Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama1234

Mała główka płodu -pomocy

Polecane posty

Gość gość
witam wczoraj bylam na usg połówkowym u świetnego lekarza,jbył to mój 19tdd. Okazało się jednak że bpd czyli długosc główki to tylko 43 mm co odpowiada 19 tc a AC czyli obwód brzuszka to az 153 mm co odpowiada 20t3d. Lekarz powiedział ze wszystko jest w normie, jednak trochę się martwię czy ktoś miał podobnie?

Ale czym sie martwisz. Dziecko każde rośnie w róznym tempie i róznice do tygdodnia dwoch to norma, Czasem główka wieksza niż tydziń ciazy czasem brzuszek. Czasem jak dziecko ejst drobne to będa mniejsze nize tc pokazuje.

Gość gość
Powinnaś sie cieszyć przynajmniej cie nie rozerwie podczas porodu ani nie bedzie trzeba cie nacinac. Najgorsze te bachory z wielkimi łbami albo wazace ponad 4kg, zaplacilabym nawet tysiaka zeby takiego nie rodzic tylko zeby mi go przez cc wyjeli. Ja bym na twoim miejscu sie tylko cieszyla a nie matrwila.

Gość gość
Za tysiaka nikt cesarki nie zrobi. Wymiary dzieci mogą się różnić, jeśli chodzi o tygodnie. Moje dzieci miały zawsze krótkie udka, na przykład. Dużo zależy od zdolności i umiejętności, tego , kto wykonuje usg i samego sprzętu. Zresztą zobacz sobie na obrazku z usg, tam powinna być tolerancja, np. 19t +-7d

Gość gość
Nawet za dwieście robią jak podpłacisz. Nie wiem jaka trzeba byc idiotką żeby rodzić sn? A potem takie żalą się że pochwa nie taka i że ból ogromny. Trzeba myśleć a nie iść jak cielę na rzeź.

Gość gość
Cesarka to jest rzeź, powodująca wiele złych następstw, nieraz odległych w czasie. Poród naturalny to norma i fizjologia. PS miałam (niestety) dwa ciecia

Gość gość
Mała główka to może być cytomegalia. Zróbcie to badanie jaj mniejsza o więcej niż tydzień