Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ulk ka

matematyka, moze ktos pomoc?

Polecane posty

Gość Ulk ka

Mam takie zadanko i zadnego pomyslu jak go zrobic;/ Oblicz długości boków trójkąta prostokątnego, wiedząc, że długości przyprostokątnych różnią się o 7 cm, a jego pole wynosi 30cm(kwadratowych) Jeżeli ktoś wie jak to zrobić, niech pisze: www.muciaczek@interia.pl będę naprawdę wdzięczna:)

a=x b=x+7 P=1/2ab=30cm^2 1/2x(x+7)=30 x^2+7x-60=0 delta = 49+240=289 pierwiastek z delty = 17 x1=(-7+17)/2=5 x2=(-7+17)/2=-12 - można wyeliminowac, bo ujemne a = 5 b = 12

Gość skad wiesz ze zle
????????????????

Gość Rafaello rocznik 1987 ........
owszem , źle rozwiązała ale po co ją wyzywacie. Chciała pomóc autorce ! A ty jak jesteś taka skora do ubliżania to moze sama rozwiążesz i poświęcisz czas na napisanie bo nie sztuka napisać że jest źle. Ja nie mogę teraz rozwiązać :( Wieczorem będe na kafe , jeśli nikt nie rozwiąże to ja mogę

Gość studentka....
zadanie jst dobrze rozwiązane

a czekaj czekaj To jest dobrze innym sposobem bym to zrobił , ale tym też wyszło dobrze jest :D autorko , mozesz spisać

TYlko co z tego że ona spisze sobie to zadanie jak i tak nie będzie wiedziała o co chodzi. Co z tego że uniknie laski za pracę domową skoro dostanie lachę na pracy klasowej ? Ja muszę uciekać już

Gość studentka....
5,12,13 jeden z klasycznych przykładów trójkątow prostokątnych występująych w zadaniach

Gość Ulk ka
Tumany niedouczone :o

Tumanem to jesteś ty bo Ci się nie chce pogłówkować i samemu rozwiązać tego zadania ! Pewnie dopiero przed chwila przylazłaś do domu , rzuciłaś plecak , nawet nie pomyślałaś nad zadaniem i już innymi się wyręczasz . A sama pewnie pójdziesz wieczorem się szlajać leniwa niedouczona pokrako żal

Gość Ulk ka
przynajmiej jestem cwana a nie tak jak ty, że wszystko musisz sama robić ty podróbko człowieka

Gość na pewno ..............
bedziesz zarabiala obciaganiem niemytych fiutow -bo nic wiecej nie potrafisz :)

och ty suko . Ty to nazywasz cwaniactwem ? Cwaniak to taki ktoś kto sobie umie radzić w życiu . Ty sobie nie poradzisz bo co z tego że prace domową zrobisz skoro na klasówce internetu nie włączysz i nie poprosisz nikogo o pomoc ! idź sioę lecz idiotko !!! co za szmata głupia no

Gość Ulk ka
jak śmiesz mnie obrażać ty mutancie, na sprawdzianie internetu nie włącze co ty powiesz mądralo a komórkę do czego mam?

obciągania jej nie życzę ale jak popracuje jako sprzątaczka to sie nauczy szacunku smarkula głupia. Szzczyt chamstwa Jak bym był twoim ojcem to byś miała zakaz oglądania telewizji przez cały boży tydzień , jeszcze do tego byś rozwiązywała zadania z wyprzedzeniem o dwie lekcje pasożycie jeden

Gość mhgx
jezu jakie zjeby z was ktos sie od samego poczatku podszywa pod autorke a tu juz wielka afera :o

komórkę to ty będziesz miała do tego aby w niej mieszkać bo nie będzie cię stać na zakup mieszkania ;d

Gość Ulk ka
jak śmiesz tak do mnie mówić ty ofiaro losu, jakbym cię spotkała na żywca to bym ci nalepiła przepychaczkę do sedesu na czoło

Gość Ulk ka
To rozwiąże mi to ktos? :o

przecież masz rozwiązane pokrako

Gość lolitka8484
hey ludzi jestem pewna że ktoś się pod tą dziewczynę podszył... przecież podała, żeby pisać na e-maila. Ktoś kto nie lubi ze tak się wyrażę ''gimgówien'' i kto ma kompleksy podszył się, żeby już nikt na tym forum nie pomagał innym uczniom... autorka skoro napisała, żeby pisac na e-maila to pewnie czeka na tego z rozwiązaniem... skąd wiecie że tak nie jest??? trchę to niedorzeczne, ale różne ludzie mają pomysły... popatrzcie na to: dziewczyna prosi pomoc a później się tak odzywa... Wiem, że są tacy ludzie ale mam nadzieję, że nie w tym przypadku... nie obrażajcie się... P.s jeszcze jedno - dziewczyna podałaby maila a później by pisała takie głupoty, żeby jej ktoś nawalał później na tego e-maila????? nie sądzę... pozdrawiam was :)