Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa pomocyyy

BIEGUNKA + GORĄCZKA u 9miesięcznego dziecka co mam robić??

Polecane posty

Gość aaa pomocyyy

W nocy nie mogła spać i była już rozpalona, rano gorączka 38,9 (w pupce) podałam ibum, ale gorączka do teraz nie spadła do tego w ciągu dnia doszły biegunki, nie dużo ale są. Jak jej pomóc, co podać?? Do lekarza dopiero jutro popołudniu.

ja na twoim miejscu poszlabym z nia od razu do przychodni i nie czekala do jutra, to jeszcze male dziecko a co to jest ibum?

Gość olisadebe
Być może jest to rotawirus - teraz szaleją. Jeśli wymiotuje i ma biegunkę radziłabym nawadniać, najlepiej płynem nawadniającym - Floridral, Orsalit - kupisz w aptece bez recepty. Rotawirus przejdzie sam po 4 dniach. Ale do lekarza idź koniecznie, Pozdrawiam

Gość mamusiaSynusia
idz jak najszybciej do lekarza 3 tyg temu moj syn miał to samo i okazało sie własnie ze to rotawirus.pojechalismy do szpitala okazało sie ze był juz lekko odwoniony :( i musielismy zostac w szpitalu ale tylko jedna noc dostał kroplowki i przeszło ...

Gość aaa pomocyyy
dzis juz lekarza zadnego nie ma. Wymiotów brak biegunki jest bardzo mało, za to goraczka wysoka.. Czy moge podac jej ugotowana marchewke? IBUM to syrop p/bólowy i p/goraczk.

Gość aaa pomocyyy
Jak wyglada badanie? Po czym u was lekarz poznał ze to rotwawrus?? Nasza lek. jest młoda boje sie czy dobrze zdiagnozuje

u nas na goroczke zawsze pomaga nurofen w syropie dla dzieci moj maly mial ostatnio rotawirus i lekarka stwierdzila to osluchujac mu brzuszek i po objawach rzeczywiscie musisz ja nawadniac jesli to jest to bo najczesciej odwodnienie konczy sie szpitalem, a ty i tak juz troche czekasz

Gość mamusiaSynusia
moj syn ma dopiero 3 miesiace wiec ja mi nie daje nic innego jak tylko mleko a poznał po tym ze miał w szpitalu robione badania krew mocz i kupkę tez brali do badania

Gość mamusiaSynusia
lekarza piszesz ze juz nie ma a le na pewnow twoim miescie jest ostry dyzur wiec idz czy pojedz ja bym nie czekała na twoim miejscu

Gość aaa pomocyyy
Kupa ma bardzo brzydki zapach, taki nie jak kupa ... Ja mieszkam w małym mieście mąż w pracy samochodem nie mam jak sie wydostać z tej wiochy do jakiegoś szpitala mieszkamy tu od niedawna :( wystraszyłyście mnie co robić?? JEdyniemoge zadzwonić po rodziców, zeby przyjechali i nas zabrali ale oni też maja kawał do mnie...

ja na Twoim miejscu bym zadzwonila, nie chcialam Ciebie straszyc, ale z takim malym dzieckiem to lepiej sprawdzic, tym bardziej jak goraczka nie spada, moze popros sasiadow, albo poczekaj na rodzicow, a moze maz sie zwolni i was zawiezie

Gość mamusiaSynusia
ja tez nie chce Cie straszyc ale tu w gre wchodzi wysoka gorączka wiec chyba nie masz wybory jak zadzwonic po kogos!albo zadzwon na pogotowie i dowiedz sie gdzie jest ostry dyzur dzieciecy lekarz powinien zapytac co dolega dziecku opwidz i on ci powie co masz robic.

Gość aaa pomocyyy
Dziewczyny poradźcie mi bo jesteśmy zameldowani w jednej miejscowości a wynajmujemy w innej i mam dwa szpitale do wyboru gdzie jechać??... Gdzie mnie przyjmą bo cholercia ie chce potem jeździc po całym śląsku jak mnie będą przerzucać...

Gość mamusiaSynusia
to bez roznicy jedz tam gdzie masz blizej! a z jakiego jestes miasta na slasku bo ja tez jestem ze śląska!ja juz myslałam ze ty dawno pojechałas

Gość aaa pomocyyy
Dzieki dziewczyny wyjeżdżam wlaśnie do Pszczyny mam nadzieje ze sie nie zgubie. W Tyskim szpitalu mi namieszali... :/ zanim znalazłam kontakty i sie dodzwoniłam mineło trzymajcie kciuki bo nie znam tego miasta nic a nic. Dam znać.

Gość mamusiaSynusia
Czekamy na wiesci.I trzymamay kciuki :)

Gość aaa pomocyyy
w szpitalu powiedzieli ze nic jej nie jest, w nocy zaczeła gorczkowac 39,5 rano biegiem do naszej lekarki - dala skierowanie do szpitala i zostałyśmy... 2kroplowki dostala bo odwodniona byla, dzis mieli nas wypisac ale wczoraj musielismy na zadanie wyjsc bo ja zaczelam wymiotowac i biegunka... w nocy dopadlo i meza :( ledwo zyjemy pokarmu mi brakuje :(