbowałam jeszcze nigdy :) więc moze warto

Gość kawkaaa
ja pije kawe raz na kilka dni. wtedy zawsze mnie pusci. do tego jadam jablko dziennie i musze przyznac ze jest lepiej.

z tymi śliwkami też sróbuje:) ja juz nawet unikam obiadów typy np mieso ziemnieki itd..... zazwyczaj jem rzadkie zupy....

JA sie znam :) gotuj kasze gryczana jest wspaniła a tak niedoceniana :) uzywaj zioł prowansalskich wiesz co to jest? posypuj ale na kocnu gotowania :) sa wspaniałe na trawienie :)

jedz brazaowy ryz :) i razowy makaron 🌻 i pieczywo pelne ziarno 🌻 radze Ci zebys sie odzywial naturalnie a zaparcia zlikwiduj jak najszybciej bo sa bardzo zle i szkodliwie wplywaj na organizm. a dzidzius to chlopczyk czy dziewczynka :) masz juz pomysl na imie :)

tak wiem, też używam tych ziół :)

tak,mozna pic activie ( i Actimel) .ze szpitala dostalam rozne gazetki dla przyszlych mam. w jednej z nich \"Poradnik dla kobiet w ciąży \" na ostatniej stronie byla reklama Activii a obok tekst : Przyszle mamy bardzo czesto skarza sie na problemy z pazażem jelitowym.Jednymi z najbardziej uciazliwych dolegliwosci zwiazanych z okresem ciąży moga byc zaparcia i wzdecia.Activia to priobotyczny jogurt zawierajacay,poza tradycyjnymi szczepami bakterii jogurtowych,specjalnie wyselekcjonowany szczep bakterii priobotycznych ActiRegularis. Dzieki zawartosci ActiRegularis Activia korzystnie wplywa na skrocenie czasu pasazu jelitowego i w naturalny sposob pomaga regulowac prace jel

Tadzik dziękuje za rady :) nie chcemy znać z mężem płci, chcemy mieć niespodzianke :):):):):) jeżeli chodzi o imiona to kilka nam się podobanp: Agatka, Magda, Anna, Janka, dla chłopca: Jan, Przemysław i jeszcze sie zastanawiamy....:)

ja tez sliwki zalewalam woda na noc popijalam bigos mlekiem i kefirem popijalam te sliwki mlekiem robilam wszystko i co i NIC ! po czasie przeszlo. moze autorka tez tak ma